foto

Guido De Angelis

  • nar. 22.12.1944 (71 let)
    Rocca di Papa, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Guido De Angelis, starší z bratrské dvojice De Angelis se narodil v městečku Rocca di Papa nedaleko Říma 22.prosince 1944. Jeho bratr Maurizio se narodil o dva roky později (22.2.1947) a společně vytvořili skladatelské duo, které je podepsáno pod velkým množstvím hitů a filmové hudby. Otec obou bratrů se jmenoval Alarico, matka Italina. Mají ještě sestru Emmu, která s nimi například zpívá v I Re Magi (1981).

Guido začínal již v dětství hrou na kytaru, později studoval také hru na flétnu. Svou společnou kariéru začínají v hudební skupině Black Stones, která později ponese název dle jejich křestních jmen G & M. První album vychází roku 1963 pro společnost RCA Italiana. Jejich nejúspěšnější a nejplodnější období byla sedmdesátá a osmdesátá léta minulého století. V té době společně vytvořili ohromné množství hitů a museli začít používat různé pseudonymy, aby hudební italský trh nebyl přesycen tvorbou „stejných autorů“. Známá jsou asi jména The Black Stones, Dream Bags, Donald & Olimpio, Canary Jones, G & M Orchestra, Barqueros, Dandylions a mnohá další.

Nejznámější se stal název Oliver Onion, který si „vypůjčili“ od anglického spisovatele. Pod tímto názvem jsou také nejvíce proslaveni a toto hudební seskupení je naplno v povědomí lidí spojováno s jejich jmény. Až na malé výjimky neustále spolupracují s Cesare De Natale a Susan Duncan Smith.

Co se týká technické a zvukařské stránky jejich nahrávek, spolupráce je historicky spjata se třemi jmény. První z nich, Giuseppe Mastroianni, byl ten, kdo s nimi byl od počátku až do roku 1977. Pak přišel Stefano Zaccaliti, který zemřel při automobilové nehodě. Od roku 1981 spolupracují s Luigi Nottem. Ve spolupráci se nesmí zapomenout na jméno Juan Hidalgo - to je jejich starý kolega, který jim pomohl v úpravách některých jejich písní ve španělštině. V současné době žije Juan na Floridě. Hudbu také skládali pro Gabriellu Ferri či Bonnie Bianco.

Co se týká filmové branže společně mají za sebou již téměř dvě stovky soundtracků k filmům, seriálům či k televizním pořadům. Filmy a hudba bratrů De Angelis k sobě patří zejména díky spojení s filmy dvojice Bud Spencer a Terence Hill. MALÝ UNAVENÝ JOE (1972), JESTLI SE ROZZLOBÍME, BUDEME ZLÍ (1974) a velký hit Dune Buggy, DVA VÝTEČNÍCI (1977), SUDÁ A LICHÁ (1978) a velké množství dalších filmů Spencera a Hilla, ať již společně či sólově. Filmy Spencera a Hilla byly podnětem k natočení klonu těchto filmů s P.L. Smithem a A. Cantaforou. Filmy z roku 1975 nesou název ŠIMON A MATOUŠ a ŠIMON A MATOUŠ JEDOU NA RIVIÉRU. Právě výborná a nenapodobitelná hudba bratrů De Angelis napomohla k tomu, že se jednalo o velmi podařené „napodobeniny“ filmů dvojice Spencer-Hill.

Kromě filmů hraných se hudba De Angelisů objevuje i u velkého množství animované produkce. Jedná se například o hudbu seriálu WILLY FOG. Z televizní produkce připomeňme mini-sérii ORZOWEI.

Samostatnou kapitolou filmové tvorby je určitě hudba k seriálu SANDOKAN (1976) i remake SANDOKAN SE VRACÍ (1996). Ústřední píseň se dokonce držela v předních pozicích hitparád.

Roku 1984 byli nominováni díky skladbě Il mondo di Yor (1983) na Razzie Award. Roku 1973 obdrželi od svazu italských filmových novinářů Stříbrnou stuhu za hudbu k filmu DVA MACHŘI MEZI NEBEM A PEKLEM (1972).

Jelikož veřejně moc nevystupují, velkým překvapením byl jejich koncert roku 2007 na italském festivalu Lucca Comics & Games. Jednalo se o koncert po 25 letech, kde zahráli velké množství svých největších hitů.

Při vzpomínkách na nejúspěšnější období, připomíná Maurizio, že ekonomicky úspěch nebyl tak dramatický. Z hlediska úspěchu a spokojenosti z dobře odvedené práce, pak ano. Zažili i momenty, kdy pracovali tři měsíce na hudbě pro film, který nakonec nikdy nebyl natočen. I v době největších úspěchů zůstali nohama pevně na zemi, což je prý zásluha zejména úspěšného producenta Guida. Guido je povahově „dynamit“ a nekonečný zdroj důvěryhodných a dosažitelných projektů. Maurizio je z hlediska charakteru spíš náladový, ale díky tomu „tlačí“ na vše co dělá.

Kromě skládání hudby má Guido také na svém kontě i scénáře. Jednalo se o DANCE ACADEMY (1988) a SOTTO IL CICLO DELL AFRICA (1998). Guidova manželka se jmenuje Rita a mají dva potomky jmény Marco a Nicola.

Petr "Hennes" Hennebichler

Skladatelská filmografie

2008 Dr. Clown (TV film)
Ti stramo: Ho voglia di un'ultima notte da manuale prima di tre baci sopra il cielo
2005 Clan, The
Dáma s kaméliemi (TV film)
Okouzlení VIII (TV seriál)
2004 Don Gnocchi - L'angelo dei bimbi (TV film)
2002 Ostrov okouzlení
2001 Okouzlení IV (TV seriál)
1999 Afrika je mým domovem (TV seriál)
1998 Mia, moja láska (TV seriál)
Okouzlení (TV seriál)
Okouzlení II (TV seriál)
1997 Tam, kde vychází slunce (TV seriál)
1996 Maresciallo Rocca, Il (TV seriál)
Sandokan se vrací (TV seriál)
1993 Amore rubato, Un (TV film)
Síla lásky (TV film)
Willy Fog na cestě za dobrodružstvím (TV seriál)
1991 Moglie nella cornice, La (TV seriál)
Moglie nella cornice, La (TV film)
1989 Big Man I. - Neobvyklá pojistka (TV film)
Dance to Win
Kroky lásky
1988 Big Man II. - Bumerang (TV film)
Big Man III. - Smějící se dívka (TV film)
Big Man IV. - Pekelná pojistka (TV film)
Big Man VI. - 395 dolarů za unci (TV film)
Big Man V. - Uloupené šperky (TV film)
Cerco l'amore (TV seriál)
Dance Academy
Quando ancora non c'erano i Beatles
1987 Delitti
Hawkenův odkaz
Mahulena, zlatá panna
Muž proti muži (TV film)
Pehavý Max a strašidlá
Teta (TV seriál)
1986 Cinq filles à Paris (TV seriál)
Molly O
Zítra (TV film)
1985 Colpi di luce
Figlio mio infinitamente caro
Mezzo destro mezzo sinistro - 2 calciatori senza pallone
Scemo di guerra
Signora della notte, La
1984 Allenatore nel pallone, L'
Angelo custode, L'
Cindy
Delitto, Un (TV film)
Dobrý král Dagobert
Malombra
Ničitel
Pianoforte
Shark rosso nell'oceano
1983 Benedetta e company (TV film)
Casa con la scala nel buio, La
Ďábel a svěcená voda
Jeden proti celému impériu
Nájezdníci z Atlantidy
Occhio, malocchio, prezzemolo e finocchio
Ohnivý blesk
Železný muž
1982 Banánový Joe
Bomber
Bonnie a Clyde po italsku
1981 Fichissimi, I
Poslední žralok
Wanwan sanjūshi (TV seriál)
Willy Fog na cestě kolem světa (TV seriál)
1980 Alien 2 sulla Terra
Bello di mamma
Miliónový brouk
Šerif a mimozemšťan 2
Uno contro l'altro, praticamente amici
1979 Agenzia Riccardo Finzi, praticamente detective
Lovec žraloků
Ryba zabiják
Switch
Šerif a mimozemšťan
1978 Buldozer
Kanibalové 2
Letto in piazza, Il
Policajt v Africe
Sudá a lichá
1977 Dva výtečníci
Figlio dello sceicco, Il
Charleston
Mannaja
Messalina, Messalina!
Sandokan se vrací (TV film)
Sbohem a amen
Smrt nebo svobodu
Squadra antitruffa
Tři tygři proti třem tygrům
Uomo di Corleone, L'
1976 Afrika expres
Běsnění smrti
Černý korzár
Inhibition
Keoma
Languidi baci, perfide carezze
Moglie di mio padre, La
Orzowei, il figlio della savana (TV film)
Poliziotti violenti
Safari Expres
Sandokan (TV seriál)
San Pasquale Baylonne protettore delle donne
Signor Robinson, mostruosa storia d'amore e d'avventure, Il
Squadra antifurto
Squadra antiscippo
Storia di arcieri, pugni e occhi neri
Velké vydírání
Voják štěstěny
40 gradi all'ombra del lenzuolo
1975 A forza di sberle
Insegnante, L'
Krutý Řím
Lupo dei mari, Il
Marsigliese, Il (TV seriál)
Napřed střílej, pak se ptej
Peccati in famiglia
Policajt v Hongkongu
Po půlnoci to roztočíme
Šimon a Matouš
Šimon a Matouš jedou na rivieru
Vůně cibule
Zorro
1974 Anche gli angeli tirano di destro
Arbitro, L'
Arrivano Joe e Margherito
Bestione, Il
Dva misionáři
Jestli se rozzlobíme, budeme zlí
Občan se bouří
Tutti figli di mammasantissima
1973 Canterbury No. 2 - nuove storie d'amore del '300
Corpi presentano tracce di violenza carnale, I
Giovannona coscialunga, disonorata con onore
La polizia incrimina la legge assolve
Milano trema - la polizia vuole giustizia
Policajt drábem
Storia di karatè, pugni e fagioli
Také andělé jedí fazole
Valdézovi koně
1972 Afyon oppio
Dva machři mezi nebem a peklem
Malý unavený Joe
Podivné dědictví
Sindacalista, Il
Tedeum
Terrore con gli occhi storti, Il
1971 Per grazia ricevuta
Trastevere
1962 Vuelve San Valentín

Herecká filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(139)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace