Reklama

Reklama

638 způsobů, jak zabít Castra

(TV film)
  • Velká Británie 638 Ways to Kill Castro
Velká Británie, 2006, 75 min

Vlády a zabijáci z řad kubánských emigrantů z Miami se po dlouhých 50 let snažili svrhnout nebo zabít prezidenta Kuby, Fidela Castra. USA vedla od roku 1959 proti Kubě tajnou válku, v jejímž čele stála CIA. Od vlády prezidenta Dwighta Eisenhowera až po vládu Billa Clintona kubánští zpravodajci zaznamenali 638 spiknutí ze strany USA... Dokumentární film 638 způsobů jak zabít Castra vypráví příběh o některých z bezpočtu pokusů o zabití kubánského vůdce Fidela Castra. Seznamte se s nejrůznějšími a většinou taky nejroztodivnějšími pokusy o atentát: od explodujících doutníků přes vražedné femme fatales, rádio s nastraženým jedovatým plynem až po injekční stříkačku se smrtícím obsahem, maskovanou jako zdánlivě neškodné kuličkové pero. Úkolem bývalého šéfa kubánské tajné služby Fabiana Escalanta bylo chránit Fidela Castra skoro celou dobu za takřka půl století, co byl u moci. Odhaduje, že pokusů a způsobů jak zabít Castra bylo více než 600. Tento snímek zároveň nabízí pohled na to, jak se vyvíjela politika Kuby. (TV Prima)

(více)

Recenze (3)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Aby bol tento film lepší, tak by museli vymenovať viac tých pokusov, podrobnejšie ich popísať a viac zabodnúť do politiky, no aj tak to bolo myslím celkom kvalitné. Veľa výpovedí ľudí, ktorí boli priamymi účastníkmi, veľa zaujímavostí, trocha satirický charakter alebo ironický akoby to občas s hudbou malo, proste aj tým, že to bola realita to je sila. ()

Sandai 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý dokument, včetně výpovědí atentátníků. Poslední pokus zabít Castra byl v roce 2004. Měla být použita silná trhavina a to s plným vědomím vlády USA. ()

Reklama

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Naprostej nesmysl.Věřte, že kdyby ho zabít opravdu chtěli, tak ho prostě zabijí.Dnes už se všeobecně ví, že Castro byl s Američany jedna ruka.Valtr Komárek, ten komouš a poradce Che Guevary by býval mohl vyprávět. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama