foto

Steve Buscemi

  • nar. 13.12.1957 (58 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tvář New Yorského rodáka (*1957) se zaryje do paměti komukoliv, kdo ho ve filmu zahlédl. Někdo s tak výraznými fyzickými a charakterními rysy se jen tak nevidí a vidět nebude. Vykulené oči, kouty ve vlasech, zuby jako noty na buben. A stejně jeden z nejoblíbenějších herců posledních let.

Už během posledního roku na střední škole se chtěl stát hercem a navštěvoval hodiny herectví s Johnem Strasbergem. Začínal v divadle, kde hrál či psal scénáře. A věřte nebo ne, i když vypadá spíše jako žhář, byl New Yorským hasičem v letech 1980-1984, kdy si zahrál první filmovou roli.

Začátky byly velice velice těžké, zdlouhavé a Steve dostával většinou "štěky". Hrál dělníky, popeláře i mrtvého pasáka a postavičky se jmény jako Nick, Fred, Eddy či Ted. Po osmiminutovém filmečku Jima Jarmusche COFFEE AND CIGARETTES II se objevil ve známějších filmech. A právě role ve filmech POVÍDKY Z NEW YORKU Woodyho Allena, KRÁL NEW YORKU Abela Ferrary nebo MILLEROVA KŘIŽOVATKA bratří Coenů ho začali dostávat na světlo.

Těch nepatrných postav s velikým charakterem si všímalo více a více lidí. A všiml si také Quentin Tarantino a postavu Mr.Pinka dal místo chtivého Michaela Madsena právě Steveovi. 1990 - GAUNEŘI. Dalo by se to brát jako zlom kariéry, ale u Buscemiho zlom kariéry nikdy nenastal. Nikdy se ani nestal hercem rozsáhlých rolí a skvěle placenou hvězdou ( ne, že by si hlavní roli nezahrál), ale stal se oblíbeným a zajímavým. Kdo by si nevzpomněl na Garlandského řezníka z CON AIR, spermona v ARMAGEDDONU, skvěle odehraného Seymoura z PŘÍZRAČNÉHO SVĚTA, nebo srdcaře Donnyho v BIG LEBOWSKI. Z novějších připomenu snad básníka Winslowa - Burtonova VELKÁ RYBA ("Nebe je modrý. voda je mokrá, Spectre je bezva..."), zopakovaného číšníka v Jarmuschově znovunatočeném KAFE A CIGÁRA nebo McCorda z Bayova OSTROVA.

Stevea Buscemiho si na plátně musíme vážit a vychutnávat, protože je většinou jisté, že tam dlouho nepobude. Ale co jisté je, že bude excelovat a stoprocentně nás pobaví.

Robert "Gary" Vrba

Herecká filmografie

2017 Lean on Pete
Mimi šéf
Norman: The Moderate Rise and Tragic Fall of a New York Fixer
Staying Cool
The Death of Stalin
2016 Horace and Pete (TV seriál)
Mildred & The Dying Parlor
2015 Hotel Transylvánie 2
The Jim Gaffigan Show (TV seriál)
The Ridiculous 6
Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
2014 Cop Show (TV seriál)
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Eldorado (S05E08)
Friendless Child (S05E07)
Devil You Know (S05E06)
King of Norway (S05E05)
Cuanto (S05E04)
další epizody
The Cobbler
Time Out of Mind
2013 Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Farewell Daddy Blues (S04E12)
Havre de Grace (S04E11)
White Horse Pike (S04E10)
Marriage and Hunting (S04E09)
The Old Ship of Zion (S04E08)
další epizody
Inside Amy Schumer (TV seriál)
Khumba
Kouzelníci
Machři 2
Univerzita pro příšerky
2012 Hotel Transylvánie
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Písky v Margate (S03E12)
Triumf a ponížení (S03E11)
Tak napolo... (S03E10)
I dojička má lepší osud (S03E09)
Poník (S03E08)
další epizody
Na cestě
2011 Bobovy burgery (TV seriál)
Fight For Your Right Revisited
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Na ztracené (S02E12)
Pod Boží mocí žena rozkvétá (S02E11)
Broskve z Georgie (S02E10)
Souboj století (S02E09)
Dvě lodě a záchranný člun (S02E08)
další epizody
Portlandia (TV seriál)
Rampart
2010 Chosen One, The
Impérium - Mafie v Atlantic City (TV seriál)
Návrat k normálu (S01E12)
Pařížská zeleň (S01E11)
Smaragdové město (S01E10)
Belle Femme (S01E09)
Drž mě v ráji (S01E08)
další epizody
Machři
Pete Smalls Is Dead
2009 G-FORCE
John Rabe - Ctihodný občan Třetí Říše
Krásný Harry
Mládí v hajzlu
Rage
Saint John of Las Vegas
The Messenger
2008 Igor
2007 Interview
Když si Chuck bral Larryho
Moje žena a jiné katastrofy
2006 Opilí slávou
Paříži, miluji Tě
Studio 30 Rock (TV seriál)
Šarlotina pavučinka
Umění musí bolet
V tom domě straší!
2005 Ostrov
Romance a cigarety
Who's the Top?
2004 Tanner on Tanner (TV seriál)
U nás na farmě
2003 Kafe a cigára
Spy Kids 3-D: Game Over
Velká ryba
2002 Love in the Time of Money
Mr. Deeds - Náhodný milionář
Projekt Laramie
Spy Kids 2: Ostrov ztracených snů
13 Moons
2001 Bouchači a bouchačky
Final Fantasy: Esence života
Malý svědek
Příšerky s.r.o.
Přízračný svět
Šedá zóna
2000 Věznice
28 dní
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
Velký táta
1998 Armageddon
Big Lebowski
Louis & Frank
Píseň pro nevěstu
Podvodníci
1997 Con Air
Opravdová blondýnka
1996 Black Kites
Fargo
Kansas City
Můj nejmilejší bar
Útěk z L.A.
1995 Billy Madison
Co dělat v Denveru, když člověk nežije
Desperado
Kancelářská krysa (TV seriál)
Život v oblouznění
1994 Floundering
Mafie a já
Pátrání po Jednookém Jimovi
Pohotovost (TV seriál)
Poslední psanec (TV film)
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
Rockeři
Somebody to Love
Záskok
1993 Adventures of Pete & Pete, The (TV seriál)
Claude
Dobrou chuť, mami
Twenty Bucks
Vycházející slunce
Zločin v ulicích (TV seriál)
1992 Gauneři
In the Soup
Jsem do tebe blázen (TV seriál)
Past na Chrise
What Happened to Pete
1991 Barton Fink
Billy Bathgate
Life Is Nice
Zandalee
1990 Against the Law (TV seriál)
Force of Circumstance
Král New Yorku
Millerova křižovatka
Příběhy z temnot: Film
1989 Káva a cigarety II
Osamělá holubice (TV seriál)
Otroci New Yorku
Povídky z New Yorku
Příběhy ze záhrobí (TV seriál)
Simpsonovi (TV seriál)
Tajuplný vlak
Vražda na Broadwayi
1988 Call Me
Heart of Midnight
Příšery (TV seriál)
Vibrace
1987 Arena Brains
Dobrou Chuť, Mami
No Picnic
Srdce
Villém Tell (TV seriál)
1986 Parting Glances
Právo v Los Angeles (TV seriál)
Sleepwalk
1985 The Equalizer (TV seriál)
Tommy's
Way It Is, The
1984 Miami Vice (TV seriál)
1982 Not Necessarily the News (TV seriál)

Dokumentární

2016 For Your Consideration: BUSCEMI
L.A. A Queer History - vyp.
2015 Night of Too Many Stars: America Comes Together for Autism Programs (TV film)
2014 FDNY - příběhy hasičů z New York City (TV film)
Friends of Firefighters
My Depression (TV film)
2013 Vampire Weekend: Unstaged
2010 Blank City
Kdo myslíte, že jste? (TV seriál)
2009 Já vím, žes to byl ty: John Cazale známý, neznámý
2007 Joe Strummer
Schau mir in die Augen, Kleiner - a.z.
2006 Edge of Outside
...So Goes the Nation
2005 Excavating Taylor Mead
Champion
Nobody Wants Your Film
Symbiopsychotaxiplasm: záběr 2 1/2
2004 'Pulp Fiction' on a Dime: A 10th Anniversary Retrospect (TV film) - a.z.
2003 Minnesota Nice
Rockets Redglare!
2002 Making of 'Ghost World'
Playboy: Inside the Playboy Mansion (TV film)
11/9 (TV film)
2001 Concert for New York City, The (koncert)
John Lennon: Come Together (koncert)
2000 Hollywood míří do pekel (TV film)
In Bad Taste (TV film)
Road to Sundance
1999 Franky Goes to Hollywood
Saturday Night Live 25 (TV film)
1998 Divine Trash
1992 In the Life (TV seriál)
1989 Borders
1986 Film House Fever

TV pořady

2015 Saturday Night Live 40th Anniversary Special (TV pořad)
The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2014 John Oliver: Co týden dal a vzal (TV pořad)
Late Night with Seth Meyers (TV pořad)
Park Bench with Steve Buscemi (TV pořad)
20th Annual Screen Actors Guild Awards, The (TV pořad)
2013 Zlatý Glóbus 2013 (TV pořad)
19th Annual Screen Actors Guild Awards (TV pořad)
2012 64. Emmy Awards (TV pořad)
2011 The Big Lebowski Live Cast Reunion (TV pořad)
Zlatý Glóbus 2011 (TV pořad)
2004 Fashion News Live (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
1975 Saturday Night Live (TV pořad)

Hudební videoklipy

2011 Make Some Noise (hudební videoklip)

Režijní filmografie

2016 Love (TV seriál)
2015 Unbreakable Kimmy Schmidt (TV seriál)
2011 Portlandia (TV seriál)
2009 Sestřička Jackie (TV seriál)
2007 Interview
2006 Studio 30 Rock (TV seriál)
2005 Samotář Jim
2002 Baseball Wives (TV film)
2000 Věznice
1999 Rodina Sopránů (TV seriál)
1997 Oz (TV seriál)
1996 Můj nejmilejší bar
1993 Zločin v ulicích (TV seriál)
1992 What Happened to Pete

Dokumentární

2013 Vampire Weekend: Unstaged

TV pořady

2014 Park Bench with Steve Buscemi (TV pořad)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(2 984)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace