Reklama

Reklama

Hvozd

(festivalový název)
  • Velká Británie The Hallow (více)
Trailer

Obsahy(1)

Adam a Clare sú mladý manželský pár, ktorý sa spoločne so svojím malým dieťatkom rozhodnú presťahovať na írsky vidiek. Chata sídliaca uprostred hôr však prináša viac starostí s rekonštrukciou, než aby vytvárala dojem pokojného domova s rodinnou atmosférou. Obavy z nového, doposiaľ nepoznaného prostredia ešte viac prehĺbi skúsenosť s neznámym návštevníkom, ktorý ich jedného večera nečakane vystraší na smrť. Miestny šerif danú udalosť uzavrie ako "privítanie" od tamojších, inak neškodných výtržníkov. Skutočnou príčinou návštevy je však bytosť omnoho desivejšia, ktorej teritóriom je práve okolie nového mladomanželského príbytku. (*CARNIFEX*)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (193)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Skřítkové z lesa a zrůdičky z mechu... zubatá grimasa... kosa je z plechu!" Šikovný a zodpovědný tatínek zvládá všechno. Například s miminkem v nosítku na zádech ošmatlávat a pižlat nafouklou mršinu v rozkladu. A i když mu 500 let staré irské bláto vleze na mozek, furt je v pohodě. Jen šoupne miminko do skříně a zarýgluje dvířka. Aneb jak si ověřit, že dítě je opravdu moje? No přece železným hřebíkem do hlavičky, jak nás to učili při kurzech nastávajících tatínků. V irském lese je krásně. Příjemné šero, staleté stromy pokrývá hebounký mech, samá větvička, samá pracička... fajn relax. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Tak toto mi neskutečně sedlo. Podobných opuštěných domečků a zoufalých rodinek, které bojují s příšerkama, člověk viděl už tolik, jako uprchlíků ve zprávách. The Woods se ale trochu lišil. Za prvé je v něm perfektní atmosféra, kdy si člověk říká, že to už kurnik není možný, aby to neskončilo těžce tragicky - lesy, výborná hudba, útulnost v jejich domečku nulová a příšerek fakt hodně. Za druhé je to velice dobře zahraný, chudák tatík, chudák mamička. V neposlední řadě celý příběh je celkem solidně vymyšlený, taková drsnější pohádka. Konec je rovněž přijatelný, včetně titulkové scény s romantickým songem. Na závěr roku rozhodně dobrý horor, který si budu dlouho pamatovat a doporučovat. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Co začíná jako lehce temná fantasy, změní se postupně v plnotučně horrorovou fantasy, která sice není bůhvíjak strašidelná, ale slabším povahám možná trochu zvýší frekvenci srdečního tepu. Výborný příběh, hezké obrazy, slušné triky a masky, pěkná výprava, hustá atmosféra, ale... tohle "ale" bych si snad mohl zkopírovat a automaticky švihat ke každému druhému filmu ...ale prachmizerná a schválně rozskákaná ruční kamera mi výsledný dojem z filmu hodně pokazila. Už mě tenhle současný kinematografický mor fakt štve, jsem otrávený z toho, jak se tímhle způsobem kurví jeden potenciálně pětihvězdový film za druhým a nemíní to snad už nikdy přestat. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Co se týče temné atmosféry nemám výtky. V Irských lesích se buduje velmi snadno. Zhruba necelé půl hodiny čekáme na pořádný rozjezd a pak do závěru ani na minutku nepoleví. Masky monster jsou také dobré. Problém vidím spíš v lekačkách, které nefungují. A viditelně v hudbě, která kdyby měla úroveň a dostala diváka do napětí, tak bych byl zcela spokojený. Bohužel i přes parádní atmosféru jsem se nedokázal vžít do děje, tak jak bych si představoval. I přesto se jedná o silný nadprůměr a rozhodně doporučuji .. 6/10 = 68% ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Kdo se bojí, může do lesa. Alespoň v Irsku určitě, protože to co tam čeká za hrůzy, tomu tady u nás říkáme večerníček. Zhruba od páté minuty mi bylo všechno šumák, jelikož biolog zkoumající ekosystém v lese má šanci vzbudit děs jenom kdyby tam místo "hrozivých mytologických Rumcajsů" nebo kůrovců objevil třeba Miloše. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Během závěrečných titulků následuje ještě jedna krátká scéna. (noelcoward73)

Související novinky

Jak je těžké lapit Vránu

Jak je těžké lapit Vránu

04.01.2015

Kolem nové adaptace slavného komiksu se motá již několik let spousta tvůrců a problémy nekončí. Režijní stoličku opustil s projektem dlouho spjatý F. Javier Gutiérrez, místo toho se připravuje na… (více)

Reklama

Reklama