Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Cynthia Rothrocková a Jeff Wincott pracujú v špeciálnej policajnej jednotke. Vďaka majstrovskému ovládaniu ázijských bojových techník kung-fu sú totiž tou najnebezpečnejšou zbraňou vo výzbroji policajného zboru. Podarí sa im samotným zlikvidovať celý gang priekupníkov zbraní? (oficiální text distributora)

Recenze (36)

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Můžu ihned s chutí říci, že je to lepší než jednička, ale bohužel nejslabší film (V době kdy to píšu), co točil Kurt Anderson. Tady ta atmosféra jaksi nefunguje jako u ostatních bojových filmů, které točil on. Je to škoda, protože právě od Andersona bych čekal něco poctivějšího, ale i tak se na to dalo koukat. Špatné to nebylo, a konečně se jednalo o film, kdy nejsou dva bratři, jeden umře, a druhý se chce pomstít nebo vypátrat vrahy, takhle totiž přesně vypadá skoro každý film Kurta Andersona. V těchto filmech hraje velkou roli Bojové umění, a mě se to líbí. Průměrné 4*. ()

Idaho 

všechny recenze uživatele

Maje chuť na béčko a zavzpomínat si na staré časy, koupil jsem si v nostalgickém rozmaru tento film. Začnu trochu z jiné strany. Film jsem sledoval s českými titulky, protože dabing prostě nemám rád, ale po nějaké době jsem se rozhodl titulky nevnímat, jak byly odfláknuté (kupříkladu „I don’t understimate, so you don’t understimate me.“ přeloženo jako „Já nepotřebuju tebe, tak ty nepotřebuj mě.“ a další.). K samotnému filmu. Příběh mi přišel v rámci žánru v pořádku. Ne však už samotný herci. Neherečka Cynthia Rothrock, která drží tyč hůř než vařečku a v bojových scénách přesvědčuje pouze svou ohebností, se svým „hereckým výkonem“ jednoznačně přehrává Jeff Wincotta. Určitě v tom má prsty i střihač, který nedokázal zkrátit některé scény, z nichž nejkřiklavějším případem je rvačka Jeffa v tělocvičně. Z pozice fanouška bojových umění mi přišlo nechutné americké pojetí bojových umění: míchaní korejského, japonského a filipínského bojového umění, takže mi z toho bylo na zvracení. Výsledkem je hnusný guláš. Choreografie akčních scén, jak už zde bylo zmíněno, je však také otřesná. Taková zoufalá zábava občas neuškodí, člověk si váží více dobrých filmů. 20 % ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

O chlp lepsie ako jednotka. Hlavne je tu viac bitiek, takze menej casu musime stracat s dalsou ultradebilnou zapletkou, ktora skoro vobec nedava zmysel. Jeff Wincott je sice sympatickejsi ako mlady McQueen z jednotky, ale bit sa ovela lepsie nevie.Asi fakt staci byt pribuznym slavnejsich a talentovanejsich hercov na to, aby ste aj bez talentu natocili par filmov. Jeff to zasluzene daleko nedotiahol narozdiel od brata. Cynthia znova bojuje zo vsetkych najlepsie, ale znova tu hra len druhe husle. Keby mala viac priestoru, tak by sa to mozno vyhrabalo aspon na 2*. Takto je to niekde medzi. 3/10. edit 2022: Pri hodnotení tohto filmu sú dôležité dve veci. Či akciu (až na kratučkú záverečnú drsnú prestrelku s brokovnicou tu sú iba bitky) porovnávate s kvalitou z 80s Hong Kongu alebo s poloamatérskymi opusmi z posledných 10tich rokov aké točil Seagal a spol. Ja som to pred pár rokmi porovnával s tou kvalitou a na ňu sa to proste vôbec nechytá. Bitiek je síce dosť ale sú natočené v takom tom USA krčmovom štýle. Hlavne Wincott je v bitkách pomalý, často triafa vzduchoprázdno a nič extra nepredvedie. Jeho bitky ma vôbec nebavili. O niečo lepšie je na tom Cynthia. Je oveľa dynamickejšia, kontaktnejšia a sem tam okrem úderov predvedie aj kop do gulí alebo náročnejší chvat. Plus jej to tu neskutočne sekne. Ale celkovo bitky na HK pomery stále hlboký nudný podpriemer. Druhý dôležitý aspekt pri hodnotení je ten, či sa dokážete vžiť do polohy malého dieťaťa, ktoré si tento film púšťalo dookola na VHSske od Intersonicu. Síce som to takto zažil, ale holt už som starý náročný chren a nedokážem to. Vidím tam len mizernú akciu a zápletku, ktorá možno dáva zmysel, ale je na chuja a nebaví ma. Ale nech má Wacík radosť, tak zvyšujem hodnotenie na zložito vypočítaných 20% a 2 hviezdičky. Žiadnu logiku v tom nehľadajte. :) ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je Wincottova mise, kde řeže vše co se hejbe a dýchá. Bitek oproti jedničce je tu opravdu hodně, jsou dobře nasnímané a díky tomu má film drive. Líbí se mi i taková nenásilná krimi část a když se tam neřežou tak dialogy jsou fajn, maj smysl a herecký výkony jsou na béčko naprosto v pohodě. Celkově je to dost povedená záležitost. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Oproti jednotke oveľa prepracovanejšie. Samozrejme najmä čo sa súbojov týka. Po nevýraznom McQUEENovi juniorovi na scénu nastupuje JEFF WINCOTT, ktorý neprávom dodnes živorí v tieni svojho brata MICHAELa. Ďalším borcom, ktorý tu predviedol svoje kvality bol EVAN LURIE. Mrzí ma len, že CYNTIA tu hrala akoby druhé husle. (23.6.2009) ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 11. března do 8. dubna 1991 v USA, a to ve městě Los Angeles (lokality Downtown, Lower Grand Tunnel, Runyon Canyon a Valley Generating Station). (GASTON73)

Reklama

Reklama