Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje dvanáctý odvysílaný díl Goths. Na přelomu 70. a 80. let se v Anglii začíná formovat nová subkultura. Do post-punku a gothic rocku začínají pronikat vlivy elektronické hudby a vzniká kmen, jenž odkazuje nejen do středověku, ale i k viktoriánské éře či vzdálené budoucnosti. Kmen s vlastním vějířem hudebních i myšlenkových idejí se zálibou v černé barvě, výrazném make-upu, romantické literatuře nebo taky hororech. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Goths odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (35)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z těch lepších dílů o městských subkulturách. Sice se tu toho moc o Goths nedozvíme (na což jsem si už u jednotlivých dílů Kmenů zvykl – tedy až na pár výjimek), ale ten „tranďák“ měl něco do sebe. Moc nechápu tyhle lidi, stejně jako 4%menšiny, ale bylo vidět, že si svůj „svět“ vážně užívá. Ta druhá borka byla taky v pohodě, nicméně ani jeden z nich mi nějak závratně „gotiky“ rovněž nepřiblížil. Znám ze svého okolí několik jim podobných lidí, ale považuju je spíš za magory a fetky, nežli za plnohodnotné členy této subkultury. Nic proti Goths, ale jen pevně věřím, že jednou mé děcka v tomhle nikdy zalíbení nenajdou… ()

Fifer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posedlost smrtí, temnými symboly, oblíbené kapely, hřbitov, móda, dekorace, dle mého názoru tam byla spousta atributů, které gotiky vystihují. Jako u každého dílu se ale komentáře plní nářky na téma "Tohle vůbec nebylo o goticích." A jako vždy se od kritiků nedozvíme, co jim tam vlastně chybělo. Negotická pivnice měla v dokumentu svůj smysl, ukazovala jak jedinec žije mimo svoji subkulturu. Komu to tady ale vysvětluju? Zas se to tu plní jen trapnými hejty o tom, jakej je Bláhovec amatér a jak ničemu nerozumí. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rap, Goths.....při sledování právě těchto dvou dílů dokumentárního cyklu, mne evokovalo k definici dalšího kmene, kmene Bohdan Bláhovec, kmene nic nedefinujících dokumentaristů. Co teď vím nového o goticích.......že chodí odívání do tmavého.......ne to už jsem věděl.........jo, že si můžou pronajmout hospodu. ()

Flaxik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem přebíral kmeny, až jsem šáhnul po goticích. Neznám pana Bláhovce, ale jedno vím jistě - natočit dokument tak, že se z něj nedozvím nic, je už kus umění. Mimózní transka, žvanící transcendentální bludy, které většinu normální populace opouští někdy na sklonku puberty, se střídá s hospodskými scénami, které jsou k vidění v libovolné Lhotě každý víkend kolem půlnoci. Další díl (trash metal) si nechám pro jistotu na jindy. V tomhle vedru se nesmím stresovat. ()

BlackTom odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Shemale z Prešporka, heavy pedofilio sanktus a drsná holka z hospody... Znie to ako začiatok dobrého vtipu alebo aspoň anotácia priemerného porna. Nie je to vtip a nie je to dobré a viac gothiky nájdem v stejnomennom filme s Halle Berry. Pre dievku s pipikom je to odlíšiť sa, padre o tom nevie ani houby ale je zvedavý jak cicina na svadbe a paní hospodská aspoň rada vyžere a má pekne zariadenú cimru, ta čo tam po nejakom goth, eném. Zombie slávik Kája Goth sa obracia v hrobe. Mánička s prekvapkom robí upírsku diskotéku. Daj tam radšej nejaký Baumax! Teda, Bauhaus... Na skapatie. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama