Reklama

Reklama

Svět z ptačí perspektivy: Maroko, země kontrastů

(TV film)
Francie, 2013, 52 min

Obsahy(1)

Nezapomenutelná výprava k bráně severní Afriky. Maroko, to jsou tři tisíce let bohaté historie, ale i dech beroucí příroda na výběžku obrovského kontinentu, o kterém se lidé ve středověku domnívali, že je to nejzápadnější výspa světa. Vydáme se od zasněžených vrcholků Atlasu až po rozlehlé úrodné nížiny, od kopců posetých berberskými vesničkami až po široširé pouštní prostory a pobřeží překypující životem. Budeme svědky putování, jež umocňují nádherné letecké záběry. Navštívíme ta nejproslulejší místa, plná historických památek, i zákoutí, kde žijí obyčejní lidé. Dnešní Maroko si uchovává své pradávné dědictví a současně se přizpůsobuje požadavkům moderní doby. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Krajina, kde sa našťastie nikdy nepozriem a tak sa rád poinformujem aspoň cez tie cestopisy. Na začiatku sa zaoberajú marokánskou špecialitou a tou je kožiarsky priemysel (koželužnictví). Voľne sa prechádza na poľnohospodárstvo, topografiu, máme veľa pekných záberov z výšky, ale videli sme už aj krajšie. Pár zaujímavostí sa nájde, kultúrne rozdiely sú väčšie než som čakal. ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vypadá, jako by jej financovalo marocké ministerstvo rozvoje a cestovního ruchu. Příliš oficiózní. Nic to nemění na tom, že kamera poskytuje spoustu atraktivních záběrů marockých památek i přírody. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama