Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George se dostal až na dno a žije na ulici. Přespává v útulku a rád by dosáhl na podporu. K tomu ale potřebuje kopii rodného listu, protože nemá žádné doklady. Jeho poslední nadějí je dcera, která mu ale nemůže zapomenout, že ji opustil v nejtěžších chvílích života... (TV Prima)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (38)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Naprosto mi lezou na nervy filmy, kde mezi sebou postavy nekomunikují. A to byl případ i tohoto snímku. Po celé dvě úmorně dlouhé hodiny jsem byl nucen sledovat zaprdlého bezdomovce... tedy pardon, George, co si odmítal připustit, že je bezdomovec a nebyl se v žádné situaci schopen vymáčknout. Leda blbě koukal a střídal útulek za útulkem. Děj trochu osvěžila přítomnost charismatického, byť nechutně ukecaného černocha v druhé polovině, kterého se nicméně náš milý George nebyl ani schopný zastat, když šlo do tuhého. A co se týče osobnosti či dramatu protagonisty, to bylo také spíš utrpení sledovat. Ne, tohle mě nebavilo a jsem rád, že aspoň tentokrát megamyslové z řad elitních hodnotitelů zde na ČSFD pochopili, že nejde o dobrý film, jen jakýsi rádoby umělecký, prázdný a nudný paskvil, který by zřejmě měl přibližovat strasti a slasti (moment... jaké, že slasti?) života bezdomovce v 21. století. Jenže nepřibližuje, je o ničem! ()

qxkamo 

všechny recenze uživatele

Tento film jednoducho serviruje usek zo zivota bezdomovca. Necakajte ziaden hollywood, emocie, zabavu, len ciste suche zobrazenie toho, co si bezne ani nevieme predstavit - kazdodenny pobyt na ulici ako bezdomovec. Richard Gere to hra dost realisticky, akokeby sa uplne vzil, resp. ako keby ho priamo vyhodili na ulicu na niekolko dni a len kamerovali. Za to som dal aspon tie 2*. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Richard Gere v roli bezďáka mi ze začátku přišel trochu jako úlet, ale postupně jsem si na něj zvyknul a musim uznat, že to zahrál celkem slušně a tu roli jsem mu věřil. Celej film je ovšem akorát takový plácání od ničeho k ničemu, kdy hlavní postava různě posedává někde na lavičkách, shání nějaký drobný, pak si koupí nějakej chlast, pak jde spát do nějakýho útulku pro bezdomovce, atd... Ale tak oni tohle bezdomovci asi obvykle dělaj, takže těžko se dá čekat od filmu o bezdomovcích něco jinýho. Film teda asi celkem reálně popisuje život bezďáka v ulicích New Yorku, ale je to dost nuda. Moc nevim, jak to ohodnotit. Nakonec dám neutrální 3 hvězdy. ()

Ben Nevis 

všechny recenze uživatele

Jde vidět, že lidi nevědí, co s prachama, protože sondu do života bezdomovce by zajistila skoro zadarmo skrytá kamera a vsadím se, že náhodný bezdomovec by měl barvitější život než postava Richarda Gera. Navíc Gere vypadá příliš noblesně i na člověka, se kterým se "život nemazlil" (spíš obyčejný život byl pro něj složitý na žití). Každopádně bych ráda ocenila, že se Moverman vyhnul citovému vydírání, ani neukazuje na nikoho prstem. Tento film není sociální studie ani facka kapitalistické společnosti. Rovněž otevřený konec obsahuje jiskřičku happy endu. ()

CiTrus007 

všechny recenze uživatele

Ruch ulice, barvy zašlých grafitů, cizí telefonní rozhovory, rozostřené záběry do dálky skrze sklo a mříže – tyto vjemy rychle navodí ambientní, odosobněnou atmosféru. Nezískejte však pocit, že Time Out of Mind je pouze lyrickou sondou americké společnosti. To snad jen chtěl Moverman vyjádřit rozhořčení z civilní byrokracie, když nechal upovídaného bezdomovce bloumat po úřadech s kamarádem, jehož herectví bylo scénářem zredukováno na zamlklé pohledy. Možná postavil formu nad obsah, možná hledal poslání, v každém připadě mi jeho film přišel zdlouhavý a nepromyšlený. Za dvě hodiny jsem neobjevil žádný znatelný posun a měl jsem pocit, že vše skončilo stejně rozpačitě jako začalo. 5/10 [KVIFF 2015] ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Richard Gere (George) se při testovacím natáčení natolik ponořil do své role, že skoro hodinu prosil kolemjdoucí o drobné. (Zdroj: Cinema 09/2015). (Terva)
  • Film měl premiéru na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu dne 7. září 2014. (Terva)

Reklama

Reklama