Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 4 (1975) (série)


Svatba (S04E34)

(epizoda)
Komedie / Krátkometrážní
Československo, 1975, 17 min

Obsahy(1)

Lež má někdy krátké nohy! Po smrti manželky se chce otec (M. Růžek) Tomáše (J. Hartl) oženit, a to s mladou a půvabnou slečnou Pekařovou (M. Dvorská). Ta u nich dokonce začne i bydlet. Tomáš však její přítomnost nese velmi nelibě. Vše vyvrcholí, když mu otec zatají svatbu a namluví mu, že jeli se psem ke zvěrolékaři. Jenže Tomáš všechny překvapí. O svatbě totiž ví a přijde novomanžele překvapit na hostinu... (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povídka o svatbě vlastně nedává smysl. Spíše působí, jako by se nešťastný syn chtěl někomu svěřit - nejlépe celému národu. Možná s nadějí, že zúčastnění a jejich okolí se v tom pozná a zjistí pravdu. Konec je totiž takový, že se vlastně hrdinové nesmíří a je pouze řečeno, že to trvalo dalších x let. Není divu. Otec si přijde s novou ženou, synovi nic neřekne, přitom už není malé děcko, nic nevysvětlí a hned spolu začínají bydlet. O svatbě mu lže a ani jej na ni nepozve. Jasně tak naznačil, kdo je pro něj důležitější. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto příběhu jsme nuceni nesnesitelně dlouho sledovat ožralého Hartla, jak jde vratkým krokem chodbou, opírá se o zeď, pokračuje chodbou, hledá klíče, otvírá si dveře, jde, věší kabát (nepodaří se), pokračuje bytem, opírá se o nábytek, pokračuje bytem, vrazí do dveří, potácí se na hajzl, myje se, potácí se z hajzlu, zastaví se (protože mu je blbě), až nakonec padne na postel a tím vysvobodí sebe i diváka. Celá tato anabáze trvá zabijácké tři minuty, tedy zhruba 20% celé stopáže. A jinak to stojí taky za hovno. ()

Reklama

štísko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tyto příběhy ze starých časů, jsou samostatnou kategorií. A tak by měly být hodnoceny. Nemohou být srovnávány s dnešní produkcí. Ani ta produkce nic adekvátního ke srovnání nenabízí. Mě se tento díl líbil. Ale s výhradami. Opilecký Hartlův výstup byl opravdu moc natažený. A to udělalo na tak malém prostoru hodně. ()

Tommassi3 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Já se omlouvám, že nejsem tak rozumnej jako vy, a moh bych se dopustit nějaké hlouposti.." A jak slíbil, tak i udělal.. A ožral se jako Dán !! Bohužel ani Dudek s Dietlem si svou porci hlouposti a neumětelství rovněž nedokázali odpustit, když přišli s příšernou šmudlou bez příběhu, smyslu i pointy, jakkoli si na ni ten Hartlův voiceoverový dovětek snaží hrát.. Hrát ovšem nemá co ani on, ani Martin Růžek s Milenou Dvorskou.. A takové mrhání hereckými esy a v neposlední řadě i diváckým časem nelze tolerovat.. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když si padesátník nečekaně domů přivede ženu a ještě o dvacet let mladší, kterou si i vezme za ženu. Děti na to reagují všelijak a je jedno v jakém věku. Maminka, která je po smrti, prostě v očích dětí chybí. Inscenační provedení nikdy nebylo věrohodné, takže i toto zpracování vypadá dosti podivně. Vyprávění se táhne a doslova nudí. Děj je značně omšelý, takže po herecké stránce není v podstatě o co stát. Ale je fakt, že Jan Hartl tu opilost přeci jen mohl zahrát daleko lépe. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama