Reklama

Reklama

Extrémní předsudek

  • Česko Extrémní prostředky (více)
TV spot

Obsahy(1)

Jack Benteen, hrdina tohoto "moderního westernu" je mírumilovným, spravedlivým šerifem. Ale pak se v jeho městě objeví skupina dokonale vycvičených vojáků, kteří oficiálně neexistují. Z jeho nejlepšího přítele se stane úhlavní nepřítel. Žena, kterou miluje, ho zradí. A on musí znovu sáhnout po zbrani... (Guild Home Video)

Videa (1)

TV spot

Recenze (66)

dyfur 

všechny recenze uživatele

.......tak tento film by mohol mať maximálne úspech za socializmu v televízii v sobotu večer...keď v televízii skoro nič nešlo a človek bol vďačný za akúkoľvek blbinu zo Západu.....ale v tomto prípade ...... dosť pochybujem,že by i v tej dobe toto niekoho nadchlo.No a z dnešného pohľadu úplne NIČ. Ozaj bieda. Pozitívom je len N.N. ,aj keď hrá pomerne toporne....ale tí ostatní už ozaj nič. Trápne-pózerské - taká nepodarená paródia na elitných vojakov....ozaj nemusím viackrát pozerať.Veľa sa toho  dialo vo filme - behalo sa, strieľalo, bitky, vzťah dvoch mužov a jednej ženy - ale ja som pociťoval len hrozitánsku NUDU. ()

rikitiki odpad!

všechny recenze uživatele

To se nedalo usledovat. Bezbřehé, nesmyslné násilí až na hranici parodie, namachrované hlášky, samorostlí muži, jedna ženská pro ozdobu….  To je film pro bílé muže středního věku, kteří v duchu cítí, že jim ujíždí vlak, zatímco navenek se tváří, že sedí na lokomotivě a střílí z kulometu. Anebo pro děcka. Která ještě mají čas z té hypotetické lokomotivy sesednout. SHRNUTÍ: Tupé a násilné. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Moderní western podle mého gusta skoro jako od Sama Peckinpaha. Skoro proto, že ač to celé atmosférou chvályhodně připomíná Divokou bandu kříženou s Přineste mi hlavu Alfreda Garcii, je to drsné, chlapské a ve finále příjemně dramaticky se hrotící, tak závěrečná přestřelka je... Odbytá? Asi ano. S takovou scénou by si Krvavý Sam poradil rozhodně lépe, Walter Hill ji ale bohužel natočil dost zmateně a jaksi málo "osudově". Se soubojem dvou mužů se mu už ale vedlo lépe. Extrémní předsudek/prostředky je i přesto výborný film s ne úplně hloupým a přímočarým dějem, řadou skvělých momentů, Goldsmithovou nechybující hudbou a ukázkově hrajícím Nickem Noltem. Čtyři a půl. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další chlapácká, westernově laděná Hillova podívaná (a po Driverovi jeho další souboj dvou mužů na opačné straně zákona), tentokrát se zřetelnými ozvuky Divoké bandy (mexické pohraničí, krvavé přestřelky, závěrečný masakr). Žádná taková klasika se nekoná (i když já nikdy nebyl fanda Bandy), scénář je holt slabší, chybělo mí víc akce a nesedl mi Nolteho sucharský zarputilý ochránce zákona, ale silné obsazení potěší a záporák v podání Powerse Boothea, který má všechno, jenom ne někoho, s kým by si mohl popovídat, byl dobrý. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Boothe, Forsythe, Přeučil Ironside, bachař Clancy Brown, Maria Conchita „Máš smůlu, Predátore, jsem těhotná“ Martinez a spousta dalších povědomých ksichtů zaručí, že obsazení je v rámci žánru a doby vzniku extrémní. Předsudek, že z toho Walter Hill udělá jen další ostře řezané, tvůrčí vynalézavostí neoplývající neo-westernové béčko, které příkladně naplní obsah Internet Movie Firearms Database, nebyl nakonec předsudkem, ale holým faktem. Nolte si hraje na drsňáckého Rangera, ale na stanici Cordella Walkera by to stačilo jen na zvedání telefonů a vaření kafé.. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • Nick Nolte sa pri stvárnení svojej postavy inšpiroval Joaquinom Jacksonom, skutočným texaským rangerom. (m.a.t.o.)
  • Ve scéně, kdy v baru u jednoho stolu společně sedí Jack (Nick Nolte), Cash (Powers Boothe) a Sarita (Maria Conchita Alonso), má Cash jinak dlouhé vousy, než když do baru vcházeli. (Fenk)
  • Nick Nolte schudol viac ako 23 kíl, aby sa mohol lepšie vžiť do svojej úlohy. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama