Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(17)

Kaizaki Arata je 27letý nezaměstnaný muž, bez peněz a bez přítelkyně. Po jednom večeru stráveném s kamarádem v baru, ho kontaktuje muž s nabídkou určité práce. Respektive mu nabídne účast v experimentu - vezme si lék, díky kterému omládne o deset let, a nastoupí na střední školu na jeden rok. Veškeré jeho výdaje budou hrazeny a navíc na konci bude mít prakticky jistotu zaměstnání. Arata z počátku odmítá, ale jelikož je posilněn alkoholem, ráno se probírá mladší... (Harroc)

(více)

Videa (4)

Promo 1

Recenze (20)

Hees 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedného dna muž čo nemá byť veľmi čo spokojný so svojím doterajším životom dostane zdanlivo novú šancu, kedy sa zobudí do svojho v podstate mladšieho ja, ale je tam zopár menších zádrhov, ktoré by som nerád spomínal, aby som veľmi nespoileroval. Anime síce patrí do kategórie slice of life, ale zároveň je pre mňa aj mierne psychologické, ale nie tak veľmi ako napriklad NHK ni Youkoso!, ktoré považujem za vzdialeného otca tohto počinu. Máme tu aj dosť vtipných situácii, ale aj dosť dramatických, kedy hlavný hrdina si pomaly zvyká na nový život, ale tak isto sa učí nové veci a premýšľa prečo bol predtým nespokojný. Ono je to v podstate ako experimentovanie s ľuďmi, ale ja považujem v tomto anime najviac to, že má skrytý potenciál v zamyslený sa jeho divákov čo by urobili v podobnej situácii. A kvalita postáv okrem hlavného hrdinu je naozaj veľmi potešujúca. Jeden z mála slice of anime, ktoré dokážete pozerať relatívne za radom bez toho, aby ste si museli od nudy dať pauzu. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Chyběl mi důvod, proč vlastně pilulka navracející na čas mládí vznikla. Zařadit nezařaditelné Japonce zpět do pracující společnosti? Nešlo by to jednodušeji než takhle krkolomně? ___ Hlavní hrdina byl sice výtvarně nevýrazný, ale jeho charakter se postupně vyloupl (nebyl takový flákač, jak se původně zdálo – ach, jo, tohle je hodně japonské pojetí, které nikdy nepochopím a nepřijmu). Bohužel na čas se jeho příběh vytratil a do popředí nastoupily vztahové problémy dívčin ze střední, což mě tedy nebavilo. Ale sociopatické zelenoočce, která byla tak marná ve vztazích, až připomínala udiveného Marťana, co právě přistál na Zemi, jsem fakt fandila. ____ Problematické bylo jedno z hlavních poselstvích seriálu: že totiž když vidíme, jak někoho šikanují, je lepší si toho nevšímat. No, moji milí animovaní, tak s tím tedy fakt nesouhlasím. SHRNUTÍ: Dát v japonské firmě výpověď je neodpustitelné za jakýchkoli okolností. ()

Reklama

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Presne takto si predstavujem dobre spracované slice of life anime. Postavy majú reálne problémy a nie sú rozdelené na kategórie nadržaný idiot, sebestredná tsundere, plachá holka s tragickou minulosťou a komparz postáv, ktoré povedia jednu vetu. Je to plné otázok a problémov o svete a ľudskej povahe, ktorými si všetci na strednej škole naozaj prechádzajú a ich následky sa prejavia až neskôr v živote. Tým, že je všetko premietané prostredníctvom 27-ročnej hlavnej postavy, ktorej sa ešte tiež nepodarilo so všetkým vyrovnať, dostáva celé anime nadhľad a našťastie neskĺzava skoro vôbec do pátosu a moralizovania. Taktiež humor je úplne nenútený a výborne dopĺňa pohodovú atmosféru.13/13 – 80% ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Po delší době vcelku povedené šódžo. Jako obvykle animace není nic, čím by se někdo chtěl chlubit, ale dobře se na to kouká a hlavní postava není takový osel. V podstatě jako někdo, kdo už je dospělý a měl tu možnost se střetnout se světem mimo školy, se mi zdá, že je jakým si radícím prvkem. Protože jak jste starší, vidíte všechny ty možnosti mládí v úplně jiném světle. První polovina mě bavila opravdu hodně, ale pak se mi to zdálo slabší a v podstatě se jen obměňovaly situace, ve kterých už jsme byli. Schéma se neustále opakovalo a já už se vlastně neměla na co nového těšit. I tak velmi slušné dílo. Silné 3*. ()

kubka4 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavý a originální nápad - neúspěšný hlavní hrdina, který dostane druhou šanci v podobě dočasného návratu na střední školu po dobu jednoho roku, aby zde získal nové zkušenosti a pokud možno si změnil život, který dosud žil. Tenhle žánr mi opravdu sedí, takže si nemám na co stěžovat... Snad jen, že by to chtělo pokračování... - 95 % ()

Galerie (62)

Zajímavosti (2)

  • Škola, na které Kaizaki studuje, se jmenuje Aoba Jousai, kde je často zmiňovaným sportem volejbal. Jedna se o referenci na anime Haikyu!! (od r. 2014). (KCM)
  • V epizóde 10 sa objaví na mobile hlavného hrdinu na krátky moment link na miesto, kde vraj býva Kariu (https://goooal/maps/W75boee8xSr). Ak túto adresu upravíme do Short URL formátu adresy Google maps ( https://goo.gl/maps/W75boee8xSr ), zavedie nás to na adresu TMS Entertainment Studio, štúdia produkujúceho seriál ReLIFE. (L'ahim)

Reklama

Reklama