Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hořkosladké romantické drama o páru z Islandu. Hringur a Elsa se chystají koupit vysněný dům v centru Reykjavíku, ve kterém má Hringur videopůjčovnu. Vlivem krize se obchod začne rozpadat, stejně jako jeho manželství. (Severský filmový podzim)

Videa (1)

Trailer

Recenze (4)

GeneveLake

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, co se vám snaží namluvit, že intelektuál = sentimentální idiot. Celkově v žánru romcom ovšem spíše nadprůměrný snímek. Několik nápadů, díky kterým není úplně špatný. ()

Reklama

listo 

všechny recenze uživatele

Reykjavík není Uherské Hradiště, přesto tak ve filmu působí. Všichni se pohybují na malém prostoru, náhodně se potkávají, komparz prakticky neexistuje. Stejně tak nevěrohodně působí i vykreslení rodinného zázemí. Kdo má proboha doma takový pořádek? Existují děti, které jsou prakticky neviditelné a někde v povzdálí si tiše malují? Do vypiplané vztahovky má snímek taky dost daleko. Je to celé takové šablonovité, vláčné a roztříštěné, jako by tvůrci ani nevěděli, co a především jak chtějí divákovi říct. Emočně je film plochý, jak hrudník vietnamské plavkyně. S kým by v něm měl divák sympatizovat? V rámci festivalu docela zklamání a pro mne ztráta času. ()

M.Niccals 

všechny recenze uživatele

Takový islandský pokus o Woodyho Allena. Ovšem bez humoru, výraznějších postav, dobré kamery a scénáře. Jazzový soundtrack to nezachrání. ()

Galerie (16)

Reklama

Reklama