Reklama

Reklama

40 dní v poušti

  • USA Last Days in the Desert
Trailer 1

Film představuje kapitolu z Ježíšova (Ewan McGregor) života, a to čtyřicetidenní pouť pouští, kde sa modlí, potkává se s Ďáblem a bojuje s ním o osud rodiny v krizi. Tento souboj představuje dramatickou zkoušku Ježíšových schopností. (Bontonfilm)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (23)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Viacmenej filozoficko-poetický film. Námetovo to nebolo zlé, ale dejovo neskutočne strnulé a nevýrazné. V tom mori lyriky bolo tých dialógov naozaj veľmi máličko, a to je obrovská škoda. Najviac zo všetkého ma bavili rozhovory medzi Ježišom a chlapcom, to bola radosť počúvať. Kiežby sa to nieslo skôr v nejakej epickejšej rovine a s viac dialógmi. Ale asi bol režisérsky zámer to ponechať v takomto lyrickom tempe (bohužiaľ). ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Měl jsem pocit, že to má být dobrodužnej film o poutníkovi v pouštích. Úplně mi ušlo, že to má být jedna Ježíšova kapitola. Příběh je vyprávěn až moc stroze a vlažně. Není tam moc šance nějak uchvátit diváka neznalého náboženství a věcí kolem. Sice jsem neměl problém to dokoukat, ale není to prostě úplně pro každýho. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V první řadě zjišťuji, že mám méně a méně rád náboženské příběhy, a to i takové, které se věnují postavě Ježíše celkem realisticky, i když zároveň trochu fantaskně, jako je tomu v tomto případě. Ta fantasknost ale plyne z toho, jak se snímek snaží vstoupit do jeho duše. Zadruhé je tenhle film prostě umělecká nuda. A toť vše. ()

Zmiu 

všechny recenze uživatele

Viděno 27.9. 2015 na RIFF. Hodně divný film, Evan McGregor mi jako Ježíš vůbec neseděl, ďábel pokušitel si tam taky moc nezahrál. 40%. Taky přemýšlím o pouštním způsobu pohřbívání. Že by tělo shořelo na prach, když tam nebylo žádné dřevo, a taky, že by na poušti spalovali mrtvé? Celá ta rodina na poušti byla divná. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celkom vtipné hodnotenie. Mám rád filmy idúce oproti diváckym očakávaniam. Náboženské príbehy mám rád len z toho hľadiska, lebo mám rád hľadanie niečoho trvácneho a večného než aby som sa vyslovene rochnil v príbehoch a podobenstvách( hoci to k tomu tiež patrí). Last Days of Desert sú veľmi pomalý a príbehovo veľmi jednoduchým filmom. Ale okrem poslednej scény tomu nemám veľmi čo vytknúť. Herci sú výborný, prostredie umocňuje prázdnotu duše a života. Hudba nevtieravá a Lubezskeho kamera zase raz bezchybná. Garcia necháva posolstvá pod pokrývkou a necháva hlavne diváka nech ich sám nájde. Nič tu nie je podané priamočiaro a všetko je to viac vrstvené. Myslím si že ten čo sa vyzná v tématike si to užije viac ako človek čo sa na základe tohto filmu snaží s tématikou oboznámiť. Nebyť fakt poslednej scény tak by to malo plný počet. Na film sa treba pozerať ako na hádanku. Ak som aspoň trochu pomohol :) ()

Galerie (72)

Reklama

Reklama