Reklama

Reklama

The Empress of China

(seriál)
  • Čína Empress Wu (více)
Trailer

Epizody(96)

Obsahy(1)

Seriál inspirovaný vzestupem císařovny Wu Ce-tchien (Wu Zetian) k moci od jejího vstupu do palácového harému ještě jako čtrnáctileté děvčátko až k nástupu na trůn a následnému založení nové dynastie. (mrtvej pes)

Recenze (2)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Seriál na způsob Velkolepého století. Pro našince zajímavý zejména tehdy, pokud pátrá po osudech dračí císařovny Tz'u-hsi zachycené na okamžik v Bertolucciho Posledním císaři (1987). ()

mrtvej pes 

všechny recenze uživatele

Vydržela jsem cca do čtyřicátého dílu. Určitě bych se ráda dodívala, ale nebude to asi v dohlednu. Dlouhé díly sází zejména na estetiku a kult osobnosti hlavní herečky. (Nakonec jsem si to zapla také jen kvůli ní a nemůžu říct, že bych šlápla vedle.) I jiné postavy jen kvetou, zejména starší ženy z harému. Akorát že se scénářem to někdy vázne. Měl by být jako řeka, přitom je jako dvě misky vah. Jednu přetěžuje děj a druhou vyhazuje do vzduchu díra v ději. Někdy se navíc od Bingbing děj úplně odtrhne. Nevím ještě, jestli jsem za to ráda, protože to obohacuje kresbu ostatních charakterů a takříkajíc jim to dává rozměr, jako když se stínuje po papíře, anebo jestli mi ty věčné odbočky vadí, přestože se odbočuje jen od nyvých pohledů mezi Ní a Ním. Zkrátka jsem očekávala, že se zhruba v té půlce už seriál bude sypat, než aby se sunul. Zatím jsem s hodnocením štědrá, protože oceňuju práci herců, kostymérů, kulisáků a všech těch, kteří ze scénáristicky trochu vrtkavé látky dělají něco, co nadchne. ()

Reklama

Reklama