Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokumentární cyklus Kmeny, který mapuje současné městské subkultury, představuje sedmý odvysílaný díl Skinheads. Jedna z nejkontroverznějších městských subkultur se v posledních letech pomalu ale jistě zbavuje nepravdivých mýtů okolo svého kmene. Obecná informovanost o původním postoji, smyslu a myšlence Skinheadství nebo kořenech, které sahají až do 50. let na Jamajku, je stále lepší. Nejen hudba, ale především hrdost, styl a zábava je to, co drží Skinheads pohromadě. Projekt Kmeny vznikl v koprodukci studia Yinachi a České televize, partnery projektu jsou městské projekty BU2R a Jägermeister. Díl Skinheads odvysílá Česká televize, ke zhlédnutí bude také na kmeny.tv. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři týpci, který asi tak 10 minut vypráví historky ze svýho skinskýho života a zbytek stopáže tvoří pseudoartistický zpomalený záběry na holohlavce na koncertu, na holohlavce na fotbale, na holohlavce na koncertu, na holovhlavce na plese, na holohlavce, co si na veřejností drandí pelikána a nakonec zase na holohlavce na koncertu. Vypovídací hodnota na půl hodinovej dokument úplně minimální. ()

mchnk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě zatím nejlépe zpracovaná sonda do určité skupiny - Kmene. Pravděpodobně poprvé na veřejné televizi v ČR zazněla pravá definice kultury skinheads. Jak zde bylo trefně poznamenáno - od dob Landovy Bílé ligy s bílým jezdcem a skinheadského státu - se v ČR "skíni" zafixovali jako protiromští aktivisté a rasisté - v tom lepším případě. V tom horším si říkají radikálové a poslušně zvedaj pravici, když k tomu stádo vyzve. I když zúčastnění skinheads sami a s úsměvem na rtech tvrdí, že nejsou žádní beránci a násilí jim není cizí, přece jen je nutné je od českého pojetí skinheadství odlišit, což tento dokument skvěle podchytil. ()

Reklama

BlackTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skinheadi radi tancujú, nemajú radi benga, majú blbé prezývky a nevadí im uťahovať si zo seba. Ale prosím Vás... Chápem, že na tak krátkej stopáži je ťažké vyjadriť sa k problematike ale stejně očakávam viac než len také to "ehm, hm, chrrr-flus a kurwa fandím!". pretože výpovedná hodnota sa tým blíži asi k tomu, že "síce nie sme náckovia, ale tiež sme trochu pribrzdení". V 69-om by to bolo asi chytlavé a príjemne nenútené, dnes to však nestačí. Potešili papa Bukvičák, Vladko Červený a Zadkova partia, aj keď ich aktivity by mali miesto skôr v časti o hools. Škoda no... ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím nejpřirozenější a pro většinovou společnost svým významem nejsmysluplnější díl cyklu. A i když se v jádru ukázalo, že skuteční skinheads, kromě toho že nejsou nacisti, nemají světu vlastně vůbec co říci, tak jenom to vyvrácení hromady předsudků, které jim od doby Orlíku byly nakydány na hlavu, má hodnotu dalších 100 minut filmařsky atraktivnějších záběrů. I když.....ono několik minut zmiňovaných filmařsky atraktivnějších záběrů na úkor zpomalených pohledů na tančící nebo fandící "holohlavce" by přece jenom celkovému obrazu pomohlo. Za největší devízu lze považovat účast dvou person tuzemského hnutí, které pražské skins rozdělují na „buqičákovce“ a „červeňáky“ a to praktikující encyklopedii Vláďu Červeného a respektovanou postavičku Buqičáka, jejichž přítomnost dává zapomenout na hluchá místa, které jsou otravnými mouchami celého cyklu. ()

H34D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomto dílu je jasně patrné, že kvalita pořadu se plně odvíjí od kvality zástupců dané subkultury, které se podaří tvůrcům sehnat. Mladí skinheadi ze sebe sypou jen "vole, vole", ale ti starší už umí nahlédnout na sebe i ostatní členy skins s příjemným nadhledem a snad i rozumem. Dobře se to poslouchá, tenhle díl patří mezi ty nejzajímavější. Jeho největším přínosem je určitě demýtizace skinheads od rasismu, nacismu, Landy... :) 7/10 ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama