Reklama

Reklama

David Bowie - Lazarus

(hudební videoklip)
Krátkometrážní / Hudební
USA, 2016, 4 min

VOD (1)

Recenze (18)

marhoul 

všechny recenze uživatele

David Bowie mi seděl nejvíc na konci 90. let, ale klip, který nám předložil na sklonku života mi vyrazil dech z těla. Myslím, že překročil bájný Rubikon a zůstal věrný pověsti člověka, kterému jsou hranice v jakémkoli směru cizí. Mráz po zádech, knedlík v krku a velký smutek. Krásná práce! Bravo mistře! ()

DoNotCross 

všechny recenze uživatele

Aneb konec jedné kariéry. Bowie nemusí řešit, co si psát na náhrobek - složil tuhle píseň. Na první pohled mi jako cápek s knoflíky místo očí připadal směšný, teď mě z celého videa jenom běhá mráz po zádech. Bowie se stal pro každého umělce tím pověstným kostlivcem ve skříni. Protože stylověji se už prostě odejít nedá. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Bowieho meditace nad smrtelností a prakticky jeho rozlučka se světem. A je to hodně stylový sbohem. "He never seemed of this earth. Now he's left it." ()

Galerie (2)

Zajímavosti (3)

  • Video bolo zverejnené 7. januára 2016, deň pred vydaním albumu a tri dni pred smrťou Davida Bowieho. [Zdroj: songfacts.com] (Raccoon.city)
  • V priebehu 24 hodín po oznámení smrti Davida Bowieho sa fanúšikovia hrnuli na platformu VEVO a hudobné video vzhliadli celkovo 51 miliónov krát. Klipu sa podarilo v priebehu toho dňa dosiahnuť 11,1 milióna zobrazení. [Zdroj: songfacts.com] (Raccoon.city)
  • Autor Johan Renck trvá na tom, že prišiel s koncepciou videa predtým, ako sa dozvedel o konečnej diagnóze Bowieho a obrazy speváka na nemocničnej posteli neboli určené na to, aby nasmerovali fanúšikov k jeho hroziacej smrti. [Zdroj: songfacts.com] (Raccoon.city)

Reklama

Reklama