Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

juta 

všechny recenze uživatele

Páni, suprovej horůrek. Hodně zábavnej bohužel spíš až ke konci. Kdyby i prostřední část byla více humornější, možná bych dal plný počet. Hlavní hrdinka, která mi záhadně připomínala Rachel Weisz, především díky podobným očím, je skvělým tahounem i díky svému charakteru ve filmu. Konec jsem si skvěle užil, hlavně při kontaktu s Eugenem. Říkám, kdyby celý film byl vtipný jako konec, byla by to bomba. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Netradičný žánrový spletenec čiernej komédie na začiatku, mystery hororu v strede a thrilleru v závere, neustále však vo veľmi odľahčenom podaní. Prvú polhodinu som mal však chuť to vypnúť kvôli snáď tej najotravnejšej hlavnej hrdinke všetkých čias. Viem, že to bolo podstatou tej postavy, ale tak drzú, nepríjemnú, nesympatickú hus som už dlho nevidel. Našťastie iritovať postupne prestala a z Housebound sa vykľul celkom svieži film, ktorý sa príjemne pohráva so žánrovými klišé a prekvapivo sa s pribúdajúcimi minútami ukázalo, že ani tá zápletka nie tak márna a zbytočná ako sa na prvý pohľad zdá, ale postupne sa stala čoraz pútavejšou, navyše aj so zaujímavým rozuzlením (v pár minútach som si spomenul na The Pact). Dlhšia stopáž vôbec nevadila, keďže tempo ani raz nedrhlo a aj keď to výrazne nefunguje ani ako horor (vyslovene sa tu nie je čoho báť), ani ako komédia (poteší pár sarkastických narážok hlavnej hrdinky, inak film výrazne nerozosmieva), tak nakoniec to bol celkom hravý mix a zásluhu na tom má rozhodne režisér (jeho ďalšiu tvorbu určite ďalej sledujem), pretože toto sa mohlo veľmi ľahko rozpadnúť do nefunkčného mišmašu, ale prekvapivo tá zmena nálad/žánrov drží bez problémov pohromade. CELKOVO: 3* (6/10) ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Housebound“ je naprosto jiný než snímky Petera Jacksona z počátku jeho kariéry, ale zároveň je to film, který pokračuje ve výborné tradici novozélandských hororů, které jsou zajímavé, jsou zábavné a jsou odlišné od jiných. Jdou si svou cestou, a to je moc dobře. V jejich případě se to rozhodně vyplatilo a snímek „Housebound“ je velmi milým překvapením, které je natočeno s velkou profesionalitou. ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý byl zamotaný příběh, vůbec jsem nečekal, že ty zvuky a otvíraní šuplíků dělá... nebudu spoilerovat. Ale na druhou stranu mě neuvěřitelně nudilo prvních 5o minut nudy. Za těch padesát minut se jen otvíraly skříně, ozývaly se zvuky z trubek a to bylo vše. Taky mi vadil přistup, režisér tam cpal humor (zasmál jsem se jen jednou, když Kylie řezala padouchův obličej struhadlem) a film pak nepůsobil vážně. Ale pak, když se Kylie vloupala v 5o minutě do domu souseda, tak pak to začalo být celkem napínavé a akční. Je to velmi zajmavý snímek, jen kdyby se jen trochu zkrátil, tak by byl bezchyby. Strašidelnost 0/4 Brutalita 1/4 ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Na tenhle mix žánrů to bylo až extrémně natahovaný. Ale v napětí dokázala udržet ta detektivní atmosféra, že kdo v tom má vlastně prsty. A že těch adeptů na začátku bylo až až. Vtipný to taky vyloženě nebylo, jako spíš ironický díky hlavní představitelce. Děsivý, ani strašidelný to moc nebylo, ale čekal jsem to o dost trapnější, tohle bylo relativně milý překvapení z Novýho Zélandu. Nějaký to svoje temnější kouzlo to mělo. A kdo to vidí v roce 2017, může si všimnout, kde mohl vzít inspiraci The Boy. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)
  • Film bol financovaný prostredníctvom programu Escalator Scheme Novozélandskej filmovej komisie. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)

Reklama

Reklama