Reklama

Reklama

Šimon a Matouš

  • Česko Šimon a Matouš: Obchodníci s diamanty (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jednoduchá zápletka skýtá skvělý prostor dvěma neuvěřitelným smolařům - Šimonovi a Matoušovi. Hoši nevědomky pašují diamanty po nichž pasou party ziskuchtivých zloduchů. Ovšem vzít našim hrdinům něco, co sami nechtějí dobrovolně vydat není tak snadné. Film plný bitek a situací postavených na hlavu - zkrátka fantastická italská komedie bez hlavy a paty, zato s tělem plným špaget a smíchu... (Levné knihy)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

bundaboy 

všechny recenze uživatele

V dětsví jsem tenhle film viděl snad 100x :). A když jsem si to pouštěl nedávno, tak jsem pořád slzel smíchy, takže to věkem vůbec neztrácí na kvalitě :). Nutno ovšem poznamenat, že nejlepší je to s původním českým dabingem (Mrkvička + Jelínek + Filipovský)! A možná to bude znít divně, ale mě se tyhle dva filmy s Šimonem a Matoušem líbily vždycky víc, než ty původní s Hillem a Spencerem... ;) ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Žid Paul Lawrence Smith (Adam Eden) ako Šimon (Simone) a Talian Antonio Cantafora ako Matúš (Matteo) urputne sa snažiaci napodobniť populárne fackovacie akčné komédie svojich slávnych značkových kolegov Buda Spencera (Carlo Pedersoli) a Terence Hilla (Mario Girotti). Prekvapivo sa im to výborne podarilo. Takmer predčili originál. "Šimon a Matúš: Obchodníci s diamantami" (Il vangelo secondo Simone e Matteo). Stará bláznivá talianská komédia pri ktorej som sa ako decko zadúšal od smiechu. *** ()

Reklama

Kubaso 

všechny recenze uživatele

S prvním dílem (aspoň doufám, že tohle je ten druhý) se tenhle skutečně nedá srovnávat. Je mnohem svižnější a vtipnější, byť pár hluchých míst by se našlo, ty však nikdy netrvají dlouho. Je to sice evidentně lacinější (několik rvaček proběhne zcela mimo záběr), Paul Smith nemá Spencerovo charisma a Michael Coby Hillův kukuč, ale v tomhle filmu se zábavností můžou s originály bez uzardění měřit. A Dominic Barto je snad lepší, než kdy jindy. Hodně tu zřejmě zapracoval i přepychový český dabing. "BUUUM!!!" ()

Slimak 

všechny recenze uživatele

"A nezapomínej, že odedneška jsme páteři..skromnost a střídmost je teď naše heslo..a né abys jedl rukama,ovládej se,nepřežírej se a necpi se jako prase!" Druhý díl nezaostává v ničem za svým předchůdcem.Je naopak ještě promakanější a po řemeslné stránce řekl bych dokonale natočen.Za skvělý nápad považuji kontrastující prostředí jakési africké země a Amsterdamu."Víte přece že naším cílem jsou daleké kraje,Amazonie..země plná nebezpečí, neboť jsme si vyvolili životy mučedníků...a možná i smrt!" ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Dodnes som si myslel, že Spencer & Hill sú Šimon a Matúš. Môj detský mýtus je týmto zborený a budem si musieť hľadať ich nové spoločné pomenovanie. Film je to celkom priemerný, ktorým sme mohli byť nadšení v čase videokaziet, ale dnes už ani nie. (20.10.2014) –––– Každý film má svoj správny čas a náladu na sledovanie. A tak správne novoročne naladený môžem zvýšiť z troch na štyri hviezdy. (1.1.2018) –––– Buď to bude světec nebo pitomec. Svatej Šimon... - Evagelium podle Matouše... Sakra, evagelium podle Šimona není. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen v Dakaru (Senegal) a Amsterdamu (Nizozemí). (Rattus Rattus)
  • Pod hudbu sa tu podpísala hudobná skupina JUNIPER, čo je jeden z mnohých pseudonymov bratov De Angelisovcov. Hudba k filmu vyšla oficiálne na 7" LP platni v roku 1975, avšak pod iným ich pseudonymom – Dream Bags. (Piri)

Reklama

Reklama