Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Long Long Time (S01E03)

(epizoda)
  • USA Long Long Time
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

V Billově táboře se objeví cizinec a z obou přeživších se stanou nesourodí spojenci. Joel a Ellie později požádají Billa o pomoc. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (342)

Petroff 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

MA-SA-KR! Nejlepší postapo love story ever! Chyba v produkci: Města jsou zarostlá, ale naše dvojice jde lesem po vyšlapané cestě... Odkopaní homofobové tady, to je panečku přehlídka "argumentů". Já tu naopak klidně napíšu, že bych si regulérně přál bejt bisexuální. Vzkaz odpaďákům a málohvězdičkářům: "Hele, nikdo vás nenutí na to koukat... pusťte si nějakou Marvel píčovinu a mějte se fajn!"(Už bych pomalu uvítal možnost blokace uživatelů - kompletní blokace, prostě nějaké profily vůbec nevidět.) ()

Dakken 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Páči sa mi že, The Last of Us nie je iba o hubových infekciách a zabíjaní zombie, ale aj o výborne napísaných charakteroch. V tomto diely dostali priestor vedľajšie postavy, ktorých tragický, veľmi emotívny príbeh ponára diváka hlbšie do tohoto sveta a aspoň u mňa vzbudzuje väčší záujem. Hoci sa dej seriálu moc dopredu neposunie, krásne zapadá do príbehu a rozširuje vnímanie diváka. Smutný príbeh dvoch ľudí, ktorý našli zmysel života jeden v druhom a vo vzájomnej ochrane v post apokalyptickom svete, ktorý sa rozvíja v tom najnehostinnejšom prostredí krehkej dôvery. Veľmi dojemné, citlivé, skvelo napísané a zrežírované.  Milujem ale čítať homofóbne komentáre tunajších alfa samcov, ktorým úplne unikla pointa a hodnota dielu. No pri posteľovej scéne som aj ja cítil jemný diskomfort a to som buk :D Viem si teda predstaviť čo to muselo robiť s osadenstvom hodnotiacim odpadom :D Ale aspoň je tu trocha vzruchu :) ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně tyhle reakce diváků jsem očekával. Od té chvíle, kdy kritici mluvili o této epizodě, že nás čeká větší odklon od hry, kde budeme sledovat Billa s Frankem a jejich gay romanci, tak jsem očekával, že ne každý bude z toho nadšený oproti kritikům, kteří třetí epizodu považují za fenomenální a jednu z nejlepších epizod, která v televizi vznikla za poslední dobu. A co na tuhle epizodu říkám já jako velký fanoušek hry? Miluju to! Líbí se mi jak skvěle rozšiřují herní předlohu a nedělá jim problém dělat velký změny, které jsou ku prospěchu vyprávění a příběhu. Joel a Ellie mají mezi sebou parádní dynamiku a já se do nich zamilovávám. Scéna, kdy se baví o letadlu je parádní a nebo na konci epizody, kdy Ellie nadšeně zkoumá auto, jako kdyby to byla vesmírná loď. Tohle krásně mezi nimi vytváří chemii a vztah. No a pak je tady z 80% čas věnován Billovi a Frankovi. A musím říct, oh boy, tohle byla nádherně napsaná dějová linka, která ano možná trochu brzdí tempo seriálu a Joela a Ellie to posunulo na vedlejší kolej, jenže ono to funguje kvůli tomu, co se děje na konci epizody. Nebudu tady spoilerovat, ale ti co viděly vědí. Takže za mě perfektní epizoda, která je bravurně napsaná a ještě lépe zahraná (Nick Offerman a Murray Barlett jsou vynikající) . Craig Mazin je frajer a neskutečně se těším na další epizody, co tvůrci předvedou dále. P.S. Jakmile najel soundtrack On the Nature of Daylight od Maxe Richtera (můj oblíbený skladatel), tak jsem tak moc vyměkl, že jsem měl slzy na krajíčku. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zkrocená hora uprostřed apokalypsy. Nejsem si úplně jistej, jestli mě baví sledovat seriál o mutantech bez mutantů, kde dvě buzny pijou víno, pěstují jahody a plejou zahrádku. Na druhou stránku začátek, když Joel vysvětluje Ellie nějaký věci a jejich vztah se utužuje je fajn, Billova linka ze začátku byla skvělá a normálně by si řekla o celý samostatný seriál. Je to sice fajn, ale když už nám tvůrci museli naservírovat romanci uprostřed drsného seriálu, mohli přidat taky víc akce a hororu. Z útoku na jejich základnu se dočkáme čeho? Dvou minut výbuchů a ještě se nechá Bill postřelit jak nějaký amatér. Já vám nevím. 65%. ()

Warle 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na jednu stránku dost velká odbočka po prvních 2 dílech, díky které se děj trochu zklidnil, na druhou stránku odvaha jak prase si tohle dovolit a počítat s tím, už že může přijít totální hejt od části komunity nebo fanoušků. Za mě smutnej a dojemnej příběh o přátelích, který sice nemusel mít stopáž celovečerního filmu, ale určitě mi jako odbočka nevadil. Ba naopak. Je to fajn doják. A Nick Offerman si říká o Emmy. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • V čase 01:07:00, když Joel (Pedro Pascal) a Ellie (Bella Ramsey) přijdou do sklepa, je v pozadí slyšet skladba „Chains of Love“ od britské hudební kapely Erasure. (Trajektt)
  • V Billovej (Nick Offerman) pivnici Ellie (Bella Ramsey) zistí, že počítač vysiela cez rádio skladby z 80. rokov. Joel (Pedro Pascal) vysvetľuje, že systém automaticky vysiela cez rádio skladby z 80. rokov, ak sa Bill po určitom čase neprihlási, čo vysvetľuje, prečo Joelovo rádio na konci prvej epizódy zachytilo skladbu z 80. rokov. (molcan2)

Reklama

Reklama