Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svérázná rodina Blancheových spravuje starý rodinný hotel na ostrově při pobřeží. Po smrti staré paní se jeho vedení ujaly její děti - Desmond ho zřejmě vede ke krachu, Ronald vaří a Cora spravuje připojené koupele. Do světa starého hotelu s podivnými zvyky a excentrickými hosty jednoho dne vtrhne Kath, bývalá zdejší kuchařka a Ronaldova milenka, kterou paní Blancheová kdysi vyhnala z ostrova. Její příchod probudí dávné emoce, a události se dostanou do vývrtky, protože Desmond je rozhodnut zachránit své impérium za každou cenu. Musí Ronaldovi zabránit, aby odešel s Kath, a je schopen pro to udělat cokoliv. Hotel má být oázou klidu, ale tento je opravdový blázinec. Svérázná komedie plná chutí, žonglující mezi groteskou a absurditou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (22)

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Ačkoli ponurá atmosféra velkého viktoriánského hotelu, věčně ponořeného do mlhy mě od počátku poněkud odpuzovala, film si mě získal určitou verzí melancholického humoru. Příběh sám o sobě není moc zajímavý, ale atmosféra, o kterou se přičiňuje jak hudba, tak vizuální podání (hlavně rozdíl barevnosti a šedi) vyvolává dojem, jaký moc často ve filmu nemám. Hlavně se mi líbil kontrast mezi rybami v aspiku a pochoutkami, které uvařila staronově příchozí. Sice nemůžu říct, že by se jednolo o filmařskou lahůdku, ale určitě zanechá v divákovi pocit sytosti prožitku. ()

dormouse 

všechny recenze uživatele

Film tak trochu připomíná rukopis Terryho Gilliama, trochu Wima Wenderse, ale je rozhodne stravitelnější a divácky přístupnější něž zmiňovaní režiséři. Vypráví o hotelu, jeho podivných obyvatelích a ještě podivnějších hotelových zákoutí. Komedie o kulinářských katastrofách a denních klystýrech, kterými tyto katastrofy opouští těla ubohých hostů. Do takoto prapodivného prostředí přijíždí Cora (Toni Colette), která svou krásou, vtipem a zdravým rozumem zachrání jak svou dávnou lásku, kuchaře Ronalda, tak všechny obyvatele hotelu před ohněm a šílenstvím. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Scénář i herci jsou na úrovni, ale ta režie... Ta je těžce bezživotná. Její zásluhou je tohle dílko absolutně bez tempa a většinu času k smrti nudí, a to i když děj občas nabízí docela chytlavé a nekonvenční momenty. Výsledkem je skrz na skrz průměrný film, který se pod lepším vedením (osobně bych doporučoval Petera Jacksona nebo Terryho Gilliama) mohl stát lahůdkovou absurdní úchylností. 50% ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Na filme cítiť Európsky rukopis. Postavy plávajú filmom každý sám, až na konci sa to mierne prepojí. Dej bol plný rôznych fantázii...často som neverila vlastným očiam... ale ok, keďže som bola zvedavá ako to dopadne a aj napriek rôznym absurdnostiam, som to nevypla, dávam tomu za 3 * asi preto, že Daniel tomu dal ako takú hodnotu. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

jako komedii bych to přímo nebral a chápu, že pokud se na to někdo díval s tím záměrem, tak byl zklamaný. Já mám absurdní filmy rád a tento mi udělal docela radost. Výtvarná i hudební stránka byla skvělá a chvilkami utahaný děj příjemně vyplňovala. Herci se taky snažili a za celkovou chutně stravitelně ponurou atmosféru dávám 4* ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama