Reklama

Reklama

Domácí vězení

  • Nový Zéland Housebound (více)
Trailer

Nevrlá delikventka Kylie Bucknellová se musí vrátit do svého rodného domu poté, co jí soud nařídí domácí vězení. Její trest je ještě o to nesnesitelnější, že tam musí žít se svou matkou Miriam - drbnou s dobrými úmysly, která je přesvědčená o tom, že v domě straší. Kylie zpočátku nepovažuje matčiny pověry za nic jiného než za záměrné rozptýlení ze života plného vařené zeleniny a maloměstských klevet. Když se ale sama stane svědkem znepokojivého šepotu, podivného nočního bouchání a děsivého medvídka se zálibou v nevhodných řečech, začne přemýšlet o tom, zda zdědila matčinu přebujelou fantazii, nebo jestli dům skutečně obývá zlý duch, který není z jejího návratu zrovna nadšený. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (150)

tron 

všechny recenze uživatele

Mne sa to bohvieako nepáčilo. Pointa o odhalení „obyvateľa domu“ mi pripomenula minimálne dva iné horory (a vlastne asi aj to s Garym Buseym), ale nebudem ich menovať, bol by to spoiler. Problém tohto novozélandského čuda je najmä v žánrovej roztatárenosti. Občas chce vytvárať seriózne, tiesnivé pocity a hneď nato tam režisér hodí blbosť, ktorá mala byť vtipná, ale dosiahla akurát to, že sa strácajú posledné zvyšky rešpektu, ktorý sme dovtedy k filmu cítili. Občas to má niečo do seba a úplná strata času to určite nie je, ale proste to nedrží pokope. Hlavná hrdinka nesympatická, protivná pizda, ktorá je za svoje správanie skôr odmenená, než potrestaná (celé dni len spí, pozerá televízor a konzumuje sekanú, občas niekoho pobodá, ale omylom, takže si z toho polícia ťažkú hlavu nerobí). ()

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrý byl zamotaný příběh, vůbec jsem nečekal, že ty zvuky a otvíraní šuplíků dělá... nebudu spoilerovat. Ale na druhou stranu mě neuvěřitelně nudilo prvních 5o minut nudy. Za těch padesát minut se jen otvíraly skříně, ozývaly se zvuky z trubek a to bylo vše. Taky mi vadil přistup, režisér tam cpal humor (zasmál jsem se jen jednou, když Kylie řezala padouchův obličej struhadlem) a film pak nepůsobil vážně. Ale pak, když se Kylie vloupala v 5o minutě do domu souseda, tak pak to začalo být celkem napínavé a akční. Je to velmi zajmavý snímek, jen kdyby se jen trochu zkrátil, tak by byl bezchyby. Strašidelnost 0/4 Brutalita 1/4 ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Vězení, domácí... za zdí pan domácí. Ošklivka s náramkem, s ošklivou mutr, kameňák s přídavkem, kvalitní šutr!" Už pouhý pohled na Kylie (Morgana O'Reilly je skutečná Morgana) by dokázal k smrti vystrašit i toho nejoprsklejšího maorského adolescenta. Pravda, krásu zde neměla po kom zdědit :-). Zvláštní filmový zážitek. Postupně jsem se pronudil, proprudil i prochechtal několika diametrálně odlišnými stavy. Od mylného dojmu, že hlavní příšerou hororu je ona onáramkovaná delikventka, přes "asi budu muset sníst ještě hodně vačic na smetaně či na paprice, než dorostu novozélandskému pojetí humoru", až po smíchy utrženou bránici a slzy v očích. Pár ponaučení z filmu: Pří výběru z bankomatu, pomocí pětikilové palice, pozor na palici! Domácí vězení mladistvým je trestem spíš pro rodiče. A pokud vás prudí nějaký duch, v baráku máte nasviněno ektoplasmou a bordel jako v tanku, svěřte se svému probačnímu úředníkovi, možná bude rád :-). ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Přistupoval jsem k tomu s velkou nedůvěrou ze zřejmých důvodů, ale dal jsem na doporučení Pro-EaZzyho a musím říct, že jsem spokojený. Jasně, je to hovadina a příběh má v sobě asi tolik děr, kolik jich má ten barák, ve kterým žijou, ale na to že ze začátku postavy vyloženě nesnášíte a celé se to tváří jako duchařina, se to vyvrbí v drsnou, černou komedii. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to zaujimavy mix zanrov od hororu, cez komediu az k detektivke. Proste take komedialne pohravanie sa zo zanrom hororu. Zaciatok je trochu zdlhavejsi, rozhodne ho mohli trochu prestrihat, zaver zase prilis prekombinovany. Pri stvrtom odhaleni identity vraha som si uz len tukal na celo. Postavy sa vzdy nespravaju uplne logicky. Hlavna hrdinka je bohuzial skôr otravna tym jak to ma vsetko v piči. Ale zase to ma zaujimavu premisu, niektore fakt vtipne postavy ako je ten tucny geek, ktory pomaha hlavnej hrdinke alebo jej divna matka. Niektore vtipy v ktorych sa pohravaju s klise su perfektne. Takze aj ked to zdaleka nema na komedialnu pecku akou je napriklad Cabin in the woods, tak to rozhodne stoji za pozretie. 6/10. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Poloha domu je tak trochu záhadou. Postavy hovoria, že sú na „Dvojitej pobrežnej diaľnici“, čo znamená, že sú niekde severne od Aucklandu, ale knihy v knižnici ukazujú poštové smerovacie číslo „4702“, čo je oveľa južnejšie vo Feildingu. (Arsenal83)
  • Vtipná melódia, ktorá vo filme párkrát vystrašila hlavnú hrdinku, bola zvučka "Hello Moto" od Motoroly. (Velislav)
  • Oficiálna stránka filmu opísala túto hororovú komédiu ako „vysoko koncepčný film s veľmi nízkym rozpočtom“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno