Reklama

Reklama

Karate tiger 4: Král kickboxerů

  • Hongkong Tai quan wang (více)

Obsahy(1)

Pred desiatimi rokmi v thajskom Bangkoku zákerne zavraždil amerického šampióna v kickboxingu Seana Donahue miestny gangster Khan. Vtedy 14-ročného Jaka, Seanovho brata, fyzicky i psychicky zastrašovali. Dnes pôsobí Jake ako policajt-vyšetrovateľ v New Yorku, kde napriek častému nebezpečenstvu sa neustále zaoberá myšlienkou na pomstu bratovej smrti. Nádej svitne, keď ho jeho predstavený, kapitán O'Day, pošle kvůli jednému prípadu práve do Thajska. Mladý policajt vsadí všetko na jednú kartu. Zistí, že Khan, ktorého hľadá, vystupuje ako "zabijácky šampión", čo je označenie pre hviezdu zvláštneho druhu tamojších filmov. Bojuje sa v nich pred kamerou naostro. Jake sa v inkognite angažuje ako herec, aby sa v záverečnom boji stretol práve s brutálnym Khanom. Kto sa stane "kráľom kickboxerov"...? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Mijagi 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejzdařilejší díl tygří ságy, ale i tentokrát musím udělit jen tři hvězdy. Zklamal mě uříznutý konec, kdy thajská policie v podstatě zničila obrovským výbuchem všechny důkazy a pravděpodobně nechala prchnout hlavní padouchy a některé hlášky mi přišly už za hranicí „akčního béčka“, např. "Moje opička ti vzala doklady z tašky." I přes tyto slabiny mě u sledování udrželo množství kvalitních bojových scén, kterými je film doslova nadupaný a také bezstarostně působící Loren Avedon v hlavní roli. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Fakt tohle někdo srovnává s Kickboxerem? Kickboxer měl srdce, Van Damme nebyl nikdy dobrý herec, ale ve svých nejslavnějších rolích měl svý charisma, byl nasvalenej jak tank a když ho naolejovali, jeho akční scény byly prostě parádní. Král kickboxerů nemá nic z toho. Loren Avedon je strašný herec. Možná se umí hýbat, ale ten klasický střih tehdejších filmů mu tím pádem jen ubližuje, protože vypadá jak blbec. Billy Blanks se naproti tomu alespoň vzdáleně vyrovná šílencům, se kterými se kopala ve svých nejslavnějších rolích belgická mlátička. Schválně jsem si pustil tréninkovou pasáž Kickboxera. I po letech je super. Hudba, choreo, zpomalovačky a i když jsou tam nepokrytě nějaké záběry použité dvakrát, funguje to i po těch třiceti letech. Tady je to prostě jen směšný. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

No sláva, po dvou hodně slaboučkých dílech zase jeden, na který se dá v pohodě koukat. Možná je to proto, že jde o klasický exotický "kickboxer" model - ublížení, drsný tréning, pomsta, s nějakou tou romantikou a tak, ale aspoń se ukazuje, že ten model prostě funguje. Loren Avedon je tedy hrozný herec, ale kupodivu se na tohle dá koukat i mezi souboji. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Ako malý som to videl a záverečný súboj s šialeným černochom pod bambusovou kupolou sa mi vryl do dlhodobej pamäte. Teraz som na to narazil opäť a z toho černocha sa nakoniec vyliahol Billy Blanks ktorý svojho času váľal v podobných béčkových, karatoidne zameraných filmoch. Ten jeho záporák je skutočne impozantne namakané hovädo a keď k tomu pridá nepríčetný výraz a vypúlené oči akoby sa týždeň nevysral, človek mu radšej uhne z cesty aj keď je len na obrazovke. Každopádne hrdinom je tu nejaký frajerský týpek na ktorého som už dávno zabudol, respektíve som ho nikdy ani nespoznal aj keď podľa jeho filmografie som ho musel vydieť vo viacerých deväťdesiatkových akčákoch. Celý film dosť okato vykráda Vandammovho kickboxera ( maniak zabije hrdinovho brata, hrdinu vycvičí ožratý bambusácky buran - bývalý šampión a ten sa triumfálne pomstí ) ale treba povedať že ho radikálne presral, pretože Kickboxer bola úporná nuda s mizernou akciou ktorú som jakživ nebol schopný dopozerať na jedno posedenie. Karate Tiger je záživnejší, akčnejší a súboje sú podstatne vymakanejšie ( Je jasné že ich robili Hongkongpongňania ). Napriek svojej úsmevnej stupidite sa to dá pozerať aj dnes a slušne sa baviť. ()

RetroMan 

všechny recenze uživatele

Vlastně průměrný akční martial art film obohacený o xicht (mo)mentálně narušenýho Billyho "Tae-Bo" Blankse a vynikajícího Keithe Cooka v roli mistra Pranga. Ve své době jedno z nejlepších bojových vystoupení v kleci. Dublérů ubylo a tak výborně sestříhané akční souboje se vidí málokdy. Film, kde je důležitá akce a žádný zbytečný žvatlání (např. s Molly). Mimochodem i zajímavý námět ohledně natáčení snuff filmů. Takže ÜBUNG MACHT DEN MEISTER - výborná věc. Proto musím dát za 4*. P.S. Jen těch některých nesmyslných triků bylo škoda (jen tak pro zasmání). ()

Galerie (21)

Zajímavosti (5)

  • Inšpiráciou pre záverečný súboj bola arkádová hra "Final Fight" a dokonca boli použité niektoré zvukové efekty z hry. (Cashville)
  • Lorenu Avedonovi nejsou bojové sporty cizí. Má 5. stupeň černého pásu v Tae Kwon Du a 8. stupeň černého pásu v Hap Ki Do. (Rodimus)
  • V některých pasážích závěrečné scény, kdy probíhá boj v bambusové aréně, je možné zpozorovat, že je z důvodu bezpečnosti Loren Avedon nahrazen kaskadérem. (Rodimus)

Reklama

Reklama