Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Skvělá a uznávaná psycholožka Dr. Miranda Grey (HALLE BERRY) je expertkou na posuzování toho, co je racionální. Co je logické. Co nezachází za hranice příčetnosti. Pod vedením svého manžela (CHARLES S. DUTTON), vedoucího oddělení psychiatrie Woodwardské ženské věznice, léčí nebezpečně psychicky narušené pacientky, mezi které patří i Chloe (PENÉLOPE CRUZ) charismatická vražedkyně, jejíž svědectví o satanistickém mučení jsou uvážlivou doktorkou považovány za pouhý výplod paranoidní mysli. Po setkání s tajemnou dívkou se však její spokojené manželství a vyrovnaný život změní v nejhorší noční můru. Když se Miranda probudí po hrůzné autonehodě, se zděšením zjistí, že její manžel byl zavražděn a všechny stopy směřují právě k ní. Zatímco se snaží přijít na to, za jakých okolností by vůbec mohla spáchat podobně brutální a otřesný čin vůči člověku, kterého milovala a obdivovala, ocitá se uvězněná ve Woodwardu mezi svými bývalými pacientkami.

Chování doktorky, která si z osudné noci pamatuje pouze několik nejasných vizí tajemné dívky, se postupem času stává čím dál tím více nevyzpytatelným. Zoufalá snaha, s níž se pokouší dokázat svou nevinu, je jejím bývalým spolupracovníkem Dr. Pete Grahamem (ROBERT DOWNEY JR.), který je soucitný, avšak zároveň velmi skeptický, vnímána jako začátek sestupu do hlubin šílenství. Miranda postupně začíná věřit, že se jí zmocnily nadpřirozené síly, které jsou odhodlány se pomstít i za cenu toho, že ji připraví o rozum. Zatímco ji Chloe stahuje do svého osobního pekla, musí Miranda zjistit, zda skutečně směruje k branám šílenství nebo pouze blíže k pravdě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Je to hrozný béčko, které příběhem příliš nevytrhne a jeho vyustění je spíš zábavný mišmaš, než uspokojivé vyvrcholení. Přesto mě to strašně bavilo, ať už skrze všechny opravdu kvalitní herecký výkony, tak díky povedené atmosféře a kreativní, hravé režii. Příjemná záležitost na večer, kterou si klidně s chutí někdy zopakuju. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Od začiatku to vyzerá ako zaujímavý mysteriózny thriller, v ktorom je veľa záhad, no potom ako keby už tvorcovia nevedeli ako z toho von, tak vymysleli tuctový záver, aký býva v každom druhom podpriemernom thrilleri. Pripadalo mi to, ako keby scenárista, ktorý napísal prvé dve tretiny zomrel a tak to zaňho ukončil niekto iný. Lebo tie prvé dve tretiny sa mi páčili tak na 70 % a posledná štvrťhodina asi na 30%. Čo je v rámci jedného filmu dosť veľký rozdiel. Jediné, čo je dobré od začiatku až do konca je Halle, ktorá zahrala výborne a po celý film vyzerala skutočne vydesene, ako keby to naozaj prežívala. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Takových tajuplných filmů jako je Gothika mnoho není a proto každý potěší, protože já osobně si na temné příběhy neskutečně potrpím. Zvláštní je, jak zajímavou postavou Halle Berry v tomto příběhu je, jak často vídané a ničím ojedinělé věci dělá a tím ovlivňuje celý chod příběhu. Samotný příběh rozhodně není špatný, svůj závěr si nechá pro sebe a divák pak má o čem snít, jen je to všechno, i když se to snaží být jedinečné, vcelku průměrné, a fakt, že se v začátečních titulcích objeví jméno Robert Zemeckis nic od nápaditosti nemění. Gothika je dobrý film, rozhodně dost dobrý film. Halle Berry nemám rád, ale tady mi nevadila, protrpěla si v příběhu svoje a docela se jí to všechno dařilo hrát. Není to nuda, stále se něco děje, ale i tak mám ten pocit, že to všechno je průměr, nic extra, co dokáže zaujmout svojí originálností. ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Slušné herecké obsazení má přilákat diváky a to se myslím povedlo. Bohužel s kvalitou film trochu pokulhává - dokáže vybudovat velmi hutnou atmosféru, kdy vám běhá mráz po zádech, ale zároveň dost věcí není dotažených do konce a v závěru, kdy z filmu udělali tvůrci lacinou desátou kopii Šestého smyslu, vše pokazili. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

neoriginálna a nezvládnutá hlúposť so strašnými nelogickými zvratmi a nedotiahnutými dierami v scenári, zlý film stavajúci na lacnej efektnosti a vizuálnej príťažlivosti (čo sa síce občas podarí) a na tom, že dve hlavné sexyhrdinky Halle a Penelope sa snažia zo seba vymačkať nejaký ten herecký výokn. Jedinou naozaj svetlou výhodou pre mňa je snáď len to, že je príjemné vidieť na vlastných nohách stáť a hrať (aj keď mizerne vypracovanú a nikam nevedúcu úlohu) Roberta Downey Jr. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (13)

  • Hlavný soundtrack k filmu nahrala skupina Limp Bizkit. Jedná sa o cover verziu pesničky „Behind Blue Eyes“, pôvodne od skupiny The Who z roku 1971. Vo videoklipe k pesničke si zahrala aj herečka Halle Berry (Miranda Grey), spolu s frontmanom Limp Bizkit, Fredom Durstom. (Lukoh)
  • Doutník na stole doktora mění svou pozici. (KucC)
  • Halle Berry (Miranda Grey) si zlomila ruku při natáčení scény s Robertem Downeym Jr. (Pete Graham). Ten jí měl v jedné scéně chytit za ruku a otočit, ale provedl to moc silně a její ruka to nevydržela. Natáčení se pak zastavilo na osm týdnů. (Baffer)

Reklama

Reklama