Reklama

Reklama

Epizody(11)

Obsahy(1)

Inspektorka s pomocí zaučující se kolegyně jdou opět po stopách neidentifikovatelného teroristy, kterému není možné změřit kriminální koeficient. Tentokrát ale není sám: na jeho stranu se přidává značná část obyvatelstva. Systém Sybil stojí před další velkou zkouškou. (Scalpelexis)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Něco se stane. Pak kecy, kecy, kecy, co se tváří, že jsou hrozně sofistikované, deep a vůbec pro nikoho kdo má IQ pod 120. Jenomže jsou to jen prázdném vzdušné zámky, ostatně jako celé tohle anime. Opravdu zajímavé to bylo až na konci, ale to asi jen 10 minut (konec 10. a začátek 11. dílu), pak zase kecy v kleci. Je to škoda. Sice jsem od toho nic nečekala (tedy až na Kógamiho, který beztak nedošel - alespoň ne osobně), ale i tak odcházím taková zklamaná, protože to v podstatě kopírovalo první sérii, jen to bylo víc prázdné a míň přesvědčivé (nemluvě o záporákovi/cích). ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je to nějaká doba, kdy Kogami zabil Shoga a následně musel Kogami prchnout pryč z města, pryč ze země. Však Akane Tsunemori stále pracuje jako vyšetřovatelka, dostala sice nové naháněče a jednu mladou nahánečku a nová hrozba na sebe nenechá dlouho čekat. Autoři se tady podle mně pustili na tenký led, takže se nedivím tomu kritickému hodnocení. Nicméně se tady dost přitvrdilo, a to nejen fyzického násilí, ale spíš hodně toho psychického. Tsunemori zde dostává svého nepřítele číslo jedna, navíc Sybil má na své straně dokonalého vojáka. Ubyla však akce a hlavně bitky, něco málo na začátku a pak něco uprostřed (v tomhle ohledu hodně kreativní a taky dost drsný) no a to je vše. Ale neni to na škodu zatímco první série patřila Kogamimu, tak ta druhá patří Tsunemori, které zde prošla psychickým vývojem a už to neni tak hodná (byť se stále snaží všechny zachránit) navíc ten psychický tlak, je neúnosný. Ke konci sem si říkal, jestli neni psychopat, jeví ty známky. Seriál je výborný, hlavně v tom že je to prostě psychický teror, s minimem akce a s jednou docela děsivou postavu. Navíc to v té lékárně, to bylo podle mně totálně šílený. Opět žádný humor, to je k dobru, slušná animace a Sybilu po tomhle bych už chtěl zníčit, zabít, vyhladit. ()

Reklama

Hromino 

všechny recenze uživatele

Nechť mi někdo zkusí tvrdit, že druhá řada nevznikla výhradně za účelem zisku a strhnutí pozornosti na blížící se celovečerní film. Vznikla. Bohužel, již samotný opening s repetitivními scénami jako by naznačoval, že tvůrci ani zdaleka nevyvinuli snahu, aby se z druhé řady Psycho-Pass někdo posadil na prdel. To jediné, co se tvůrci oproti první řadě obtěžovali přidat, je znatelně více krve, ale ta je některým scénám spíše na škodu, než aby jim přidala na efektu. Zbytek je jen prakticky druhou iterací toho, co jsme již viděli v první sérii, a je navíc iterací s minimem kontinuity. Všichni vyšetřovatelé – Akane nevyjímaje – jsou opět hrozně paf z toho, že je některý člověk Sibylou nerozsouditelný, že opět chce zrušit Sibylu, že má opět kolem sebe armádu stoupenců, že ta opět vraždí nevinné civilisty… a tak dále; jako by si absolutně nikdo nevzal jakékoli poučení z první řady, jako by se první řada ani nekonala. Celé anime je zkrátka jen takovým prázdným opakováním již viděného s rádoby hlubokými kecy, jak správně ve svém komentáři zmiňuje Zíza; navíc je i opakováním chudým na zajímavé postavy – kromě Akane není o kom moc mluvit. Kógami se v druhé řadě prakticky nevyskytne, Ginoza všehovšudy za celou dobu seriálu prohodí asi tři věty a záporák Kamui již od svého debutu na obrazovce působí jako velmi pochybná, nevěrohodná napodobenina Makišimy, jíž také je; pokud jsem tedy o Makišimovi v první řadě prohlásil, že je to „nic moc záporák”, musí být čtenáři tohoto komentáře celkem jasné, co si v tom případě myslím o Kamuiovi. Že by alespoň audiovizuální stránka stála za to? Bohužel, změna animačního studia seriálu také neprospěla; kresba není tak detailní, propracovaná a oku lahodící jako v první řadě, na kvalitě animace se zjevně taky šetřilo, až by si člověk málem řekl, zda náhodou tato řada nebyla vytvořena před řadou první. Po všech těchto řádcích plných flusu se možná divíte, proč dávám druhé řadě jen o jednu hvězdu méně, když jsem ji prakticky celou sepsul od začátku do konce. Má odpověď zní takto: protože se jedná o kritiku relativní k první řadě. A přes všechnu kritiku se i v druhé řadě našlo pár okamžiků, které nebyly úplně marné; ba co víc, upoutaly mou pozornost! Proto tedy slabší dvě hvězdy. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to pravda slabší než první série, ale zas tak hrozné jak tady každý druhý uživatel píše to teda rozhodně nebylo. Postavy jak staré tak nové a především Akane jsou pořád zajímavé, jenom ty v pozadí nedostávají tolik prostoru, animace je stejná jako v první řadě, soundtrack jsem moc nevnímala, moc se mi líbil opening i ending. Druhá série nepřichází s ničím vyloženě originálním. Opět se řeší především morální otázky, celý Sibyl systém a jeho chyby, tudíž stejně jako předtím se zase hodně mluví a usuzuje, ale ne víc než dřív, a pak vždycky přijde nějaká akční scéna, tentokrát s pořádnou dávkou krve. Největší mínus vidím v nevýrazném záporákovi. 7/10 ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po letech jsem se konečně dostala k druhé sérii PP. První sérii jsem si hodně oblíbila. Tato druhá série jí směle konkuruje, ale nesoustředíme se jen na fyzické násilí, ale na psychický nátlak. Já osobně jsem byla ráda, že Kogami "zmizel" ze scény, nebo se tam aspoň tak často nevyskytuje. Nikdy jsem si ho neoblíbila. Chyběl mi Makishima, jako "záporák" (ne, já ho nevidím, jako špatného člověka, opravdu - byl můj oblíbenec spolu s Kagarim v první sérii), ale ten nový mu aspoň trochu konkuroval. Z nových postav jsem si rozhodně oblíbila Shoa. Původně jsem se bála, aby nebyl jen náhrada za mého oblíbence, ale naštěstí se tak nestalo. A Ginoza bez brýlí mě taky okouzlil. Žádný humor, jenom akce = výborně. Na víc, než na 4* to ale bohužel nevidím. PS: Sybila si zaslouží zničit! Ale bez ní by to už nebyla taková zábava. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama