Reklama

Reklama

Modrá krev - Série 1 (2017) (série)


Schwarzenbergové (S01E03)

(epizoda)

Obsahy(1)

Zřejmě nejpopulárnějším českým aristokratickým rodem je dnes rod Schwarzenbergů. A to díky oblíbenému politikovi, bývalému senátorovi, kancléři, exministru zahraničí a kandidátovi na prezidenta republiky, knížeti Karlovi, celým jménem Karel VII. Jan Nepomucký Josef Norbert Bedřich Antonín Vratislav Menas, 12. kníže ze Schwarzenbergu (německy Karl Johannes Nepomuk Josef Norbert Friedrich Antonius Wratislaw Menas Fürst zu Schwarzenberg). 10. prosince roku 1937, v den kdy se Karel narodil, vypálili na rodném hradě Orlíku dvanáct dělostřeleckých salv. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

subic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Byl to jeden z nejmajetnějších evropských šlechtických rodů před 1. světovou válkou. A jak tu říká Karel VII., Schwarzenbergů je málo, zdaleka ne tolik co Kinských a už vůbec ne tolik, co Czerninů. V dokumentu vystoupí jen on, jeho dcera žijící ve Vídni a jeho bratranec z Řecka. ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakkoliv chovám k rodu sympatie a výsledek volby prezidenta v roce 2013 nedopadl dle mých představ, v tomto případě díl hodnotím jako slabší. A upřímně přiznávám, že nebýt těch sympatií, asi bych měl i s těmi 3 hvězdami problém. Karel VII. je vtipný a má nepochybně charisma, jeho dcera upřímná i řecký příbuzný absolutně bezprostřední. Bohužel oproti jiným dílům zde nemají prostor další členové rodu - vnoučata, toskánští příbuzní, Karlův syn..... Nevím, jestli nechtěli nebo jej nedostali, takže zde nechci soudit, ale prostře mně zde scházeli. Tenhle díl byl takovým pohledem na fotbalový zápas, při kterém kamera snímá pouze jednu polovinu hřiště. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama