Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Celý Hamburg se chystá na letní prázdniny, jen Daniel, učitel němčiny a fyziky, jakoby na blížící se volno zapomněl. Jeho totiž čekají jen 2 měsíce nudy. Nemá kam jet, nemá žádnou přítelkyni, žádné kamarády. (oficiální text distributora)

Recenze (101)

k212 

všechny recenze uživatele

U mě je tenhle film takový ten letní evergreen, mám ho prostě ráda. Je to příjemná pohodovka, říznutá jižně-východní evropskou kulturou a hudbou, trochou té trávy .... Vlastně člověku by ani nedošlo, že je to německý film, nebýt známé tváře Moritze Bleibtreua. Rozhodně se jedná o osvěžení v rámci evropského filmu, sice nic převratného, ale časem třeba kultovního .... ()

Deverant 

všechny recenze uživatele

Romantická (road-movie) komedie německé provenience. Rozhodně velice osvěžující oproti standartní zaoceánské produkci v tomto žánru (už jen třeba kontroly na hranicích je něco, co se u amerických road-movies moc nevidí - nejede-li se do Mexika). V celku příjemný film a - budapešťská epizoda je tak roztomile a bizarně naivní a Branka Katič tak sexy, že čtyři hvězdy. ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem zjistil, co je to za film, ze kterého pochází nezapomenutelná scéna na hranicích, kde se tak krásně použije světoznámé slovíčko Scheize! Jinak je to ale příjemná roadmovie se sexy holkama (žádné sexbomby, ale obyčejné hezké holky). Kromě zmíněné scény na hranicích si jiné vtipy nepamatuju, ale ten celkový dojem se zapomenout nedá. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Ze zajímavého výchozího nápadu tematizujícího osud a jeho ovlivnitelnost se stává souhrn nepravděpodobných historek okořeněný o etnickou různorodost (hlavní postavy cestují z Německa do Turecka). Základ etnické diversity leží zajisté v národnostním původu režiséra, jehož rodiče pocházejí z Turecka. Akin dosáhl výrazného úspěchu o několik let později, když v Berlíně vyhrál jeho film Proti zdi . ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

Milá drobnost o cestování, o tom, co se stane, pokud vybočíte ze zajetých kolejí. Dobří herci (moc se mi líbil Mehmet Kurtulus jako Leo), prima kamera - snad jen scénář je až zbytečně prostý, volně nakupené situace bez ucelenější linky... Ale pro mě další z mnoha povedených, lehce "nezávislých" německých filmů druhé poloviny 90. let. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama