Reklama

Reklama

Mozek v plamenech

  • Kanada Brain on Fire (více)
Trailer

VOD (1)

Biografické drama vycházející z příběhu a stejnojmenné knihy Susannah Cahalanové, mladé novinářky, kterou postihlo zřídkavé neurologické onemocnění... Susannah Cahalanové je 21 let a má před sebou slibnou novinářskou kariéru v New York Post. Najednou začne trpět záhadnou nemocí. Mívá časté záchvaty, slyší hlasy a její stav se blíží k šílenství. Jak ubíhají týdny, záchvaty se stupňují, nevysvětlitelně přechází od vzteku a násilí do stavu katatonie a lékaři nejsou schopni stanovit správnou diagnózu. Po dlouhodobém pobytu v nemocnici se konečně najde lékař, který doslova na poslední chvíli objeví skutečnou příčinu nemoci. Pomůže jí krůček po krůčku vyléčit se a začít znovu žít jako plnohodnotný člověk. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (89)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

On to vlastně není nějak výrazně dobrý film. Chloë Grace Moretz má charisma, ale její výkon tady nebyl vždy zcela přesvědčivý a ani samotné tempo to nemá úplně vyrovnané, ale přesto je Brain on Fire důležitý film. Resp. je adaptací důležitého příběhu, který určitě zachránil mnoho životů. A krom toho je to příběh i hodně zajímavý. Bylo tu zmíněno, že je to jak celovečerní epizoda House a tohle tvrzení není vskutku daleko od pravdy. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Sú filmy, ktoré chcem vidieť, aj keď očakávam průser. A to je presne tento prípad, teda lekársky prípad, ktorý by mohol byť epizódou seriálu Dr. House, a možno tam aj bol. Akurát v Housovi boli postavy s mimoriadnou charizmou a prvotriednym herectvom a dramaturgia epizód zabezpečovala napätie od začiatku do konca. V tomto filme to všetko chýba a Chloë, akokoľvek bola roztomilou detskou herečkou, zatiaľ nemá na to, aby zahrala postavu s psychickou poruchou. ()

Reklama

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Chloë Grace Moretz hraje mladou úspěšnou žurnalistku. Ono když v 21 letech píšete pro New York Post,tak ve Vás asi něco je. Problém ale nastane, když mozek začne bojovat s nemocí a celé tělo jí přestane poslouchat. Doktoři tvrdí, že je alkoholik a schizofrenik. Tělo neposlouchá čím dál tím více a Susannah (Chloë Grace Moretz) se uzavírá do sebe. Hlavní hrdinka hraje přesvědčivě a sluší jí to i na nemocničním lůžku. Film je podle skutečné události a pokud někoho filmy s nemocniční tématikou baví, tak směle do toho. Nejedná se o přelomový film ale určitě se na to 90 minut dá koukat. A navíc ve filmu potkáte spousty známých tváří. 70% ()

Najt 

všechny recenze uživatele

Vynikající film podle skutečné události, kterého dělí od absolutního hodnocení jen délka filmu a urychlený a náhlý konec. To je škoda jako blázen, protože 10 minut před koncem se stále neví, co dotyčné je, pak si nestihnete ani uprdnout a najednou běží závěrečné titulky. **** SPOILER**** Celá léčba trvá ve filmu asi 3 vteřiny, kde dotyčná leží na pokraji smrti na lůžku a pak jen střih a už je doma a vyléčená. To považuji za promarněný potenciál, jinak to bylo ale výborné .. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je dokonalým příkladem situací, že když někdo neví, co se vámi může dít, něco na začátku udělá, a potom mu to je jedno. Základní udělá. Splnil svou povinnost. Ale mám problém. Moretz to zahrála dobře. Někoho, komu začíná postupně hrabat a ona neví proč, přestože je všechno jinak. Narozdíl od diváka, pokud viděl trailer a při filmu dával alespoň trochu pozor. Jestli tenhle snímek, podle skutečné události, něco ukazuje, tak jak reagují lidé kolem, kteří nejsou v hlavě toho druhého. A to je zde vykreslené dobře. Jenže teď přijde "ale". Nevyvolalo to ve mně žádné emoce. Navíc, kdyby se ke mně takhle necitlivě chovalo okolí, jako k hrdince, tak by mi jeblo ještě dřív než jí. Pochybuju, že snímek pomůže ke zlepšení systému po ukázání problému. Každý s psychickou nemocí bude vždycky jenom magor. Ale v tomhle světě žijeme. Možná jednou doletíme na konec galaxie, ale obávám se, že tohle se nikdy nezmění. Nevíme co s vámi. Tady máte pilulku. Je to lepší? Ne? Tak si vemte dvě... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (4)

  • Filmovalo sa počas júla 2015 v kanadskom Vancouveri a americkom New Yorku. (MikaelSVK)
  • Film je natočen podle skutečné události. (Nikar)

Reklama

Reklama