Reklama

Reklama

Obsahy(1)

17letá Helene Raupe (Melania Jakubisková), která podle svých představ umí létat, žije se svou šestiletou sestrou Astou ve staré zástavbě v Berlíně. Když její otec, obchodník s tabákem, zemře, obchod je zavřený, ačkoli Helene ho vždy vedla společně se svým otcem. Staré zástavbě hrozí demolice. Teta z Postupimi slíbí, že se o obě sestry postará, ale po krátké době odjíždí do Postupimi. Sestry u ní bydlet nemohou, protože má prý málo místa. Helene se teď musí starat o svou sestru. Přestože si Helen ve svých snech představuje život jako letuška nebo modelka, okresní úřad ji odkáže na berlínskou tržnici. (sator)

(více)

Recenze (1)

sator

všechny recenze uživatele

Hrubý sestřih byl dokončen na začátku roku 1966. Nedokončený film, který byl považován za experiment DEFA , byl zakázán v roce 1966 během 11. pléna Ústředního výboru SED . Na základě scénáře vznikl z roku 2002 filmový sestřih filmových scén a zvukových fragmentů, který měl premiéru v roce 2005. Od dubna 2021 je po další rekonstrukci Miss Butterfly poprvé k dispozici jako finální sestříhaný film. Rekonstruovaná verze je veřejně přístupná a licencovatelná prostřednictvím online platformy Progress Film.  Televizní premiéru měl v noci z 25. na 26. června 2021 v programu MDR. 17letá Helene Raupe (Melania Jakubisková), která podle svých představ umí létat, žije se svou šestiletou sestrou Astou ve staré zástavbě v Berlíně. Když její otec, obchodník s tabákem, zemře, obchod je zavřený, ačkoli Helene ho vždy vedla společně se svým otcem. Staré zástavbě hrozí demolice. Teta z Postupimi slíbí, že se o obě sestry postará, ale po krátké době odjíždí do Postupimi. Sestry u ní bydlet nemohou, protože její teta má prý málo místa. Helene se teď musí starat o svou sestru. Přestože si Helen ve svých snech představuje život jako letuška nebo modelka, okresní  úřad ji odkáže na berlínskou tržnici. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Hrubý sestřih byl dokončen na začátku roku 1966. Nedokončený film, který byl považován za experiment DEFA, byl zakázán v roce 1966 během 11. pléna Ústředního výboru SED. Na základě scénáře vznikl v roce 2002 filmový sestřih filmových scén a zvukových fragmentů, který měl premiéru v roce 2005. Od dubna 2021 je po další rekonstrukci poprvé k dispozici jako finální sestříhaný film. Rekonstruovaná verze je veřejně přístupná a licencovatelná prostřednictvím online platformy Progress Film. Televizní premiéru měl v noci z 25. na 26. června 2021 v programu MDR. (sator)

Reklama

Reklama