Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jon Cold (Steven Seagal), nájemný tajný agent, je stejně tak prohnaný jako nebezpečný. Vstupte do jeho zrádného světa a neodejdete živí. Politická korupce, vraždy a jeden zloduch vedle druhého obklopují záhadný balíček, jenž má Cold doručit z Francie do Německa. Několik velmi nebezpečných lidí stojí o to, aby se předmět nedostal k pravému příjemci, ale brzy pochopí, že hazardují. Cizinec patří mezi thrillery, u kterých sedíte s bušícím srdcem na kraji židle. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (109)

cyright 

všechny recenze uživatele

Na úvod chci vyjádřit své rozhořčení nad tím, že oskarová nominační komise pro rok 2003 naprosto přehlédla Stevenův excelentní herecký výkon v tomto filmu a nenominovala jej. Přitom Steven neměl jedinou slabinu, jedná se o klasický procítěný "Art Seagal". Opravdu nechápu! A co se týče filmu, po formální stránce (občas fakt zajímavá kamera, střih, přiléhavá hudba) nelze filmu nic moc vytknout. Ale ten obsah, ty obrázky, které ta kamera snímá, ten příběh, který je vyprávěn, ty dialogy, to je zhůvěřilá blbost, kterou si užijí jen chlapci do 12 roků věku nebo lidé mentálně zaostalí, co věří na ježíška a demokracii. Že film směřuje na toto diváctvo potvrzuje i fakt, že každý akčnější moment je zpomalen, aby jej stihl postřehnout i pomaleji chápající divák. Jinak si totiž nedovedu vysvětlit, proč musí být zpomalen každý výstřel, každý kop, každý pád a výbuch. Kdyby všechny zpomalováky jely běžnou rychlostí, nepřekročí délka filmu ani hodinu. Škoda, bylo by to tak pro všechny lepší. 1* pro to, abych s těmi odpady pro Stevena nebyl stereotyní ;-) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Fakt to bylo jen ze zvědavosti a čekal jsem to nejhorší. Očekávání tragedie filmu paradoxně pomohlo, protože to je pouze vícekrát nekoukatelné. Ne doslova tragedie za kterou se stydím že jsem viděl. Takže pokud chcete vidět to lepší z horšího (to zní padle na hlavu, ale snad se v tom někdo kdo se bude chtít na film podívat najde) a jste Stevenův fanda (i exfanda se myslím počítá) tak víte na čem jste. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se bál co ztoho vyleze, ale nakonec to bylo docela dobré. Zaujali mě i vedlejší postavy třeba ten Dinois nebo ten co vypadal jak Ray Charles. Přestřelky ušli a příběh taky ušel. Dobré. PS: a to si nikdo opravdu nevšiml toho auta na obalu který je stejný uplně jako to auto na obalu Bestie?? ()

Lateef odpad!

všechny recenze uživatele

Cizinec aneb moje verze jedné známé české písně...:"Haló, kdo mě chce, jsem tlusťoučký medvěd...co nejradši spal by měsíců devět...Haló, už se nesu, na scénu se valím...do křesla ´Steven´ své tělo svalím...Pohodlné je moje sezení..dnes zase bude dublérů svezení... Půl dne pivečko chlemtat a pupek si hladit, lehce si prdnout, plácek zasmradit... Nejspíš jsem jenom tlustej čím dál víííc!!!... Neřeš tohle rejžo, já jsem případ ztracenej... na herce moc starej, v hlavě vygumovanej... Mám tu jeden návrh přímo k nezaplacení... skoncujte to se mnou, strčte mě do vězení... Polevím z vysokejch nároků...chcípnu na poušti v Maroku... Vzpomínat, jaký to tenkrát bylo..když jsem měl míň o dvěstě kilo... Nejspíš jsem měl o pár hamburgrů víííc!!!...Své mobilní číslo jsem právě zrušil...propíchnout se mečem jsem zase zkusil... Vrstva sádla je moc silná meč se zlomil..velkou tlustou slzu jsem teď uronil... Sebevraždu zkusím za týden znova...budu se u toho koukat na tv Nova... Vím, že tam můj Cizinec už doskáče...to zase klesnou sledovanosti koláče...Moc dobře se to teda nevyvíjí..doufám, že mě snad diváci aspoň zabijí..." Já se omlouvám, ale po tomhle filmu jsem si musel udělat ze Stevena trochu srandu, protože on si jí dělá z nás taky!!! p.s.:až přijdete na to, na jakou píseň je tohle odkaz, tak si to melodii pobrukujte k tomu, možná se vám to tak bude zdát lepší:)) ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Cizinec je jeden z nejhorších Stevenových filmů, ale i přesto si film udržuje určitou kvalitu . Myslím, že je to tak na 40%. Mně se film líbíl tak na 3 hvězdy, ale dám 4 kvůli Stevenovi, i když vím, že si to asi film nezaslouží. Je pravda, že se jedná o napínavý thriller, ale je škoda, že zde nejsou moc dobří herci ve vedlejších rolích. Akce je ale celkem dost. Kamera také ujde, ale celkově to na mě bohužel působilo béčkově. Na stejné úrovni jako filmy s Wesley Snipesem z let 2004-2007, tj. na 40%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (1)

  • Pri scéne na letisku si prezerá Cold (Seagal) fotky svojho otca... V skutočnosti sú to fotky samotného Seagala z mladosti. (Seag)

Reklama

Reklama