Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) se touží utkat s nejlepším šermířem, Třetím mistrem (Kenny Lin). Když ovšem přijde do jeho domu, dozvídá se od jeho otce, že je již mrtvý. V tu chvíli ztrácí chuť dál bojovat, stáhne se do ústraní a usadí se na hřbitově poblíž malého městečka. V té samé době se v místním nevěstinci objeví mladík Ah Chi, o kterém nikdo nic neví. Sblíží se tam s prostitutkou Li a po odchodu z nevěstince začne pomáhat její rodině. Netrvá dlouho a Yenovy a Ah Chiho cesty se zkříží. V tu chvíli začne na povrch vyplouvat i Ah Chiho tajemství. (LangiJ)

(více)

Recenze (24)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Epický vizuálně dokonalý snímek s prvky fantasy s využitím asijských legend a bájí, který je natočen na základě filmu z roku 1977 ´Death Duel´. Nejde o klasickou bojůvku, ale o strhující podmanivou podívanou plnou nádherných scenérií a obrazových kontrastů opět dokazující, že asijští tvůrci CGI prostě používat umí. Silný baladický příběh jako obvykle spíše daleko více osloví asijské diváky, ale co se týče akčních sekvencí, umělecké ztvárnění je rozhodně pastvou pro oči všech. Baletní choreografie je prvotřídní a když je navíc ve spojení s právě zmíněným úžasně barevným obrazovým kontrastem, nelze pochybovat o vyjímečném kinetickém zážitku. ()

LangiJ 

všechny recenze uživatele

Po nějaké době jsem viděla film podruhé a musím říct, že se mi líbil víc než napoprvé. Věci, které mi tam dřív celkem vadily (nereálné scény, lehké přehrávání a ujetost v nevěstinci, potetovanost hlavního hrdiny), mi teď na nervy už tak nelezly. Navíc se mi líbily souboje, vizuální stránka a i mě víc zaujal příběh. Na 4* to sice stále nevidím, ale 3,5* si to ode mě zaslouží. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Po dlhšej dobe to v čínskej produkcii zase tak neprehnali s efektami, ako je to u nich nanešťastie v posledných rokoch zvykom a tak som si konečne zase mohol pozrieť umiernenejšie, príjemne sledovateľné wu xia. Zápletka je prakticky žánrová klasika, dvaja prvotriedni bojovníci, majstri meča, ktorí mimo seba navzájom nemajú absolútne žiadnu konkurenciu sa z rozličných dôvodov chcú vzdať svojho bojového spôsobu života a konečne nájsť svoj pokoj, ale v tomto nemilosrdnom svete je to problém a navyše ich nemôže minúť ani ich spoločný duel. Takže príbehovo mi to celkom vyhovovalo, ale ani so spracovaním nemám väčší problém, dej sa mi páčil, nesie sa to v svižnom tempe a ako to v podobných filmoch býva, zase som si najviac užil strednú fázu, kedy síce ubudne akcie, ale mám slabosť pre tieto časti, kedy bojovníci konečne začnú hľadať svoj pokoj, priestor dostane aj nejaká tá sympatická romantická línia a má to príjemné čaro. A tak väčšinu času ma to skutočne bavilo, ale zase sa to muselo pokaziť, aj napriek relatívnej umiernenosti celého filmu je finále opäť prehnané a plné zbytočných efektov a tak toto som už dopozeral len zo zotrvačnosti a čiastočne sa mi pokazil dojem inak z dosť dobrého filmu. Ale chcelo by to aj podstatne lepšie obsadenie, postavy mi síce vyhovovali, ale hlavné mužské duo je tvorené zúfalo necharizmatickými hercami. Ale aspoň ženské zloženie sa celkom vydarilo, chýba síce nejaká výraznejšie známa tvár, ale pre potreby filmu plne stačili. Celkom môžem pochváliť aj akciu, síce sa tu nájde viacero prehnaných a hlavne predigitalizovaných scén, obzvlášť celá posledná tretina, ale inak je väčšina súbojov v štýle, aký mám v rámci wuxia rád, takže viac sa spoliehajú na choreografiu a reálne ľudské schopnosti, pričom to občas prakticky až pripomína tanec, čo môžem. A tak sa tu síce nenájde ani jedna akčná scéna, ktorú by som si mal potrebu pustiť znovu, ale väčšina súbojov sa mi aj tak páčila. Režijne tiež môžem skôr chváliť, až na tie niektoré prehnanosti mi vizuálna stránka vyhovovala bez ohľadu na to, či sa jednalo o digitálne alebo reálne zábery, k tomu pekné interiéry a kostýmy a občas sa darí navodiť aj príjemnú atmosféru a tak u mňa prevláda spokojnosť. Takže skutočne škoda tej poslednej tretiny, ktorý zbytočne pokazila celkový dojem, inak by som hodnotil lepšie. Takto si to už znovu asi nepozriem, ale aj tak som rád, že v čínskej produkcii ešte nezabudli aj na normálnejšie wuxia, ktoré mi v posledných rokoch dosť chýbali. 67% ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Presné taká tá číňanovka, kde sú vzdušné súboje, čínski smrťožrúti, málo postáv, zaujímavý dej, akcia správne dávkovaná a nemá to milión hodín. Obe hlavné postavy vykreslené, dá sa s nimi súhlasiť, alebo aj nie. CGI miestami otravné, ale nie až tak, ako je zvykom. Veľmi príjemná oddychovka, ktorá sa zbytočne nehrá na niečo, čo nie je. 3 z 5 ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Potulný šermíř Yen Shih-san (Peter Ho) by se chtěl stát uznávaným ve světě bojových umění, ale dozvídá se, že nejlepší bojovník Třetí mistr Hsiao-feng zemřel. Ah Chi (Kenny Lin) se snaží žít prostý život, ale to se změní ve chvíli, kdy se jejich osudy střetnou... Sword Master (2016) je remakem filmu Death Duel (1977) od Shaw Brothers. Název filmu sliboval mnohem více akce a úplně chybí nějaký nezapomenutelný souboj, který by si chtěl člověk pustit znovu. Akční choreografii (Martial Arts Choreographer) dělali Yuen Bun a Dion Lin. Tsui Hark snímek produkoval. CGI kulisy a zbraně nejsou udělané špatně, ale jsou pro mě také mínusem. HODNOCENÍ 50% ()

Galerie (87)

Zajímavosti (2)

  • Film je založený na románu „Death Duel“, který napsal Gu Long, rodným jménem Xiong Yaohua. (Rominator)

Reklama

Reklama