Reklama

Reklama

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka?

(seriál)
  • Japonsko ダンジョンに出会いを求めるのは間違っているだろうか (více)
Trailer
Japonsko, (2015–2024), 30 h 18 min (Minutáž: 24–27 min)

Předloha:

Fujino Omori (komiks)

Kamera:

Šingo Fukujo

Hudba:

Keidži Inai

Hrají:

Jošicugu Macuoka, Inori Minase, Maaja Učida, Nobuhiko Okamoto, Ai Kajano, Aja Suzaki, Činacu Akasaki, Rie Murakawa, Mucumi Tamura, Taku Jaširo, Jóko Hikasa (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(74)

Obsahy(1)

Ve městě Orario, kde bohové, lidé a další bytosti žijí pospolu, se nachází pod zemí obrovský labyrint. Kdo do něj vejde, může se stát boháčem, ale také zemřít. Jedním z dobrodruhů je Bell Cranel, který potkává bohyni Hestii a uzavřou spolu smlouvu, že za své služby dostane od ní požehnání, které mu pomůže v labyrintu. A tak začíná jeho dobrodružství za získání bohatství a slávy. (Harroc)

(více)

Recenze uživatele gumbo k tomuto seriálu (5)

Dungeon ni deai o motomeru no wa mačigatteiru no daró ka? (2015) 

Vezkrze stoupají tendence. Každá řada je žánrově trochu jiná, ale zjednodušeně lze říci, že postupně je to stále více dospělejší (koho by po shlédnutí první řady asi napadlo že ve 4. se budou řešit otázky jako "může nalézt vykoupení někdo, kdo kvůli pomstě bezcitně vraždil?","jak se vyrovnat s tím, že kvůli mé záchraně všichni mí bližní zemřeli?","co je to spravedlnost?"nebo "jak nepropadnout beznaději vstříc jisté smrti?". A co je nejdůležitější, tak tam za 4 řady nebyl moment, kdy by jsem se nudil. 70% ()

Familia Myth (2015) (S01) 

Mě to bavilo. Všechny základní propriety to zvládá (sympatický hrdina, vtipné vedlejší postavy, dobrá choreografie soubojů, funkční lore a nějaké to tajemství v pozadí). Není to nic úplně originálního, ale nikdy se mi zde nedostavil pocit nudy nebo nezájmu o to co bude dál. Jediné co mi vyloženě kazilo dojem byla přemíra haremovosti. To jak všechny ženy musí milovat hlavního hrdinu, no už mě to nebaví. Tady je to absolutně navíc, protože ve chvílích, kdy se putuje dubgeonem, řeší božská "politika" nebo se střetává víra v dobro hlavního hrdiny s krutou realitou světa, tak je to skvělé. Jenže pak se musí spadnout někomu do výstřihu nebo hlasitě vzdychat a rázem to celkový dojem sráží. Tudíž silné 3* ()

Familia Myth II (2019) (S02) 

Z velké části jen harémovka. Soubojů málo, v dungeonu se skoro nevyskytujeme. Máme tu víc intrik mezi Bohy, ale jinak se dějově nikam moc neposouváme. Navíc mi přišlo, že pravidla světa se tu ohýbají a porušují tak nějak bez následků a to hodně kazí celkový dojem. 60% ()

Familia Myth III (2020) (S03) 

Po všech stránkách posun k lepšímu. Jedna linka, která i má i myšlenku v pozadí, více bojování, více dungeonu, lepší interakce mezi postavami, které už nejsou všechny tak ploché. Asi bych uvítal, kdyby to bylo trochu temnější. Když se totiž to "velké nebezpečí" ukončí tím, že "se vlastně nikomu nic nestalo" a "smrt" že vlastně nemusí být fatální, tak nějak i diváka trochu opadne to napětí, jak to dopadne. Ale celkově spokojenost 75% ()

Šin šó: Meikjú hen (2022) (S04) 

Určitě zatím nejlepší řada. Celkově dospělejší. Je tam přesně to co mi chybělo v té minulé. Napětí, strach, krev a smrt. K plnému hodnocení chybí trochu lepší gradace a někdy až přehnané proměny stavů hlavních postav z totálního vyčerpání do vraždící mašiny. Ale to je spíš detail. Taky bych příště uvítal trochu víc klasického dungeonu. Tenhle "zblazněný" byl sice drsný, ale někdy tak jen sloužil ke scenáristickým berličkám. Co je super, že už tu máme tak nějak kompletní partu a už se těším jak hluboko se s nimi podíváme příště. P.S. Musel jsem se smát, když se postavy které předtím vymlátili stovky nechutných a nebezpečných potvor málem zhroutí studem, protože se musí svléknout. Přitom chvíli předtím máme scénu, kdy je několik lidí brutálně zavražděno. To jsme v USA nebo proč taková prudérnost 🤔🤦 85% ()

Reklama

Reklama