Reklama

Reklama

Beyond: Two Souls - Behind the Scenes

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
USA, 2013, 8 min

Recenze (4)

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Bez titulků mi to dalo zabrat ale nakonec sem zvládla přeložit vše :)) .. Úžasný dodatek ke hře. Perfektní duo E. Page + W. Dafoe. ()

skrblik007 

všechny recenze uživatele

Tohle je klasické "behind the scenes" video, které nás zavede do studia quantic dream při vývoji hry Beyond. Také obsahuje mnoho záběrů ze zákulisí motion capture natáčení, které bylo mimochodem v této hře svým rozsahem i náročností unikátní a z technického hlediska velmi inovativní. Dále píšu už jen o Beyondu samotném... Cageovo opus magnum, fenomenální dílo s epickým, avšak zároveň mrazivě autentickým příběhem, to vše podkreslené geniálním soundtrackem Hanse Zimmera a Lorne Balfeho. Po režijní a audiovizuální stránce jedna z nejlepších her všech dob! Tedy abych to uvedl na pravou míru - tohle není hra v pravém slova smyslu (vlastně i chápu všechny ty rozporuplné recenze na herních(!) webech), Beyond: Two Souls je spíš interaktivním filmem běžícím na systému PS3. Hráč se stává divákem a joystick slouží jen jako nástroj k procházení tohoto filmu. Po prvním zhlédnutí / zahrání jsem neměl slov, prostě jsem mlčky civěl na titulky a dalších několik týdnů ve svých naratologických úvahách místo filmů rozebíral tohle. S odstupem času při každé další repríze však mám možnost všímat si dosud nespatřených detailů (narace příběhu, kompozice scén, kamera, soundtrack) a nemůžu si pomoct - z každého framu na mě sálá čirá genialita. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

S jistotou mohu říct, že lepší herecký výkon jsem v žádné hře ještě neviděl. Hra je stará skoro 8 let, ale mimika je na neskutečné úrovni. Ellen Page a Willem Dafoe jsou neprávem šíleně přehlížení herci, kteří měli mít Oscary. ()

Reklama

Reklama