Reklama

Reklama

2046

Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu 2046 navazuje na režisérův předchozí snímek Stvořeni pro lásku: hrdinou je tu opět spisovatel Chow Mo-wan, který se živí psaním novinových sloupků. Na začátku filmu, který je zasazen do roku 1966, se Chow stěhuje ze Singapuru do hotelu Oriental v Hongkongu, kde hodlá pokračovat v psaní o budoucnosti. Ve skutečnosti píše o minulosti: v jeho románu vyjíždí tajemný vlak do roku 2046. Všichni, kdo v něm jedou, chtějí nalézt ztracené vzpomínky. Obecně se totiž soudí, že v roce 2046 se nic nemění, ale nikdo to nemůže potvrdit, protože se odtamtud nikdy nikdo nevrátil. až na jednoho člověka, který tam byl a rozhodl se vrátit, protože se chtěl změnit. 2046 je však také číslo sousedního pokoje, jehož obyvatelka se stane Chowovou milenkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (134)

balone 

všechny recenze uživatele

Snímek o touze, ne o lásce, nemůžete přeci milovat někoho, koho jste právě potkali, to jen vaše smysly s vámi hrají nekalou hru a vy se propadáte do apatie, mnoho endorfinů se vám rozkládá v hlavě a vy máte pocit, že na vás někdo vychrstl živou vodu, ale jak se opaříte, když zjistíte, že ten člověk naproti neprožil to sámé, nemá ty samé tužby, nejste mu povůli či vámi přímo opovrhuje. Jak se živá voda změní ve studenou sprchu a vy byste si nejraději prohnali nůž hrdlem. Asi takové pocity jsem z toho filmu měl. Nebýt tam pár suchých míst v restauraci atd. neváhal bych ani chvíli a tak jako lásce na první pohled dal bych hned hvězd pět, takhle s chladnější hlavou a klidnějším srdcem dávám hvězdy čtyři, ale pro rozkvétajícího se muže je nutné vidět tento film. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Slabší než Stvořeni pro lásku - zatímco tam byl Wong Kar-Wai schopný vyhnat intimitu mezi dvěma lidmi na maximum, tady jen ukazuje muže, který se plácá mezi několika ženami a snaží se, aby ho tyto dámy citově nezranily, zároveň se snaží najít opravdovou lásku, kterou kdysi zažil a která se ve své síle (a s jinou ženou) už asi nikdy nevrátí. Charakter pana Chow se od prvního filmu výrazně změnil - a i v průběhu celého 2046 jsem měla pocit, že sleduji pokaždé jinou osobu, jen se stále stejným obličejem Tonyho Leunga. Stále se ale jedná o svým způsobem omamný snímek, který je neskutečně pomalý, ale nenudí. ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem viděla "Stvořeni pro lásku", slibovala jsem si od 2046 dost. Ale bohužel jsem se nemohla dočkat konce. Snímky mají společnou jen krásnou hudbu, za kterou také dávám jednu hvězdu. Jinak se nedají srovnat příběhem, atmosférou, obrazy ani hereckými výkony. Pravda je, že sci-fi není můj oblíbený žánr, ale toto byla vědecko - fantastická slátanina. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Snímek, který se snaží vizuálně okouzlit a chytit divákovo srdce retro atmosférou, obsazením krásné Zhang Ziyi a lechtivým erotickým napětím (působícím ovšem zejména díky slizskému, clarkgableovskému hlavnímu hrdinovi s úlisným knírkem poměrně odporně). Jediné, čeho se mu v mém případě podařilo dosáhnout, bylo znuděné pokukování po hodinách a uvažování, jak dlouho ještě nad tímhle filmem ztrácet čas. O sci-fi, neřku-li fantasy, se nejedná ani náhodou. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Excelentni pokracovani In The Mood For Love. 2046 je o tom co se s clovekem deje po lasce, ktera spachala FAIL a vyrovnavani se se skutecnosti skrze umeni, sex a filozoficke premytani. Opet je zde vse podano velmi poeticky a metaforicky. Silne tomu napomaha spisovatelska realita hlavniho hrdiny, ktery z prvniho dilu, kdy byl pisalek-amater upgradoval na profi writera a s tim pribyla i jeho psana realita ve filmove podobe. Futuristicka vize roku 2046, ktera reflektuje autorovu minulost a aktualni deni z bezne reality. Girls z jeho okoli zobrazeny jako androidky, cesta odchodu z after-love stavu zobrazena jako jizda sci-fi vlakem atd. Jestlize In The Mood For Love bylo, jak uz nazev napovida ciste o lasce, tak 2046 prechazi do sex sfery, kdy hlavni hrdina po predchozich zkusenostech emocionalne zmrzne a chaos v hlave zpusobeny predchozi neuspesnou love se snazi resit skrze milenky. Na jednu stranu je to cele mene sympaticke a ztratil se tak prijemne pulzujici romanticky feeling prvniho dilu, ale na druhou stranu diky tomu mate k dispozici napr. vyborne sex sceny se Ziyi Zhang, coz neni vubec k zahozeni. Film jako takovy je i pres svuj velmi silny metaforicky podtext a jeste vetsi mnozstvi materialu k zamysleni o kousicek slabsi, nez predchudce. Na druhou stranu jsou zde tak pozitivni bonusy, ze to ve vysledku vyslo stejne vyborne - jeste lepsi, uchvatna hudba, bozska Gong Li, dokonala Ziyi Zhang (miluju jeji hlas), sci-fi momenty. Kar-wai Wong me touhle dvojici filmu dostal."Love is all a matter of timing. "8/10 ()

Galerie (81)

Zajímavosti (12)

  • Když film začali natáčet, fotograf z místních novin Sudden Weekly pronikl na plac. Po uvěřejnění záběrů interiéru hotelu Oriental ho dal režisér přestavět. Paparazzi se dostal na tři měsíce do vězeni za korupci. (imro)
  • Produkce byla přerušena během epidemie SARS v březnu 2003. (imro)
  • Kopie filmu přišla na festival v Cannes tři hodiny před premiérou s policejní eskortou. Bylo to poprvé, co kvůli nějakému snímku museli měnit program festivalu. (imro)

Reklama

Reklama