Reklama

Reklama

Appleseed Alpha

  • Japonsko Appleseed α (více)
Trailer

Tvůrce série Ghost in the Shell a režisér filmu Appleseed uvádí strhující post-apokalyptický prequel Appleseed: Alpha. Dva námezdní vojáci, Deunan a její partner – kyborg Briareos, kteří přežili světovou válku, jsou vysláni na misi do odlehlé části válkou rozbitého města. Během jejich operace narazí na Iris a Olsona, obyvatele utopického města Olymp, kteří možná znají způsob, jak zachránit svět. Ovšem bezcitný Talos a intrikářský vojenský vůdce Two Horns mají své vlastní plány a Deunan a Briareos musí ochránit své nové spojence, aby lidstvo nepřišlo o svou poslední naději. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (81)

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Kdo by čekal, že na něco takového narazím v letadle evropských aerolinek... Nechápu zdejší nízké hodnocení. Neměla jsem šanci usnout. Pro mě to mělo vše, co má akční sci-fi mít. Byl to první Appleseed film, který jsem (já barbar!) viděla, ale ani náhodou poslední. Nebudu to nijak filosoficky rozpitvávat, není co. Máte rádi sci-fi? Máte rádi kyborgy? Akční scény? 3D animaci? Záchnranu světa? Drsné hlavní hrdiny? Slizké záporáky? Tak se na to koukejte kouknout. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Třetí díl série Appleseed je sice (což je logické) technicky nejvyspělejší, ale dokonalým vizuálem výčet jeho kladných stránek končí. Béčkový příběh, úsměvně přiblblé dialogy, akční scény se nevyrovnají těm o roky starším, naprosto nelogická provázanost s předchozími díly. Kdy se jako má tento příběh odehrávat? Celé se to tváří jako prequel prvního dílu, ale to by Briareos musel být ještě kyborg, že ano ... 45% ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Animovanú sériu Appleseed mám rád, teda hlavne prvý diel, s Ex Machina to už bolo o niečo horšie. Tretí prírastok s podtitulom Alpha je však z prsta vycucané pokračovanie. Spojitosť s pôvodným filmom je len nasilu vynútená zaangažovaním ústredného dua do deja, ale čo je najhoršie chýba tomu akýkoľvek presah, ktorý mali predošlé Appleseedy. Alpha je neporovnateľne jednoduchšia, oveľa priamočiarejšia a prvoplánovo útočí na prvú signálnu. Navyše sa film tento krát aj dosť vlečie a obzvlášť začiatok je dosť rozťahaný, v ktorom sa nič zaujímavé nedeje a vedú sa zbytočné rozhovory. Pokiaľ dôjde na akciu, tak tá je rozmanitá, pútava a svojou veľkoleposťou borí všetky hranice. Dokonca aj ten postapokalyptický svet je perfektne zvládnutý a celkovo je animácia doslovne prvotriedna. Len je trocha smutné vidieť, kde to séria Appleseed dospela. Alpha totiž neponúka nič iné než ohurovanie nad počítačovo čistým vizuálom, avšak bez akéhokoľvek zmyslu. Ako hráča videohier mi to z časti imponovalo (hlavne počas veľkolepého záveru), ale je to dosť málo. CELKOVO: 2,5* (5/10) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Áno, milujem snímky tohto typu. Počítačovo animované, ale nie pre deti. A hlavne z postmoderného sveta. Respektíve z toho postapokalyptického. Tu vás už od začiatku zaujme vňadná kráska s bujným poprsím. Jej parťák kyborg je cool a ich chémia funguje. Najväčším problémom tejto snímky je však príbeh. Vymyslený s prstom v nose a s palcom na nohe v ústach. Práve kvôli príbehu sa to vlečie a vy nemáte motiváciu pozerať až do konca. Ja som to vydržal a prekvapenie sa nedostavilo. Ale na priemer to vyšvihla krásna animácia a zaujímavé postavy. Žiadnu väčšiu chybu som vo vizuále nevidel. Je tu na začiatku pri prvej prestrelke hudba, ktorá sa vôbec nehodí a dokonca pokračuje aj po boji, akoby obraz nepasoval do zvukovej vložky. Každopádne ako som už spomenul, podobné snímky 3D animácie mám rád a preto ako taká spokojnosť. ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Slabší scénář, dvě nové postavy jsou vcelku nudné, ale naopak překvapí záporáci, jinak solidní akce jako u dvojky bez dalších myšlenek. Hvězdičku navíc ale přihodím za skvělý soundtrack a hlavně vizuální stránku, která je dovedena k dokonalosti a občas to vypadá jako hraný film. Změnilo se také prostředí, od kyberpunkové atmosféry Olympu se přesouváme k poválečné postapokalypse, což je i příjemná změna. Jako prequel to nedává moc smysl, takže k tomu člověk musí přistupovat asi jako k takové podivné odbočce. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje kratká scéna. (Geriel)

Reklama

Reklama