Reklama

Reklama

Řecko v rytmu buzuki

(TV film)
  • Francie Grèce : Athènes et les îles, au rythme du bouzouki (více)
Francie, 2013, 53 min

Obsahy(1)

Putování fascinující kolébkou evropské civilizace. Řecká republika je tvořena pevninou a množstvím ostrovů a ostrůvků. Každý z nich si zachoval svoji jedinečnost i krásu. Mnohé jsou tak malé, že nebyly vlastně nikdy řádně obydleny. Jiné, navzdory jejich sopečné aktivitě, už po staletí lidé obývají.
Nádherné záběry se snaží zachytit způsob života, architekturu, přírodu i kouzlo všudypřítomného moře. Řecko zanechalo nesmazatelnou stopu v celých lidských dějinách a svůj půvab si udrželo dodnes. (Česká televize)

(více)

Recenze (1)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ó, slnečné Grécko, Ty krajina krásna, pradávna. Ty si kolískou európskej kultúry a demokracie. Z Tvojich ušľachtilých ideálov sa sformoval náš životný štýl. Tvoje víťazstvá nad ukrutnými barbarmi nám dali príklad sily a hrdinstva. Tvoja fylozofia, umenie, veda, šport... to všetko má pre nás nevyčísliteľnú cenu. To od Teba pochádza všetko, čo nás charakterizuje nádherná, starobilá Hellada. Si perlou Stredomoria. Si matkou Európy. Si kusom raja na Zemi. Ach, milované Grécko ako rád by som Ťa opäť navštívil. **** ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama