Reklama

Reklama

Dříve bojoval svou výřečností, když hájil právo v zemi plné bezpráví. Nelítostné vyvraždění svědkovy rodiny ho donutilo k akci - začal spravedlnost hájit bojem, když soudy jsou bezmocné. Je mu ale v patách ke všemu odhodlaná policistka (Cynthia Rothrock), která neví, že někdo najal vrahy, aby překazili vykonání spravedlnosti. Někdo, kdo stojí neviditelně v pozadí za všemi vraždami. Někdo, kdo je jí blíže, než by si mohla představit. Spravedlnost na sebe může brát různé podoby, někdy je víc než zákon. (Hamer Film)

(více)

Recenze (39)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Akční honkgongské béčko, které však není žádnou oddechovkou na nedělní odpoledne. Smrt si tu totiž absolutně nevybírá, umírají dobří, špatní, staří, mladí, dokonce i celé rodiny. Příběh o všemocných zločincích, na něž jsou zákony krátké a nezbývá než se jim postavit silou, není samozřejmě vyšperkován okouzlujícími hereckými výkony a neoplývá ani sofistikovanými dialogy, zejména to druhé je místy až křečovitě směšné. To by tu koneckonců čekal zřejmě jen naprostý ignorant. Nemyslím si však, že Dny teroru jsou pouhou prvoplánovou filmovou atrakcí, tak jako celá řádka dnešních pásových akčních béček, krutost totiž eskaluje opravdu nebývalým způsobem a místo obvyklého happyendu v podobě finálního zúčtování s hlavním padouchem jsem jen zíral. A pokud si k tomu přičtu očekávané choreograficky vymazlené souboje, snad i pro HK akci této doby archetypálního černého svalovce v červeném tričku a prdelatou kopálistku Cynthii Rothrock, nemůžu jít níž než na čtyři. A nepůjdu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Super nabušená HK záležitost která mi možná trochu nepochopitelně poměrně dlouho unikala. Shlédnuto na doporučení od uživatele Addamos21, kterému tímto děkuji. Jsem rád, že režisér Corey Yuen tady ve filmu prakticky rezignoval na stupidní HK (Ne) humor který často používá a soustředil se na to co mu jde nejlépe a to je akce, a tak jsem mohl po nějaký době zase sledovat kousek při kterém je fyzično a brutalita z těch bitek cítit každým coulem a jejich převedení na plátno muselo samotné aktéry docela bolet. Cynthia každopádně ve špičkové formě a podobných kousků je třeba si vážit, protože už jich poslední dobou moc neuvidíte.85% ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Hongkongský film, jehož hlavní výhoda spočívá v tom, že není natočený podle hollywoodských standartů. Dovolím si citovat kitana - Above the Law, Above the Hollywood. Kromě toho, že je tady velké množství drsného násilí, tak tady naprosto běžně umírají i hlavní postavy. Příběh je poměrně jednoduchý, jde o zabijáka, kterého musí náš hrdina zastavit. Během filmu se ale odehraje velké množství zásadních zvratů. Biao Yuen v hlavní roli je výborný - představuje státního zástupce, který ale výborně ovládá kung fu (jako ostatně i všichni ostatní) a když vidí, že v soudní síni jeho úsilí nikam nevede, rozhodne se vzít spravedlnost do vlastních rukou. To se mu ale vymstí, když je obviněn z vraždy, kterou nespáchal a po krku mu jde vyšetřovatelka Cindy v podání Cynthie Rothrock. Mezitím je ale zabiják stále na svobodě a brutálně likviduje všechny svědky. ___ Tam, kde by padouch skončil v hollywoodském filmu ve vězení, tady zemře. A zatímco v hollywoodském filmu hlavní hrdinové oslavují na konci filmu své vítězství, tady není s kým slavit - jedná se o Pyrrhovo vítězství, když většina kladných postav zemře. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Stará akční škola se vším, co k tomu patří - z té méně šťastné stránky je to do vzezření postav a dialogů zasahující naivita, kladnou představuje špinavé prostředí, nekompromisní příběhový vývoj a zatraceně tvrdou a nápaditou akci, v níž zdejší aktéři (Biao Yuen, Cynthia Rothrock) zažívají svou zlatou éru. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle je jeden z těch policajtských hongkongských filmů, který se s ničím ne.sere, podobně jako třeba série Red Force, takže se tu vraždí děti, u kladných postav nevíte dne ani hodiny, jestli je náhodou zlí mafiáni nesejmou, a hlavně akce má skutečně promakanou choreografii i nápady. Vadilo mi jen, že herci neumějí zahrát emoce, třeba ten mladík přehání svůj vztek či strach tak neskutečně, až to vypadá jako parodie. A také mi vadilo, jak je policajtka docela tupá. Ale jinak skvělá zábava a jízda od začátku do konce. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu účinkuje slavný kanadský mistr kickboxu Pete Cunningham. Dále je vidění Karen Sheperd, tehdy pravidelná účastnice turnajů bojových sportů, kde její soupeřkou o titul byla mnohdy právě Cynthia Rothrock. (Vavča)
  • Bolo Yeung se v rámci filmových příprav věnoval psychickému tréninku Melvina Wonga. (Conspi)
  • Kaskadér a lektor bojových umění Meng Hoi se hned v několika případech objevil ve filmové roli Cynthie Rothrockové coby její dublér. (Conspi)

Reklama

Reklama