foto

Natalia Oreiro

  • nar. 19.5.1977 (40 let)
    Montevideo, Uruguay
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Půvabná Uruguayka Natalia Marisa Oreiro Iglesias Poggio Bourié de Mollo, jak zní celé její jméno, již od malička fascinovalo velké koncertní křídlo její sestřenice a nejspíš právě to ji vedlo ke snu stát se umělkyní - avšak nejlépe herečkou. Nataliina rodina sice nikdy neoplývala bohatstvím, ale dceřin sen se snažila co nejvíce podporovat, a tak se stalo, že v 11 letech dostala Natalia první šanci v televizním programu "Xuxa", díky němuž procestovala celou zemi a dostala se i za její hranice - do Argentiny.

Argentinské Buenos Aires, jež od Nataliina rodného Montevidea dělí pouze řeka Rio de la Plata, ji přineslo větší štěstí - po několika reklamních spotech, které zde natočila, se dostala k telenovelám a dá se říci, že s každou telenovelou v níž si zahrála, obliba hezounké a charismatické Natalie stoupala. Po několika malých rolí, v roce 1999, se začal natáčet DIVOKÝ ANDĚL, díky němuž jméno "Natalia Oreiro" brzy znala třetina zeměkoule a díky němuž dostala hlavní roli ve filmu, u nás známém jako ARGENTINKA V NEW YORKU. Průměrná komedie k údivu kritiků v prvním týdnu po premiéře převálcovala co do počtu i návštěvnost Titanicu. Herečka nahrála k tomuto filmu titulní píseň (Que sí, que sí), díky jejíž úspěšnosti, na přání fanoušků, se pustila do příprav svého prvního hudebního alba. Její první deska nazvaná jednoduše Natalia Oreiro, měla velký úspěch, stejně jako ta druhá - Tu Veneno. Následovalo turné a Natalia procestovala kus světa. Neminula ani Českou republiku, kde zazpívala v Brně a Praze.

V roce 2002 přijala hlavní roli v telenovele KACHORRA, která jí nutno podotknout, po až téměř fanatické mánii Divokého anděla nepřinesla ve světě příliš úspěchu. Poté následovalo hudební album s názvem Turmalina a seriál "El Deseo" (Přání) a jelikož Natalia získala několik nabídek na role ve filmech, pověsila prozatím mydlinkové opery na hřebík. Po ne moc známém filmu "Botines", kde si zahrála jen malou roli, přišla další nabídka a Natalia si zahrála ve filmu "Cleopatra" v hlavní roli s argentinským ženským hereckým fenoménem Normou Alejandro. Filmu se zatím dostalo všude úspěchu, především v zemích J Ameriky, USA a Kanady, kde byl nejdříve uveden. Zajímavostí je, že Natalia se kvůli filmu musela ostříhat na ježka a zhubnout 7 kilo. Film nemá nic společného se starým Egyptem ale vypráví o dvou ženách, které se rozhodnout prožít víkend podle jejich představ. Film se odehrává v průběhu 72 hodin.

Co se týče osobního života herečky 31. prosince si tehdy 24-letá Natalia vzala o 20 let staršího muže - argentinského rockera Ricarda Molla. Manželé oslavili svatbu, která byla utajena dokonce i před rodinami obou snoubenců, v Brazílii na moři. V lednu 2012 porodila svého prvního syna, který dostal jmého Merlín Atahualpa.

Monika "M_I_A_13" Rysulová

Herecká filmografie

Filmy

2018 Bajo el agua
2017 Los últimos
2016 Gilda: No me arrepiento de este amor
2015 El ángel
Pimienta roja
2013 Německý lékař Wakolda
2012 La despedida
2011 Moje první svatba
Utajené dětství
2010 Miss Tacuarembó
2009 Francia
Hudba na čekání
2007 La peli
2006 Vidas posibles, Las
2005 Guerra de los gimnasios, La
2003 Cleopatra
1998 Argentinka v New Yorku

TV seriály

2018 Hypno (TV seriál)
2015 Entre caníbales (TV seriál)
2013 Solamente Vos (TV seriál)
2012 Lynch (TV seriál)
2008 Amanda O (TV seriál)
2006 Jsi můj život (TV seriál)
V ritme tango (TV seriál)
2005 Botines (TV seriál)
2004 El Deseo (TV seriál)
2002 Kachorra (TV seriál)
1999 Cabecita (TV seriál)
1998 Divoký anděl (TV seriál)
1997 Ricos y famosos (TV seriál)
1996 90-60-90 modelos (TV seriál)
1995 Dulce Ana (TV seriál)
1994 Inconquistable corazón (TV seriál)

Dokumentární

2016 Nasha Natasha
2001 Natalia Oreiro v Praze (koncert)

TV pořady

2012 Evening Urgant (TV pořad)
2000 Český slavík - Mattoni 2000 (TV pořad)
Hogo Fogo (TV pořad)

Hudební videoklipy

2016 Natalia Oreiro feat. Rubén Rada - Corazón Valiente (hudební videoklip)
Natalia Oreiro - No Me Arrepiento De Este Amor (hudební videoklip)
2002 Natalia Oreiro - Que Digan, Lo Que Quieran (hudební videoklip)
2001 Natalia Oreiro - Como Te Olvido (hudební videoklip)
2000 Natalia Oreiro - Rio De La Plata (hudební videoklip)
Natalia Oreiro - Tu Veneno (hudební videoklip)
1998 Natalia Oreiro - Cambio Dolor (hudební videoklip)
Natalia Oreiro - De Tu Amor (hudební videoklip)
Natalia Oreiro - Me Muero De Amor (hudební videoklip)
Natalia Oreiro - Que si, que si (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace