Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

hygienik 

všechny recenze uživatele

Asi najlepšie roadmovie aké som kedy videl. Zaujímavé, romantické, občas nejaké tie režisérske ozvláštnenia, hra s kamerou. Eňo ňuňo. Christiane Paul je v tomto filme krásna - vydarená temperamentná personifikácia horúceho letného mesiaca júl.Výhodou je, že narozdiel od ostatných filmov sa tu Akin nezaoberá konfliktnou témou - a hneď je z toho jeho najlepší film. Nech žije letná láska. ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Romantická (road-movie) komedie německé provenience. Rozhodně velice osvěžující oproti standartní zaoceánské produkci v tomto žánru (už jen třeba kontroly na hranicích je něco, co se u amerických road-movies moc nevidí - nejede-li se do Mexika). V celku příjemný film a - budapešťská epizoda je tak roztomile a bizarně naivní a Branka Katič tak sexy, že čtyři hvězdy. ()

Reklama

k212 

všechny recenze uživatele

U mě je tenhle film takový ten letní evergreen, mám ho prostě ráda. Je to příjemná pohodovka, říznutá jižně-východní evropskou kulturou a hudbou, trochou té trávy .... Vlastně člověku by ani nedošlo, že je to německý film, nebýt známé tváře Moritze Bleibtreua. Rozhodně se jedná o osvěžení v rámci evropského filmu, sice nic převratného, ale časem třeba kultovního .... ()

castor 

všechny recenze uživatele

Moje druhé filmové setkání s Fatih Akinem dopadlo opět na jedničku. Tedy, přesněji chvalitebně.. Němci, romantika, road-movie, zábava.. sakra, kdo by to byl čekal? Prostě jedna spletitá trasa Hamburk-Istanbul stačí na jeden moc příjemný snímek, ve kterém se jeden nepraktický nekňuba, učitel Daniel, rozhodne totálně zamávat se svým životem a vydá se za svou sluneční dívkou Melek do rozpáleného Turecka, aby mezitím poznal, koho to vlastně po celou dobu má po svém boku.. epizoda střídá druhou, průběh je předvídatelný, ale co na tom – na hranici nepravděpodobného, ale vtipně rozehraného, se totiž v uvolněné atmosféře téhle road movie potkáváme s milými lidmi, kvůli kterým stojí za to se k režisérově druhému celovečernímu snímku zase jednou vrátit!! ()

arnybossy 

všechny recenze uživatele

Uzasny road trip movie, ktory ma uplne dostal. Nesmely zajko Daniel Brunner zazije neobycajnu,blaznivu,nadhernu cestu napriec Europou, aby vyhladal svoju lasku s ktorou stravil len jediny vecer svojho zivota. Ked uz konecne dorazi do ciela, zistuje, ze ta prava bola cely cas po jeho boku. Sobas na madarsko-rumunskej hranici, plavba po Dunaji, ci uplny zaver pod mostom v Istanbule, to je len zlomok z tych chvil, ktore vas urcite chytia za srdce. A nezabudajte, ta najlepsia vec v zivote cloveka je zadarmo, a tym nemyslim to pivecko :) ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama