Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jamie s Claire se zabydleli v Paříži. Nyní se musí dostat co nejblíže k vůdcům jakobitů, aby zabránili povstání a zbytečnému krveprolití... Jamieho bratranec Jared, přenechal Jamiemu s Claire své sídlo v Paříži, neboť Jared i Jamie jsou stejného smýšlení. Jelikož je Claire z budoucnosti a ví, že pokud princ Karel Eduard povede bitvu, aby mohl usednout na trůny Anglie, Skotska a Irska, zemře zbytečně mnoho skotských horalů, Skotsko bude zničené a Karel Eduard stejně na trůn neusedne. Jamie, Murtagh a Claire se rozhodli zmařit povstání, ještě dříve než začne. Když je Jamie pozván princem Eduardem na schůzku do nevěstince, aby probrali situaci ve skotských klanech, tak je jasné, že mají konečně možnost ovlivnit další události. Murtagh jde na schůzku také a princ Eduard od obou slyší, jak klany bojují proti sobě, neshodnou se na ničem, natož, aby svorně bojovali při povstání. Princ Eduard je rozladěn, ale nemá na válčení peníze, o které nemůže požádat francouzského ministra financí a pověří Jamieho, aby získal peníze od francouzského dvora on. Jamie doufá, že ministr financí Duverney pozná špatnou investici a dalším úkolem je dostat se ke dvoru ve Versailles, což zajistí Claire přes novou přítelkyni markýzu Louisu de Rohan.

Claire získala pozvání nejen pro sebe, ale i pro Jamieho a Murtagha. U dvora překvapí Jamieho přítomnost jeho dávné přítelkyně Annalise, která zavede Jamieho s Murtaghem do králových komnat, kde král právě trpí zácpou a Jamie poradí králi, aby do své snídaně zařadil ovesnou kaši. Claire se seznámila s ministrem financí Duverneyem, který, se opil a nechoval se ke Claire zsrovna zdvořile. Díky koupeli v říčce, kam jej shodil Jamie, Duverney vystřízlivěl, omluvil se Claire i Jamiemu a stal se jejich novým přítelem u královského dvora. U dvora se Jamie, Claire a Murtagh potkávají s vévodou ze Sandringhamu, který je jejich nepřítelem a Claire se od vévody dozvídá, že Black Jack Randall, který Jamiemu ublížil takovým způsobem, že má Jamie stále noční můry, stále žije. Claire neví, zda má Jamiemu říci, že Black Jack Randall není mrtev, nebo čekat, až to zjistí sám.... (TV Prima)

(více)

Recenze (1)

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v 7. minutě, kdy Claire (Caitriona Balfe) jde po „francouzské“ ulici k léčiteli (Dominique Pinon), byla natáčena v České republice v Praze na Radlických schodech s výhledem na Nerudovu ulici (Praha 1). (Rosalie)

Reklama

Reklama