Reklama

Reklama

Gilda: No me arrepiento de este amor

  • angličtina I'm Gilda
Trailer 1

Obsahy(1)

Film popisuje život slavné argentinské zpěvačky Miriam Alejandry Bianchi (Gilda), která tragicky zahynula 7. září 1996 pří srážce mikrobusu, ve kterém cestovala se svou kapelou, s kamionem. Při nehodě zahynula nejen Gilda, ale i její matka a 3 členové kapely.
Postavu Gildy si v tomto filmu zahrála herečka a její velká fanynka Natalia Oreiro. (Cvalek)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (8)

Joker Punx 

všechny recenze uživatele

Pravým celým jménem - Miriam Alejandra Bianchi Scioli - GILDA - Poprvé jsem jí viděl a slyšel asi jako většina lidí v Česku v seriálu Divoký anděl - 52. epizoda - Scéna kdy Milagors (Natalia Oreiro) přijede se svýma přáteli k jejímu svatostánku - Santuario de Gilda. Při scéně hraje Gildina píseň - Se Me Ha Perdido El Corazón a zamiloval jsem si to hned! 🙂 Muziku Cumbia od té doby miluju a Gilda dělala tu hudbu fakt skvěle. Ze seriálu Divoký anděl jsem si nejvíc oblíbil píseň právě No Me Arrepiento De Este Amor - To jsem slyšel od Gildy už tak dvěstěkrát 😀 Fakt chytlavej song i dobrej text. Od doby co máme internet, jsem si stáhnul všechny alba Gildy a hned si je vypálil na CD - Skvělá diskografie. Teď k filmu - Už podle traileru jsem věděl že to bude dobrý a vím moc dobře jak velkou fanynkou Gildy je Natalia Oreiro a splnil se Natálce sen že si ji mohla zahrát 🙂 Filmek jsem viděl 19.03.2017 - Hned den po tátových narozeninách 🙂 A moc se mi to líbilo - Včera jsem se na to díval s tátou zase a bylo to pořád supr. Natalia Oreiro sice není skutečné Gildě podobná ale namaskovali jí tak aby připomínala co nejvíc její vzhled a to ostatní už se Natálka naučila sama - Její postoje, taneční kreace, Gildin hlas - Tedy zpěv i když ten zpěv není úplně přesný jako měla pravá Gilda i tak ty písničky Natalia nazpívala moc pěkně. Natálka roli Gildy zahrála skvěle a překvapilo mě moc tenkrát když jsem to četl poprvé že jí bude hrát. Skvělý scény z koncertů, hodně se mi líbilo jak Gilda zpívala vězňům - Stejně jako Johnny Cash nebo Sex Pistols 😀 No nevím jak to měla fakt pravá Gilda v osobním životě ale toho jejího manžela Raúla (Lautaro Delgado) mě bylo líto. Gilda měla i dvě krásný děti. Bohužel život se jí stal osudným a 07.09.1996 ve věku 34 let zemřela při autohavárii. Zemřela ve stejném roce jako můj děda, kterého jsem našel v sedmi letech ležet mrtvýho na chatě. Rád bych navštívil klidně ten její svatostánek v Argentině a dal jí tam květiny 🙂 Dneska si pořád pouštím písničky Gildy a vzpomínám na ní s láskou! Cumbia je nádherná hudba! :) Miluju to. Bůh ti žehnej v nebi Miriam!!!!! ❤️❤️❤️❤️❤️ ()

Cvalek 

všechny recenze uživatele

Je to úžasný film o argentinské zpěvačce Gildě která tragický zahynula pří srážce mikrobusu s kamionem. Film je celkem dobře provedený a zpracovaný . Gildu si zahrála v tom to filmu její velká fanynka Natalia Oreiro a jak sám řekl Facundo Arana " Dnes už je to 20 let od její smrti,mohu jen říci, že je Gilda v nebi a je šťastná a hrdá, že Natalia hraje tuto roli. Myslím, že není na světě jiná osoba - a těch jsou miliony, která by mohla hrát to,co hraje Natalia. " Já sním samozřejmě souhlasím. ()

Reklama

Modeman123 

všechny recenze uživatele

Dobrý. Ale mohlo to být o dost lepší. Zajistit větší budget, natočit delší stopáž, nevyhýbat se kontroverzním tématům v jejím životě - alkoholismus, rozvod, vztah s muži, celoživotní naivita, odchod od Tygra, vzestup, přijetí v rodné Bolivii atd. Všechno ustoupilo na úkor cumbie, tropického jihoamerického romantického hudebního stylu, který zde Natalia Oreiro zpívala perfektně. Raritní skutečností je, že dva přeživší hudebníci z tragické nehody, kde zhasla i Gilda, v tomto polomuzikálu hrají své role. ()

argentina 

všechny recenze uživatele

Film mě zklamal na celé čáře, nazpívání písní Naty odbyla (zřejmě už narazila na své meze při nedostatku času) a tímto film hodně trpí, stejnou měrou ale také hereckým výkonem, který byl dobrý jenom u scén na pódiu. Na mnohých místech přehrává opět jako dvacetiletá holka. Scénář je také velmi jednoduchý, nepropracovaný se spoustou klišé, příběh vyznívá zoufale - chtějí vzdát hold zpěvačce za to, že měla jakousi slávu (víceméně až po smrti), a přitom jí se jenom (podle filmu) rozpadla rodina, i mezi koncertováním byla celou dobu nešťastná a nakonec předčasně zemřela spolu se svou rodinou... Gildu jsem si představovala jinak, a určitě také byla naprosto jiná. Ve filmu jsem pořád viděla Natalii hrát samu sebe. ()

brumbrum 

všechny recenze uživatele

Smutný počin. O to smutnejší, že chcel vzdať hold Gilde, ukázať ju v najlepšom svetle.. Chudoba, pobehlice, mafiáni, nočné pajzle.. - a do toho jedna jednoduchá žeňuška s dvoma deckami a milujúcim manželom: jednoduché, tiché, pokojné domáce šťastie, o ktorom nejeden nevie, že ho už má - v chudobe, skromnosti a každodennej rutine, o ktorej vie len Boh na nebi a usmieva sa, jak ten človiečik zostáva srdce čisté. Až sa jedného dňa milá Gilda rozhodne, že ju musí milovať svet; nahodí minisukňu, vylezie na pódium krútiť prdelkou v nočných bohapustých pajzloch a predá život chudobnej mamičky za hnusnú fatamorgánu. Náramne dojímavé piesenky o láske sa jej sypú jedna za druhou z romantickej hlavičky - a jediný chlap, čo ju kedy miloval, to vezme porážkou cez špitál až po vykopnutie z domu. Gilda spieva o láske, hocikomu, len nie manželovi. Je trapný, veď je len manžel a netlieskal jej. Tie scény, jak cundrovito vymustrovaná fam fatale sediac na schodisku vyčíta nemilovanému, že ju vlastne on nemiloval a nechal samu kráčať svetom, keď ju na jej ceste do pekla nočných svetiel bordelov nadšene nedoprevádzal, a chlap len kuká jak blbý, ospravedlňuje sa a nevie za čo, plače a potom akceptuje romantické kopačky, to je zo života, až mi zimomriavky po chrbte chodili, jak môže slušný chlap skončiť. Takže, napokon fakty: zahrané nenormálne dobre, pomýlil by som si herečku so speváčkou, kukali sme na YouTube za tým - potiaľ ok. Reálna Gilda nemá ani moc dobrý hlas, ani moc veľkú charizmu, to je už horšie. Chudák ženská dopletená, čo sa ponúkla na zožratie hocikomu a tak aj skončila - a ešte stiahla sebou aj mamu a dcéru a pár muzikantov. Keby sedela na prdeli a žila skutočnú, aj keď tichú lásku, nemusela o láske len spievať ale ju žiť, a mohli žiť aj jej blízki. Desne mi je ľúto tých chudákov, čo k nej spínali ruky a prosili o spásu.. a postavili jej svätyňu.. človek je fakt tvor biedny, hľadá spásu všade kade, len nie tam, odkiaľ ju môže dostať. Takže áno, aj táto popletená osoba skončila na pravde Božej a zostal po nej len závan popletených snov. 3*, že film omylom ukázal tú biedu aj keď to nebol zámer. Veľmi smutný počin. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (11)

  • Ako už býva zvykom, Natalia Oreiro spolupracovala na scenári k filmu spolu s režisérkou. Vôbec prvýkrát zastáva aj funkciu koproducentky filmu. (matthew.17)
  • Natalia Oreiro vzdávala svojej obľúbenej speváčke Gilde hold behom celej svojej kariéry. V telenovele Divoký Anjel (od r. 1998) nosila mnohokrát tričká s jej motívom, pospevovala si úryvky jej piesní a dokonca v jednej časti postavy navštívili Gildino pútne miesto. V seriáli Kachorra (od r. 2002) tiež mnohokrát zazneli Gildine piesne a v telekomédii Rany z lásky (od r. 2006) dokonca Naty prespievala Gildinu pieseň "Corazon valiente" do modernej podoby a tá sa stala zvučkou seriálu. Preto bolo jasné, kto speváčku stvárni hneď od začiatku. (matthew.17)
  • Režisérka Lorena Muñoz a Natalia Oreiro napsaly synovi zpěvačky Gildy dopis, aby mohly získat práva na natáčení filmu. V dopise popsaly, co přesně by chtěly ve filmu ukázat a co cítí ke jeho mamince. Také Natalia nazpívala píseň od Gildy "Se me ha perdido un corazón", tu pak poslaly synovi Gildy, aby si ji poslechl. Což ho přesvědčilo a rozhodl se dát tak práva na natáčení filmu o své matce. (Cvalek)

Reklama

Reklama