Reklama

Reklama

Trabantem do posledního dechu

  • Slovensko Trabantom do posledného dychu (více)
Trailer 1

Patrně nejznámější český cestovatel současnosti Dan Přibáň podnikl svou dosud nejnáročnější expedici. Posádky dvou žlutých trabantů, polského Fiatu neboli malucha, čezety, jawy a dokonce i dvou invalidních vozíků vyrazily z australského Perthu, a během půlroční dobrodružné výpravy projely Východní Timor, Indonésii, Malajsii a Thajsko. (Aerofilms)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (179)

carly 

všechny recenze uživatele

Vtipná adrenalínová jazda. Malo to dobrý strih, kameru aj výber hudby. Fakt tých ľudí obdivuje, že sa na to šialenstvo dali. Marek perlil jedna radosť. Trochu tomu chýbala perspektíva. Bolo by dobré mať nejakú vizuálnu pomôcku na to, koľko z cesty prešli a za aký dlhý čas. lebo takto som mala pocit, že im to trvalo päť dní. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem možná ještě trochu větší drama, alespoň podle toho, co prosáklo před filmem, ale zase jsem se o to víc zasmál. Ale když se nad tím člověk zamyslí, tak některé ty scény, které se zde objevily, jsou samy o sobě sakra drsné. No, ale zvládli to a já doufám, že se jim podaří zvládnout ještě další cesty. Přibáň je šílenec, ale skvělý šílenec. ()

Reklama

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem doposud jen cestu Dana Přibáně a spol. po Africe a to bylo fakt dobrý. Tady už se zdá, že došly nápady na zajímavej trip (víc než půlka dokumentu se odehrává na pouštní cestě), ale hlavně na to, co do dokumentu vůbec dát (díky bohu za bonusy na blu-ray, kde je spousta poměrně zajímavejch a za mě nepochopitelně vynechanejch scén). Docela jsem se nudil po většinu stopáže, takže bohužel max 2 hvězdy. (Blu-ray) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Cestování je fenoménem dnešní doby. Bodejť by ne, když máme tu demokraciju, tak si klidně i Němci můžou pozvat na školu v přírodě pár Syřanů. K dokumentu mohu za sebe říci, že čím víc jsem těchto domácích videí viděl, tím více mě přestávají bavit. Ze začátku to byl odvážný nápad projet Afriku a pak už se to stala téměř rutinní záležitost, která nepřekvapí. Pochopitelně je tuzex zajímavé sledovat záběry z kapoty vozu trabantu, ale spíše to potěší ortodoxní fanoušky těchto vozů než-li diváka. Jakmile se banda kolem Dan Přibáně dostala z Aussie do Asi yeah (nebo není?), tak už to vytratilo dobrodužnou povahu. No každej máme jinou představu o dovolené, někdo se válí u móře, někde jen honí nesmyslně kilometry, někdo má od obojího trochu. Každopádně nelze autorům upřít, že inspirovali mnohé Čechoslováci k bizardním vyjížďkám po světě. A díky svobodě internetu tyto cesty můžeme vesele dotovat a pak můžeme sledovat podobné "filmy".. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím filmům velké zklamání. Chybí představení celé posádky (jména mi nestačí), chybí úplně zeměpisné informace (kudy kam jedou, přes jaká města, pouště, pralesy, oblasti atd.), chybí mi nějaký ucelenější koncept. Byl jsem na přednášce hned jak se vrátili a to byla úplně jiná káva. Doufám, že seriál bude výrazně lépe zpracovaný, materiálu bylo dost, tak snad to dobře sestříhali :) 65% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (5)

  • Zostavu doplnil Marcin Opalek (PL), ktorý chcel obísť svet na starom traktore, Dominika Gawlicziková (CZ), ktorá sa dostala na motorke do Kirgizskej republiky až k hraniciam Číny. A dvaja imobilní vozičkári Kristína Majdalová (SK), ktorá prešla stopom Strednú Ameriku, a Jakub Koucký (CZ). (haffen)
  • Složení vozidel v tomto dokumentu je: 2x Trabant 601, Fiat 126p Maluch, Jawa 250 a ČZ 175. Jeden Trabant musel být kvůli Kristíně Madajové a Kubovi Kouckému upraven na ruční řízení pro invalidy (s čímž měli štěstí, protože Trabant byl seriově vyráběn jako vozidlo pro invalidy) a ČZ 175 musela být nestandartně snížena kvůli výšce Dominiky Gawliczkové, která měří pouhých 155 cm. (UncleMorty)
  • Velkou výzvou týmu bylo kromě pobytu dvou členů výpravy v asijské nemocnici překonat nejdelší australskou stezku Great Central Road, tisícikilometrovou nezpevněnou cestu napříč pustinou Centrální Austrálie. (Zdroj: Aerofilms)

Související novinky

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

Startuje letní přehlídka BEST FILM FEST

14.07.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. července tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů první… (více)

Reklama

Reklama