foto

Rolf Hoppe

  • nar. 6.12.1930 (85 let)
    Ellrich, Německá říše
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rolf Hoppe sa narodil do rodiny pekára. Už na základnej škole založil ochotnícky divadelný spolok. Neskôr študoval na štátnom konzervatóriu v Erfurte a po skončení tamtiež v miestnej činohre. Jeho kariéru takmer ukončila choroba hlasiviek, no počas liečenia sa zamestnal ako ošetrovateľ zvierat v cirkuse Aeros v Lipsku. Po vyliečení nastúpil do divadla V Halle, potom účinkoval tri roky v Greifswalde, Lipsku a Gere. Od roku 1961 hrá v štátnom divadle v Drážďanoch. Svojej robustnej postave môže ďakovať za to, že bol často obsadzovaný do negatívnych charakterov, hrával často v koprodukčných filmoch a nemeckých westernoch. Na svoje herecké kvality najlepšie upozornil vo filme režiséra Istvána Szabó "Mefisto".

Dr.Štefan "Cicis" Rencz

Herecká filmografie

2016 A Dangerous Fortune (TV film)
2014 Die letzte Instanz (TV film)
Ohne Dich
2012 Spreewaldkrimi - Eine tödliche Legende (TV film)
Wir wollten aufs Meer
2011 Bittere Kirschen
Jedermann Remixed (TV film) - a.z.
Linda geht tanzen (TV film)
2009 Commissario Laurenti - Totentanz (TV film)
Hand in Hand (TV film)
Sviňky
Zamilovaný doktor (TV film)
Zmatek v srdci (TV film)
2008 Commissario Laurenti - Der Tod wirft lange Schatten (TV film)
Der Besuch der alten Dame (TV film)
2007 Commissario Laurenti - Tod auf der Warteliste (TV film)
Giganten (TV seriál)
2006 Commissario Laurenti (TV seriál)
Specialisti: Kriminální policie Rýn - Mohan (TV seriál)
2004 Velká voda (TV film)
Wilsberg - Tod einer Hostess (TV film)
Zucker
2003 Tatort - Der schwarze Troll (TV film)
Ve jménu lásky a povinnosti (TV film)
2001 Big Ben - Vrah milenců (TV film)
Das Rätsel des blutroten Rubins (TV film)
Chobotnice X (TV film)
Případy profesora Capellariho: Mileniny knihy (TV film)
Vraždy v Kitzbühelu (TV seriál)
2000 Am Ende siegt die Liebe (TV film)
Modelky (TV film)
1999 Bunkr (TV film)
Klemperer - Ein Leben in Deutschland (TV seriál)
Letzter Atem (TV film)
Šťastný Honza
Útesy lásky (TV film)
1998 Cukr pro bestii (TV film)
Feuerläufer - Der Fluch des Vulkans (TV film)
Handymörder, Der (TV film)
Mörderisches Erbe - Tausch mit einer Toten (TV film)
O jeden hřích navíc (TV film)
Palmetto
Rot wie das Blut (TV film)
1997 Comedian Harmonists
Frauen morden leichter (TV seriál)
Geisterstunde - Fahrstuhl ins Jenseits (TV film)
Hauptmann von Köpenick, Der (TV film)
Sardsch (TV seriál)
Sterben ist gesünder
Tatort - Tödlicher Galopp (TV film)
1996 Im Rausch der Liebe (TV film)
Lorenz v zemi lhářů
Polizeiruf 110 - Kurzer Traum (TV film)
Siegel des Todes, Das (TV film)
Tatort - Der Spezialist (TV film)
Tatort - Parteifreunde (TV film)
Tatort - Schlaflose Nächte (TV film)
1995 Dig, Dag und Ritter Runkel
Im Zweifel für... (TV seriál)
Matulla und Busch (TV film)
Nadja - Heimkehr in die Fremde (TV film)
Spreebogen (TV film)
Zu treuen Händen (TV film)
1994 Alles Glück dieser Erde (TV seriál)
Chobotnice 7 (TV seriál)
Mário a kouzelník
Tatort - Der schwarze Engel (TV film)
Wachtmeister Zumbühl
1993 Bouřlivé setkání (TV film)
Brandnacht
Das Traumschiff - Indien/Malediven (TV film)
Die Elefantenbraut (TV film)
Durchreise (TV seriál)
Lok, Die
1992 Absurde Mord, Der (TV film)
Demokrati a teroristé
Große Fest, Das (TV film)
Männer vom K3 - Halali für einen Jagdfreund, Die (TV film)
Schtonk!
1991 Bronsteins Kinder
Ende der Unschuld (TV film)
Mein Bruder, der Clown (TV film)
Světlo lásky
1989 Bangkok Story
Brauchbarer Mann, Ein
Vloupání
1988 Melanios letzte Liebe (TV film)
Pestalozziho hora
1987 Sachsens Glanz und Preußens Gloria: Gräfin Cosel (TV film)
Splněný sen
1986 Dům u řeky
Nachbar, Der
Shao ye de mo nan
1985 Besuch bei Van Gogh
Die Gänse von Bützow (TV film)
Grünstein-Variante, Die
Hälfte des Lebens
Irrläufer (TV film)
Kaiser und eine Nacht
Staatsanwalt hat das Wort - Hubertusjagd, Der (TV film)
1984 Chobotnice (TV seriál)
Lékařky
Wer war Edgar Allan? (TV film)
1983 Jarní symfonie
Mein Vater ist ein Dieb
1982 Bahnwärter Thiel (TV film)
Das Graupenschloß (TV film)
Dlouhá cesta do školy
Rächer, Retter und Rapiere (TV seriál)
Sonjas Rapport
1981 Das Traumschiff (TV seriál)
Feuerdrachen (TV film)
Gerechten von Kummerow, Die
Mefisto
1979 Schatzsucher
1978 Malíř Jörg Ratgeb
Polizeiruf 110 - Doppeltes Spiel (TV film)
Volpone (TV film)
1977 Ernst Schneller (TV film)
Unterwegs nach Atlantis
Útěk
1976 Beethoven - všední dny jednoho života
Daniel Druskat (TV seriál)
1975 Bösewichter müssen dran, Die
Polizeiruf 110 - Die Rechnung geht nicht auf (TV film)
1974 Kit a spol.
Loutkář a čert
Nackte Mann auf dem Sportplatz, Der
Orfeus v podsvětí
Ulzana
Wie füttert man einen Esel?
1973 Apači
Brüder Lautensack, Die (TV film)
Hosen des Ritters Bredow, Die
Susanne und der Zauberring
Tři oříšky pro Popelku
1972 Eolomea
Ukradená bitva
1971 Goya
Männer ohne Bart
1970 I ve smrti sami (TV seriál)
Smrtelný omyl
1969 Bílí vlci
Hejtman Florián
Sankt Urban (TV seriál)
1968 Bylo mi devatenáct
Mohr und die Raben von London
Nacht im Grenzwald, Die
Zlato v Black Hills
1967 Frau Venus und ihr Teufel
1966 Fräulein Schmetterling
Frühling braucht Zeit, Der
1965 Besten Jahre, Die
Karla
1956 Blockstelle Wiesengrund (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace