Reklama

Reklama

Šibenice

  • USA The Gallows (více)
Trailer 2

Dvacet let poté, kdy během středoškolského divadelního představení zemřel při nehodě představitel hlavní role, se studenti téže maloměstské školy rozhodnou v pomýlené snaze uctít výročí dávné tragédie znovu uvést stejnou inscenaci – ale nakonec zjistí, že některé věci je lepší nekřísit. (Freeman Ent.)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (111)

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nevyšlo to úplně špatně, abych pravdu řekl, ale tohle je prostě problém found footage. Všechno je to prakticky stejný, průměrný a na jedno brdo. Ale to je jen můj názor, vzhledem k tomu, že jsem dal Blair Witch dvě hvězdičky a tomuhle tři, má většina asi názor jiný. Ale tohle bylo tak nějak to samé, pár lekaček, které aspoň fungovaly a pak jen běhají ve tmě a polotmě sem a tam, dokud nechcípnou. Dost však musím pochválit prostředí, v životě by mě nenapadlo, že škola bude vypadat takhle strašidelně, ale mohli to využít víc a rozhodně měli ukazovat smrti postavy!!! Jedna z nejzásadnějších chyb většiny found footage. Ufff. Ještě, že tam zase někdo nenapsal "BASED ON TRUE EVENTS," bych to asi vypnul už na začátku. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Celý film jde strašně na náhodu takže parta děcek se dostane do školy (asi kvalitní škola celý den mají otevřeno a nezamyká se tam) kde se má hrát jakási divadelní hra. Jelikož jeden z kluků co tam má hrát se bojí ostudy tak se rozhodnou tam rozbít kulisy celé to spočívá v tom, že skopnou jakési rostliny v květináči rozbijou asi jakési sklo a shodí smyčku šibenice na zem tomu říkám demolice. Samozřejmě jich tam někdo překvapí a jde to do háje. Film se táhne a vraždy za moc nestojí zaujme jen ta s tou blondýnou v traileru. Pointa je dobrá, ale vede k ní hodně náhod například jak mohl ten duch vědět, že se tam v noci vloupou nebo proč se mstil na tom děcku a ne na tom otci o tom, že jsou všichni příbuzní ani nemluvím. 40 procent za tu jednu vraždu a konec jinak souhlas těch 37 procent je málo viděl jsem daleko horší horory třeba Cold Skin co měly více procent. ()

Reklama

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Při vypuštění prvního traileru na tenhle film, hororový fanoušci div nedělali přemety, i já sem neubránil radosti, ono totiž vypadlo jako hodně dobrý horor, od kterého člověk neví co má čekat. Nicméně po druhém traileru, to už se objevili první pochyby a po zhlédnutí, se někteří diváci rovnou věšeli s tím že tohle fakt nej debilnější horor. Nelze se divit, školáci se vloupají do školy (první na světě) aby mohli dělat divadlo, nicméně naserou nějakého ducha a ten je začne honit po škole. Duch je snad zhrzenej, nešťastnej nebo snad má nějaké bebíčko, takže si vezme jútový pytel na hlavu (ahoj Jasone) a honí omladinu po škole, a honí je hodinu, honí je dvě hodiny, a o té třetí hodně sem rezignoval. O to horší zjištění je, že to má osmdesát sedm minut. Takže atmosféra za pět, příběh za pět, herecké výkony........pět, zhrzený blb také pětka, efekty za pět jak jinak, takže výsledek ? Propadli jste propadlištěm a zasloužíte oběsit. Nicméně jedno stále nechápu, proč furt ti mladí běhají po škole ? Já bych, vybrakoval automaty na jídlo a pití, sehnal provizorní zbraň, zabarikádoval v jedné místnosti a počkal do rána. Je to celkem logické, navíc se mohli střídat dva spí, dva hlídají, ale né oni ze sebe dělají kašpary a hýkají u toho. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jde o nízkorozpočtové (100 000 dolarů) found footage, které svým tvůrcům vydělalo docela solidní balík peněz (43 milionů dolarů). Což je vzhledem k jeho mrzké kvalitě opravdu pozoruhodné. Samotný námět tohoto filmu není vyloženě špatný a úvodní scéna z tragického divadelního představení v sobě měla jistou „sílu“, to nemůžu popřít ani já. Jenže potom příběh sklouzl do dosti nezáživné podívané a až do samotného konce se dočkáme snad jen dvou – tří dobrých momentů. A těmi bylo úmrtí postav. Jinak se totiž dočkáme jen zmateného pobíhání po škole, většina scén je natáčených v přítmí nebo téměř úplné tmě, takže vidíte kulové a do toho všeho tu pořád někdo vříská a je úplně jedno, jestli je to ženská nebo chlap. Navíc postavy mezi sebou vedly neskutečně nudné dialogy. Jedinou výjimkou byl trhlý Ryan, který měl potřebu neustále někoho zesměšňovat. Zlepšení nastalo jen v záběrech, kdy se objeví duch Charlieho v kápi a s oběšeneckou smyčkou v ruce a počet živých se sníží. Právě v těchto okamžicích se tvůrcům podařilo navodit i vcelku snesitelnou atmosféru. Což však nestačí ani na průměrné ohodnocení. A ten závěr to zabil už úplně. 30% ()

dubinak odpad!

všechny recenze uživatele

Ty vole, tak tohle je moc. Nechcete s tím už přestat? Už bylo dost Found Footage. Dnešní mladá generace už ani jiný subžánr znát nemůže. The Gallows je perla fakt už jen tím marným příběhem, trapnou zápletkou a ještě trapnějším strašením. Na facku jsou i herci, které našli režiséři na ulici a řekli jim, ať si jdou zahrát do jejich filmu, budou slavný a bude to úžasný přivýdělek. Mám pro vás jen jeden vzkaz, kluci: Už nic netočte!!!! Stejně nemáte originální nápady, cokoliv co jsem zde viděla, už mě prostě nemůže vystrašit a vážně mě mrzí, že tam ta snaha prostě ani nebyla. No a ta finální divadelní scéna!!! Mmm, bravo, nic horšího už letos asi nepříjde. Alespoň se to tvářilo umělecky. Super ztráta času. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Název snímku se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Hlavní hrdinovia používajú vo filme rovnaké krstné mená, aké majú v reálnom živote. Herec Ryan Shoos však použil pre postavu okrem mena aj svoje skutočné priezvisko. (ambron)
  • Väčšia časť rozpočtu bola získaná od ľudí, ktorí ešte nikdy neprispeli na film a boli len priateľmi filmových tvorcov v strednej Kalifornii. (Game90)

Reklama

Reklama