Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhý díl úspěšného akčního filmu Bratr volně navazuje na první - Danila Bagrov přijíždí z Petrohradu do Moskvy, kde potkává své staré přátele, s nimiž bojoval v armádě za války v Čečně. Jedním z nich je Konstantin Gromov, který mezi řečí prozradí Danilovi, že má dvojče Dmitriho, profesionálního hráče hokeje v Chicagu. Nicméně majitel hokejového klubu se snaží po tajné dohodě s ruskými partnery (a mafií) mladou hokejovou hvězdu oškubat o většinu výdělku na základě zničující smlouvy. Pár dní po rozhovoru nalezne Danila Konstantina zavražděného… aby to samé neudělala mafie s ním, odjíždí do Ameriky s jediným cílem - pomstít přítele a napravit křivdy. (kwietitze)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak je sice pravda, že dvojka je slabší než jednička (o tom žádná), ale i tak jde o docela slušnou podívanou. Danila Bagrov si jen tentokrát pořádně zařádí v USA a jak už je u něj zvykem, bez pořádných průserů a několika mrtvol se to prostě neobejde. Opět nasadí sluchátka, pomiluje pár žen, vystřílí kupu nábojů a obětuje i trochu vlastní krve. Jen na to tentokrát nebude úplně sám. Jeho Брат Viktor se konečně vzpamatoval (no jestli se to tak dá říct) a přiloží ruky k dílu (i když v jeho případě spíš bude žehlit průsery, do kterých se sám dostal). Proti nim budou stát nejen Afroameričané, ale i Ukrajinci – takže o akci bylo postaráno…Zaujalo i zpestření z hokejového tréninku, kde se objeví na chvíli i Jarda Jágr. Jen už mi to prostě nepřišlo tak špinavé a drsné, jako tomu bylo mezi ruskou spodinou a navíc se tu objevilo i několik nelogických kiksů. I tak je to ale pořád průměr… ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pokud Bratrovi promineme nerealny scenar a budeme se na nej divat s nadhledem, ceka na nas velmi zabavna a akcni podivana. Vyborne retro plne kontrastu mezi Ruskem a USA, kteremu nechybi humor, originalni prestrelky ani poradna kocka, kdy Irina Saltykova hraje sebe samou. Velmi dobre svou roli zahrala i Milauna Jackson. Velka skoda, ze reziser filmu i hlavni postava v podani Sergeje Bodrova uz maji sve dny secteny. Stejne jako v prvnim dile nezklame ani hudba. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„AMERIČANE, ŘEKNI MI, V ČEM JE SÍLA? OPRAVDU V PENĚZÍCH? MŮJ BRATR ŘÍKÁ, ŽE V PENĚZÍCH. TY MÁŠ HODNĚ PENĚZ - TAK CO? JA SI MYSLÍM, ŽE SÍLA JE V PRAVDĚ. KDO MÁ PRAVDU, TEN JE SILNEJŠÍ…“ /// Posttotalitní praktiky v ruským podání podruhé. (Ty mafiánský.) Danilovi (s bráchou) už nestačí mafie domácí, pustí se do boje s kořenem v Americe. Za bílýho dne řve nejen MP – 38, ale ke slovu pustěj i Maxim 1910. A to nemluvím vo starejch granátech. Vot eto Rossija! Danila vyměnil Nautilus za Иринu Салтыковu… hudba nahovno, ale aspoň ji může píchnout… A jinak? Svižná, i když trochu hloupá a (rusky) nacionální gangsterka, která už teď nemá čím překvapit. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neznám žádnej film s Jardou Jágrem. 2.) Nechápu, proč Krym? 3.) Thx za titule ,,MadWolf“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vy ste gangstri? Nie, my sme Rusi! :) Viete dnes by už niečo takéto neobstálo, vtedy to ale boli dozvuky divokých 90. rokov. Je to ukážka rôznych psychologických pohľadov na Rusov, Američanov. Je tam veľa vtipov, bratania a mafiánskych praktík, či ukážka, ako šikovnosť a jednoduché triky môžu urobiť s vojaka nebezpečného zabijaka. Už po prvej približne polhodine som si povedal, že to je zaujímavá a dôveryhodná ukážka malej a strednej mafie Ruska 90. rokov, inak dejú sa takéto veci aj dnes, ale skôr v iných mestách a miestach, taktiež ukážka ako jeden človek využil chaos a podarilo sa mu utiecť, zabaviť sa a spoznať východné pobrežie USA. Je to dosť zaujímavý film, nie je to naivná hlúposť, treba si všímať detaily, vďaka ktorým hlavný hrdina filmu uniká a dejú sa veci, ktoré sa dejú. Svet stratil v osobe Sergeja Bodrova mladšieho veľkého herca, len ma mrzí, že hral v mnohých filmoch človeka s podobnou osobnosťou. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Moc se mi líbil pohled na USA ruskýma očima, žádné nádherné scény z Beverly Hills, ale kurvy, mafie, špína, pokrytectví. Líbila se mi scéna, kdy přijde policajt zatknout Rusa za to, že pije alkohol na veřejnosti (jakmile ale máte alkohol v pytlíku, tak není vidět, co pijete = nepijete alkohol). Líbil se mi střet patriotismu Rusů i Američanů - každý vyznává svůj patriotismus jinak - Rusové jsou více praktičtí a nejsou svázaní tím, co by se správně mělo dělat. Škoda že Bodrov umřel... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (4)

  • V 51. minutě filmu, hned po úspěšném použití druhého granátu, vidíme v záběru zadní část vozu Škoda Forman červené barvy (jedná se o poslední typovou řadu vozu). (grovik.net)
  • Irina Saltykova je skutočná speváčka, zahrala si samú seba a scény z jej apartmánu sa natáčali v jej skutočnom apartmáne. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama