Reklama

Reklama

First They Killed My Father

  • USA First They Killed My Father: A Daughter of Cambodia Remembers
Trailer

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Teror Rudých Khmérů očima sedmiletého děvčátka. V důsledku toho se Angelina docela krotila a do určité míry potlačila brutalitu, s jakou si Pol Potovi pohůnci počínali. Přesto se tu našly scény, které zabrnkaly na nervy už proto, že se převážně jednalo o děti a člověk si kolikrát říkal, že naši bolševici v 50. letech byli vlastně beránci. Co se představitelky hlavní dětské role týče, tak bych u ní uvítal trochu víc emocí a také by neškodilo snížit stopáž. Nicméně jinak nemám větší výhrady. V podání Jolie se zatím jedná o nejlepší režisérský počin. 75% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Zřejmě bych Angelině vytkla tak dlouhou stopáž, myslím, že to šlo trochu prostříhat. Na druhou stranu jsem přemýšlela, jestli to nechtěla tak trošilinku zdokumentovat pro svého adoptovaného syna, který je právě z Kambodže. Kdo ví? Rozhodně to muselo být příšerné žít v takových podmínkách, vidět kolem sebe mrtvoly a mrtvoly. Pracovat v nelidských podmínkách a jídla mít jak pro mravence. Jistou účelovost jsem tam viděla, ale myslím, že Angelina má našlápnuto na režijní stoličku solidně. ()

Reklama

eLeR 

všechny recenze uživatele

Za tvrdením, že Jolie je lepšia režisérka ako herečka si stojím. Rozpovedala nám kus smutnej histórie ... nie zle, ale v komentároch už spomínané Vražedné polia, ma teda zasiahli podstatne viac. Film mal mnoho skvelých miest, ale aj slabých ... a bol zbytočne dlhý. Tých záberov zhora bolo až príliš a hlavnú postavu nekomentujem ... výkon sestry malej Loung bol určite presvedčivejší. Hudba slušná. 3,5* ()

Mikarda 

všechny recenze uživatele

Všechna čest pustit se do takovéhoto tématu, Angelino! Ale těžko si představit tu krutost řádění Rudých Khmérů z těchto pár scén (pohled na masové hroby, přestřelka s VN). Jinak 80 % filmu koukáme na to, jak malá holka kouká s občas pěknými záběry na přírodu. Přiznám, že jsem velmi ovlivněna vlastní návštěvou Phnom Penh a jeho věznice S21 a Killing fields v oblasti - z toho mě mrazí doteď. A tyto všechny příbehy tam měly všechny být. Nerozumím držení se předlohy, ve které se nic neděje. Když už vyprávět příběh o tomto tématu, tak proč ne se vším všudy? Ukázat, že historie nás nic nenaučila a ne nás nechat koukat se na malé dítě, které neví. ()

sulimo 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mě nenapadlo, že jednou dám pět hvězd filmu, který natočila Jolie. Byť jsem si říkala, proč má někdo potřebu točit další film na téma Polpotova režimu, hlavně po tom, co je zjevné, že Vražedná pole jen těžko něco překoná, Jolie ukázala, že to smysl má. Střízlivou dětskou optikou na válku a sick ideologii krutého režimu, bez snahy o větší vysvětlení, vás hodí do šílenosti situace, tak jako se tam ocitli hlavní dětští hrdinové. Citlivě, s decentním soundtrackem a skoro bez dialogů (největší prostor tu mají amplióny hlásající jediné možné pravdy politického náboženství) pozorujete, co se kolem děje, a nechápete, jak a proč jste se tam dostali a co se bude dít v další vteřině, protože i špatný pohled nesprávným směrem je životu nebezpečný. Některé příběhy prostě nepotřebují komplikovanější a ukecanější děj, nepotřebují větší vysvětlení, někdy nechat jet kameru a nechat diváka pozorovat, co se děje, je daleko emocionálnější než polopatické vysvětlování přes strojené dialogy, spoustu krve a emocionální výlevy, kterými si Angelina mrvila svoje předchozí filmové počiny. Berte nebo nechte být. Já jsem překvapená a nadšená. ()

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie trvalo 60 dní a natáčalo sa na viacerých miestach v Kambodži. (Astonko)
  • Oficiálny kambodžský kandidát na Oscara v kategórii Najlepší cudzojazyčný film za rok 2018. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama