Reklama

Reklama

PragueNight

Trailer

Videa (2)

Trailer

Recenze (20)

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Za prvé - ta vinětace je hrozná a vadila mi celou dobu. Celkový jas a kontrast jak kdyby to dělal někdo, kdo v životě nepoužil žádný efekt. Za druhé - všechny bych poslala makat. Za třetí - je to dobré v tom, že jde přímo o rozhovory s reálnými lidmi. Za čtvrté - někomu to třeba něco dá, někomu to ukáže špínu Prahy a někomu je to úplně jedno. Ale celkově se mi to líbilo a vidím v tom určité poučení. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Ach jé, pořád to dokolečka omílané tvrzení o nepříznivém osudu. Ano, velmi nepříznivý, ale ani jednoho drogového dealera nebo prostituta/prostitutku k tomu nikdo nenutil! Byla to jejich volba, jejich svobodné rozhodnutí dobře vydělávat a zdánlivě tak snadno! Dolce far niente! Je mi líto! Dnes jsem mluvila s pracovnicí Kauflandu, která přijímá nové síly. Říkala, že mladí nemají zájem. Přicházejí s požadavkem 30 tisíc, volné víkendy apod. Být u pokladny v Kfl není žádná sranda a k tomu za 15 tisíc kaček. Nechceš dělat? Inu, pak je tu vždycky ještě ta možnost "jít šlapat". Docela mne pobavilo, jak ty obstarožní dámy provozující tzv. nejstarší řemeslo, mluvily o "práci". A tento týden jsem si všimla v jiném supermarketu, tentokrát šlo o Albert, jak staré paní tam sedí u pokladny! Jsou milé, práci zvládají a nestěžují si, jak k nim byl osud krutý. ()

Reklama

anitae 

všechny recenze uživatele

Zvláštní dokument ze zajímavého prostředí. Smutný je akorát, kdo byl ochotný se zúčastnit natáčení a vydělat si pár kaček - děsivě vypadající vysloužilý prostitut Karel, či dámy 50+ provozující nejstarší řemeslo, vzpomínající na starý časy. A k tomu pár sice mladších ročníků, ale beznaděj a fet všude kolem. Hodnocení je těžký, provedení je bídné, ale za snahu a výběr lidí 3* ()

GTS_PUNK 

všechny recenze uživatele

Pozitívami tohto poloprofesionálneho dokumentu sú nahliadnutie na odvrátenú stranu Prahy a prevencia, upozorňujúca na krivé životné chodníčky, na ktorých môže človek pri troche neopatrnosti skončiť. Je však škoda, že zaujímavý námet oveľa viac prekrývajú negatíva, často spôsobené filmárskym amaterizmom a skoro až začiatočníckymi chybami. Prvým problémom je Jiří Pluskal, predstavujúci akýsi most medzi ulicou a divákom, ktorý však veľmi rýchlo pokazí dokumentárny zážitok svojimi niekedy až hlúpymi, infantilnými otázkami, pôsobiacimi, že si ich pripravil päť minút pred natáčaním na kolene. Ďalším problémom sú príliš dlhé rozhovory s jednotlivými protagonistami, často vôbec nedoplnené potrebným strihom, plné miestami zbytočnej a prázdnej "slamy". Po technickej stránke to tiež nie je žiaden zázrak. Ak sa už v dokumente vyskytne toľko potrebný strih, často zábery jedného rozhovoru dopĺňajú nesúvisiace snímky, prípadne zábery z rozhovoru s niekým iným. Obrazová, zvuková a rozprávačská logika v tomto prípade nula bodov. Samotná kamera tiež neexceluje, pričom vrcholným záberom je naháňanie holubov kdesi za Hlavním nádražím. PragueNight nemožno uprieť myšlienku a potenciál. Bohužiaľ, dokument zabíja jeho realizácia, ktorá z neho činí divácky neatraktívny kúsok. ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Dokument o pražských bezdomovcích a o tom, jak to mezi nima funguje. Co se týče kamery a zvuku, tak to šlo natočit určitě lépe. Jestliže to ale dělal někdo, kdo držel kameru poprvé v ruce, tak je to asi dostačující. To o čem tam ty lidi mluví je na jednu stranu hrozně zvláštní, ale na druhou stranu i docela zajímavé. Stále se ale do nich nedokážu vcítit. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Jiří Pluskal sám na ulici žil 3 roky a s vystupujícími bezdomovci se blízce znal. (honzik10)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno