Reklama

Reklama

Head On

Trailer

Obsahy(1)

19-ročný grécko-austrálsky mladík bojuje so svojou sexuálnou identitou. Má za sebou jedno nemotorné heterosexuálne a niekoľko homosexuálnych stretnutí. (dwdb)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Sex, drogy a...řecké tradice. Film, citlivě natočený podle knihy Christose Tsiolkase "Loaded", líčí problémy 19-letého Řeka Ariho (Alex Dimitriades) se svou sexuální identitou. Film nemá v podstatě žádný děj. Většina stopáže se odehrává během jedné noci v Melbourne, kterou stejně jako hlavní hrdina i divák tak nějak propluje. Sexuální úlety Ariho s dívkami i muži, jízda po klubech s přáteli anebo rodinná setkání v duchu řeckých obyčejů. Nejvíce asi utkví v paměti scéna, kdy je Ari spolu se svým transsexuálním kamarádem zadržený na policejní stanici a kde oba čelí hrubému násilí a ponížení ze strany strážníků...Režie: Anna Kokkinos ()

jiri.twist 

všechny recenze uživatele

Mírně depkový film se zpočátku tak jaksi vleče bez děje, ale postupem noci přituhuje a úplný závěr se mi líbil, byl vyústěním toho, co se sděluje. Snímek bych zařadil do lepšího průměru. Kromě Ariho se mi tam líbilo i několik vedlejších postav v čele se Seanem (J. Garner) ... 5777 ()

Reklama

Babous 

všechny recenze uživatele

Od Tsiolkase jsem jednu knihu četl a vůbec se mi nelíbila. Doufal jsem, že tohle bude lepší. Nebylo. Nepochopitelné, nesympatické postavy, šílená koláž scén a záběrů. Jediné, co chválím, je začátek, kde člověk mohl nahlédnout do života řeckých přistěhovalců v Austrálii. ()

katakomb 

všechny recenze uživatele

Předlohu neznám, nečetl jsem. Film odráží nejen vnitřní boj Ariho, který očividně zápasí se svou homosexualitou, ale hlavně kulturní rozdíly a rozdíly v přístupu k odlišnostem jednak mezi generacemi tak v rámci samotné generace. Tento různorodý, ale každodenní svět staví odpovědnost na ramena každého jednotlivce. Rozhodnutí je pak na každém, jestli ujíždět na drogách a žít promiskuitní život nebo se v duchu tradic zasnoubit a žít v národnostní komunitě v souladu s kulturními hodnotami dovezenými z domoviny. Film obsahuje pestrou škálu osobnostních typologií, emočně vypjaté scény a mimo jiné i dobrou hudbu. Rozhodně kvalitní queer film, ve kterém nejde o žádný románek. Určitě stojí za shlédnutí. ()

Reklama

Reklama