Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou filmu je zavalitý čtyřicátník Fúsi, který sbírá odvahu vstoupit do dospělého světa. Prochází životem jako náměsíčný, jeho všední dny ovládá rutina. Když do jeho světa nečekaně vtrhnou temperamentní žena a osmileté děvčátko, je donucen to risknout... Snímek natočený v nejlepším stylu severských černých komediálních dramat se vyznačuje svébytným humorem a zdařile se vyhýbá nabízejícím se žánrovým klišé. (Artcam Films)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (140)

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Výborná věc. Sice hodně smutná, ale o to ve výsledku lepší. U nás v Miami je sice moc fajn, ale začínám vážně na stará kolena uvažovat o emigraci na Island. Pokud je tady všechno stejně dobré, jako jejich filmy, musí tady být hotový ráj na zemi. Zima mi nikdy moc nevadila a zase tady mají hodně gejzírů. No jasně, že mě to nenapadlo dřív. Hned zítra jdu na to! ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Mam mrte rad taketo filmy s dobrackymi outsidermi. Nejak si pri tom uvedomim, kolko veci zbytocne riesim(e) a ze stastie a dobro casto spociva v niecom inom. Preto som vzdy rad, ked mi to nieco pripomenie.. myslim ze ma to robi lepsim clovekom, ehm :) A s tym suvisi aj moja jedina vycitka tomuto filmu, kde plne suhlasim s JASM-ovym komentarom. Nehovorim, ze by film bol lepsi ak by mal trochu iny zaver, ale ja by som si ho zelal. Aj napriek tomu sa ma ten film celkom dotkol. [#11/2016] ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Uzasne vykreslena hlavni postava, ktere se dalo porozumet a fandit ji. Vyborny byl vztah k matce, kamaradovi a predevsim k male sousedce. Dobre znazornene byly i vztahy na pracovisti ve stale praci a na brigade. A samozrejme, ze zajimava je i hlavni dejova linka s Fusiho novou pritelkyni, jen s tou jeji depresi ve sprchovacim koute jsem mel trochu problem. Urcite je zde podobnost s danskym filmem Mazel. Ja mam proste pro takove a podobne severske filmy o ruznych podivinech slabost a za me plny pocet. Videno ve Stare arene, Ostrava. ()

Brylin 

všechny recenze uživatele

Tak to je náš Fúsi, prostě Fúsiman! Film o jednom neuvěřitelně hodném a pohodovém chlapíkovi, který má v životě 20 let zpozdění. Ale nikdy není pozdě. Hořkosladkou komedii natočil i napsal Dagur Kári a zazářil v ní Gunnar Jónsson, kterému je role ostýchavého hromotluka šita na tělo. Optimistický zážitek a čtyři hvězdičky. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Od Islandu toho už moč nečekám, cenama ověnčená povídková pavučina Vonarstræti byla naivní a so 90s, Berani fajn, ale Un Certain Regard to nemělo vyhrát ani omylem. O to příjemnější překvápko je návrat odepsanýho Dagura Káriho, kterej natočil film, co v jádru vypadá jako každý druhý islandský dramátko o osamělým podivínovi, ale daří se mu vytvořit uvěřitelnou lidskou horu emocí, křehkosti a panenský dobroty. Film jemnej, bez falše a výstřelků, předvídatelný, leč překvapivě dojemný a podmanivý vyprávění o čistý dobrotě. Tender love is blind, jak zpívá Dolly Parton. Fúsi rozhodně patří k nejlepším tamním věcem za poslední (a dlouhý) roky. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama