Reklama

Reklama

Suvenýry

Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný
USA, 1989, 4 min

Život na poličce může být pro sněhuláka uvězněného ve skleněné polokouli skličující, zvláště když je obklopen suvenýry ze slunných míst zeměkoule. Když se vyčerpaný sněhulák nakonec osvobodí ze svého “vězení,” jeho plány na dovolenou jsou zmařeny. (HBO Europe)

Recenze (159)

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Asi můj neoblíbenější Pixarovic krátký film. Neskutečná smůla hlavního hrdiny, ubohého sněhuláka, je mi tak blízká, že mě to rozesmává, ale zároveň je tam i jistá špetka určitého smutku, který je skoro až k zamyšlení. Může se zdát že tady vedu řeči neadekvátní tomu, že snímek má necelých pět minut, ale prostě to tak je. Knick Knack je super krátký film, kterému není co vytknout. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejkrásnějších krátkých Pixarovek. Sněhulák který má výhled na Hawajské kočky, které se sluní, se pokouší dostat ze skleněné koule s padajícíma sněhovýma vločkama. Používá k tomu všechny dostupné prostředky schované v Iglů, ale jak ostrou mrkví a kladivem, dynamitem tak zbíječkou se mu nedaří. Místy to připomíná chudáka kojota Willyho. Nakonec se mu podaří skleněnou kouli svrhnout ze stolu a objevit na dně únikový východ. Poté spadne do akvárka k rybičce a ač to vypadá, že skončil úplně stejně, tak se mu konečně splní sen a spatří krásnou mořskou vílu. Bohužel, ale…. ()

Reklama

werus 

všechny recenze uživatele

Sněhuláčku náš panáčku, v čistém sněžném bílém fráčku :) ... Ne tak dobré jako Geriho hra nebo Pro ptáčky, ale hned po nich asi to nejlepší co jsem od Pixaru zatím viděla. Je to pixarovsky kvalitní, tragikomické, roztomilé. Máte-li 4 minuty času, tohle je perfektní využití :). Najde sněhuláček svou milovanou? Dozvíte se v Knick Knack. ()

Jillen 

všechny recenze uživatele

4 minuty a větší zábava než třeba u 2 hodinové komedie. naprosto jednoduchý, fádní, ale dokonalý nápad. Sněhulák uzavřený ve vánoční "dekoraci", který se zamiluje do mořské pany a je pro ni schopný udělat cokoli jen aby se k ní dostal je prostě nezapomenutelný. Na tohle se dá koukat furt a ta skvělá hudba :))). VERY NICE! Dávám 100% ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Knick Knack. Fakt hodně kreténskej název, ale na druhou stranu jeden z mých asi nejznámějších kraťásků, který jsem viděl před hlavním filmem (Tuším, že to bylo Hledá se Nemo). Všechny suvenýry, včetně krasavice si užívají sluníčka, akorát chudák sněhový bambulák je sám ve sněhové kouli. O to větší touha je se dostat za tou holkou. Snaží se vtipnými prostředky rozbít sněhovou kouli. Konec je velice netradiční, ale zábavně zakončený. Když jsem byl menší, hodně jsem přemýšlel s mámou, proč si vlastně sněhulák neuvědomuje, že by mohl bez sněhu roztát, ale potom ten název suvenýry. Zajímavostí, co jsem pochytil je to, že je to snad jeden z prvních Pixar kraťásků, který je ve 3D (hned před Toy Story). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Kamkoliv jedou John a Nancy Lasseterovi na prázdniny, Nancy si zde vždy koupí sněžítko. Tento zvyk byl počáteční myšlenkou ke zrodu tohoto krátkého filmu. (HappySmile)
  • Promítáno v kině před filmem Hledá se Nemo a také v roce 2006 při znovu uvedení filmu Ukradené Vánoce Tima Burtona v 3D podobě. Nejprve se ale film kompletně upravil, než šel do kin. Např. mořská panna v akváriu podstoupila zmenšení prsou a místo mořských hvězdic má podprsenku z lastur - pravděpodobně proto, aby se film dal označit jako rodinný. (HappySmile)

Reklama

Reklama