Reklama

Reklama

Akacuki no Jona

(seriál)
  • Japonsko 暁のヨナ (více)
Trailer 3

Epizody(24)

Obsahy(1)

Princezna Yona, dědička královského trůnu, žije klidným životem na hradě až do svých 16. narozenin. V den narozenin její láska z dětství zavraždí krále a převezme se svými lidmi trůn. Yona je naštěstí zachráněna svým osobním strážcem Son Haku a utečou spolu. Aby zachránila království, musí podle věštce najít potomky draků, kteří jí pomohou získat zpátky královský trůn. Její cesta za spravedlností začíná. (Harroc)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (18)

Hees 

všechny recenze uživatele

Príbeh je v podstate o tom, že dievča čo doteraz ani nemusela poriadne pohnúť prstom dedička trónu princezná Yona je prenasledovaná mužom, do ktorého bola zaľúbená a on zavraždil kráľa. Musela odísť z hradu, utekať a nájsť si niekoho kto ju ochráni a čoraz viac si uvedomuje, že musí vedieť obrániť aj sama seba. Animácia je veľmi pekná a nespomenúť veľmi dobrý zvuk a teda samozrejme aj hudbu a teda toto anime je po týchto stránkach naozaj veľmi kvalitné. Akatsuki no Yona má naozaj veľmi kvalitné charaktery a nie len hlavné charaktery, ale všetky ostatné sú naozaj veľmi dobre prepracované a rozvinuté a toto niektorým anime chýba tu je to naozaj v dobrom až vynikajúcom stave, aj keď hlavná hrdinka je občas otravná, ale snaží sa. Hlavne tu príde k dosť veľkej zmene a vývoji v chovaní hlavnej hrdinky a to je dosť veľkým plusom. Nie som síce cieľová skupina tohto anime, ale kvalitné rozhodne je. Neskôr tu sú prvky Háremu síce reverzného, ale chovanie postáv tu je trošku skreslené lebo postavy sa začnú chovať trošku nie normálne, ale zniesť sa to dá a nie je to prítomné v každom diely, ale neskôr sa tomu nevyhnete. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Zábavné Yonino dospívající dobrodružství v partě slušivých chlapíků je zajímavé tím, že jeho největší devíza je i tou největší slabinou. Akatsuki no Yona totíž je výjimečné anime v tom, že netrpí defakto žádným neduhem krom mírně opadajícího a poté násilně ufiklého závěru. Proč je toto právě ona slabá stránka? Inu, on totiž seriál nenabízí ani žádný do nebe volající pozitivum, které by čnělo na pozicích nejvyšších svých kategorií. Dostáváme umně vyprávěné a poctivě základy budující putování hrdinů, kteří všeobecně roznáší dobrou náladu, plynule se charakterově vyvýjí (zvlášť červenovlasá dáma) a na shoujo se vyhýbají přehnaně klišoidním vystupováním či snad reverzním harémováním. Nicméně opět, nebyl jsem z toho nikterak opařený. Jistě, ženy určitě budou z bishounen společnosti nadšenější a budou s Yonou snadněji souznit, ale i jako muž si nemůžu postěžovat, že bych si drobné romantické odbočky či chvilky dámské emancipace neužil; velké množství tam toho nebylo. Rozhodně na to, že se tohoto díla ujalo ne moc chválené studio Pierrot, se téměř vůbec nefillerovalo, což považuji za drobný zázrak. Nepřehání se, vtípky jsou povětšinou milé a když dojde na akci, je tak akorát dlouhá a náročná. Postavy sice plní jisté stereotypy tsundere chlapíků, nonstop flirtujích extrovertů či zapšklých správňáků, ale většina z nich dostala velmi barvité backstory a dokazovaly, že nejsou závodnící v plochodrážních vlastnostech (Hak + Jae-Ha); ba i hlavní antagonista není ani zdaleka černobílý mrchoň. Animačně oku lahodící (oči), hudebně přijatelné, ale celkově, jak už jsem zmínil, nic extra strhujícího. Bylo to příjemné potulování se po jednom královstvím, které by si velmi zasloužilo pokračování. Za každého draka po jedné *. ()

Reklama

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Omlouvám se vám, milí fanoušci, ale já v tom prostě nevidím a nedokážu vidět nic víc než onen stokrát recyklovaný bishounen - reverse harém. Problém vidím v nedostatku kvalitní tvorby pro dívky. Pak dochází k takovýmto tragickým nadhodnocením zapomenutelných anime. Pohled mám ovlivněný také tím, že anime princezen - bojovnic jsem viděla nespočet a žádné z nich není spratek kalibru Yona hoden ani zavázat střevíček. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Keď som uvidel pilotný diel seriálu, pristupoval som k nemu s miernou skepsou a pár dní som sám seba nedokázal prinútiť k tomu, aby som to bez dlhého odsúvania dopozeral. Keď som o pár dní neskôr viedol krátku diskusiu s mojím známym, dozvedel som sa, že mal s úvodným dielom podobné skúsenosti, no napokon to dopozeral a ostal nadmieru spokojný. Táto obyčajná debata ma presvedčila o tom, že nemusím všetko neustále odsúvať ďalej a dokopať sa k tomu až o mesiace/roky, a tak som sa na to pozrel. A páčilo sa mi to. K môjmu počudovaniu som si k tomu už od tretieho dielu začal budovať silný vzťah. Nie však preto, že by sa jednalo o nejaké epochálne a majstrovské dielo (určité kvality snímka určite má, ale nie až tak veľké, že by jej mohlo byť ponechané lepšie označenie ako "dobrá", či "veľmi dobrá"), ale preto, že som cítil veľkú nostalgiu a často si pripomínal film Únos Šogunova následníka, ktorý som ako malé dieťa veľmi obľuboval a stále k nemu mám dobrý vzťah. Oba počiny majú niekoľko spoločných javov - ku príkladu je takmer totožná už aj samotná zápletka (život jednej osoby závisí na statočných jedincoch, ktorí ju sprevádzajú a ponúkajú svoju ochranu), zopár fantazijných historických udalostí, či prípadný humor, ktorý aspoň na krátku chvíľu odľahčuje inak vážny a smutný príbeh. Aj z toho dôvodu som sa zbavil nedôverčivosti a dopozeral to v priebehu relatívne krátkej doby. Ak by som mal k seriálu pristupovať odborne a podrobne ho zhodnotiť, môj verdikt by znel zhruba takto: Som sklamaný z toho, že za všetkých dvadsaťštyri častí tu bola len minimálna dostupnosť akčných, vojnových momentov a súbojov. Som sklamaný z toho, že historickým udalostiam a vedľajšej dejovej línii, rovnako aj jednej nemenovanej anti-hero postave, nie je venovaná toľká pozornosť, ako iným, menej podstatným faktom. Taktiež som sklamaný z toho, že príbeh pôsobí veľmi naivne, a aj z toho, že seriál nie je zakončený tak, ako by si to správne zaslúžil. Na druhej strane animácia, hudba, postavy, humor, morálne vsuvky,...vytvárajú silný a príjemný zážitok, ktorý si rozhodne zaslúži chválu a pozitívne ohlasy. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

"Je to krásné být princezna, člověk má ty nejlepší šaty, šperky, služebnictvo, osobního strážce Haka a vlastně skoro všechno, co si děvče může přát. Svět je krásný, barevný a bez starostí a když tatíček dovolí, abych si vzala svého bratránka Su Wona, tak už mi vlastně nebude chybět vůbec nic. Jenže ejhle, tatíček není sňatku se Su Wonen nakloněn a když mu to jdu rozmluvit, tak mě čeká dost nepříjemné překvapení..." První episody a vůbec celá hlavní myšlenka tohoto anime by se dala shrnout do věty SPOILER "Jak princezna Yona o iluze přišla a donucena okolnostmi se z naivního děvčete v drsnou rebelku změnila a partu legendárních draků posbírala". Jen škoda, že dál se v této sérii nedostala... KONEC SPOILERU Přeměna hlavní hrdinky byla velmi působivá a příběh, který se zde odehrává taky dokáže zaujmout. Je tady i spousta emocí a sledovat měnící se city a pocity hlavních hrdinů je místy velmi zajímavé. Taky je to občas velmi vtipné. Navíc i když mi bishíci zpravidla nic neříkají, tak Haku je prostě borec. Animace je povedená a hudební stránka věci skvěle pasuje. Přestože nejsem fanda Shoujo + Reverse harem, tohle je i pro mě hodně povedený počin a pokud vyjde i druhá sezóna rád se podívám. 9/10 ()

Galerie (1 190)

Reklama

Reklama